Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 09:13

Η απάντηση της Παυλίνας Βερέμη σχετικά με την απομάκρυνσή της από την ΚΣΟΤ

Παυλίνα ΒερέμηΜετά τις πιέσεις και την βροχή καταγγελιών που αφορούσαν τον αδιαφανή τρόπο λειτουργίας της ΚΣΟΤ και παρά την, επί μακρόν, σθεναρή αντίσταση της υπουργού πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου να ενδώσει στο αυτονόητο,  η Παυλίνα Βερέμη απομακρύνθηκε από την διεύθυνση της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης.

Παρακάτω η απάντηση πρώην διευθύντριας της ΚΣΟΤ στην απόφαση του Υπουργείου:

«Με συνοπτικές διαδικασίες ανακοινώθηκε η παύση μου από τη διεύθυνση της ΚΣΟΤ, την οποία υπηρέτησα επί δύο δεκαετίες με αμείωτο καλλιτεχνικό πάθος, κατάθεση γνώσης και ψυχής, πάντα σε συνεργασία με άξιους συνεργάτες. Όλοι μαζί οδηγήσαμε την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και τους σπουδαστές της σε διεθνή αναγνώριση και καταξίωση.

Συνειδητά επιλέγω να μην εμπλακώ σε δημόσιες αντιπαραθέσεις, αν και γνωρίζω ότι μπορεί να προκληθώ, με συκοφαντικούς ισχυρισμούς. Παραμένω αφοσιωμένη εκεί που ανήκω ολοκληρωτικά, στην τέχνη μου, στους εξαιρετικούς συνεργάτες μου και, κυρίως, στους σπουδαστές μας και απόφοιτους της ΚΣΟΤ, που διακρίνονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αδιαμφισβήτητοι πρεσβευτές του έργου και του οράματός μας.

Τους ευχαριστώ από καρδιάς που κατέκλυσαν χθες το σχολείο μας για να με αγκαλιάσουν.

Ευχαριστώ την Ελληνική Πολιτεία που με τίμησε επί σειρά ετών με την εμπιστοσύνη της, και εύχομαι στην καινούρια διοίκηση επιτυχία στο έργο της για το μέλλον του χορού στην Ελλάδα».

Read 1958 times Last modified on Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 11:39