Dance Theater

Rabbitlab 2.0 - Πρόγραμμα Σεμιναρίων και Παράλληλες Εκδηλώσεις

Rabbitlab 2.0 - Φεστιβάλ Χορού Με Βάση την Ζωγραφική

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Όλες οι παράλληλες δράσεις του φεστιβάλ RABBITLAB 2.0 έχουν ελεύθερη είσοδο και απευθύνονται αποκλειστικά σε επαγγελματίες χορευτές και φοιτητές σχολών χορού.

Το εργαστήρι της Τώνιας Ράλλη απευθύνεται επίσης σε ηθοποιούς και performer.

Η εισήγηση του Γιώργου Σίμωνα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό.

- Σάββατο 19/5/2018 | 19.00 – 20.00
Η επιστροφή ως εικόνα στην κίνηση του Εγγονόπουλου
Με τον Γιώργο Σίμωνα

Ο Γιώργος Σίμωνας είναι σκηνοθέτης, ηθοποιός, δραματολόγος και συνδιαχειριστής του θεάτρου Rabbithole και της ομάδα Νοσταλγία (2000 – σήμερα). Έχει σπουδάσει υποκριτική στο Ωδείο Αθηνών, δραματολογία/θεατρολογία στο Τμήμα Θέατρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θες/κης και ζωγραφική στην ABC Paris. Έχει σκηνοθετήσει έργα για την ομάδα Νοσταλγία σε διάφορα θέατρα της Αθήνας και της επαρχίας. Επίσης, έχει συνεργαστεί με ηθοποιούς και σκηνοθέτες όπως η Άννα Κοκκίνου (θέατρο Σφενδόνη), Γιάννης Μαργαρίτης (θέατρο της Άνοιξης) κ.α. Είναι εισηγητής μιας μεθόδου θεατροκινητικής για ηθοποιούς και χορευτές, ενώ διδάσκει και θεατρική αγωγή σε νηπιαγωγεία και δημοτικά.

- Κυριακή 20/5 | 11.30 – 13.30
Επεξεργασία κινησιολογικού υλικού
Με τη Χριστίνα Σουγιουλτζή

Με δεδομένη μια κινησιολογική φράση μικρής διάρκειας το δίωρο αυτό εργαστήριο έχει σαν στόχο να προτείνει μια μέθοδο ανάπτυξης και σύνθεσης του μοτίβου.
Πώς ένας ερμηνευτής παραλλάσει το φράση;
Πώς αυτή η φράση συνθέτεται, ώστε να κουρδίσει και να συντονίσει την ομάδα;

Η Χριστίνα Σουγιουλτζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Ανωτέρα Επαγγελματική Σχολή Χορού Ν. Κονταξάκη και το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1999 μέχρι το 2003 συμμετείχε σε όλες τις παραγωγές της Ομάδας Χορού Σχεδία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Την περίοδο αυτή η ομάδα συνεργάστηκε με τους Steve Paxton, Simone Forti, David Zambrano, Alito Alesi, Peter Ryan κ.ά. Από το 2003 ως το 2008 συμμετείχε στο χώρο Κρατήρα, όπου συνεργάστηκε με την ομάδα χορού Sinequanon, στον Μυστικό Δείπνο. Παράλληλα, στον ίδιο χώρο ιδρύεται το σωματείο και όμΩς κινείται με τον Αργεντινό ακροβάτη Camilo Bentancor. Από το 2003, το και όμΩς κινείται παρουσίασε τα έργα: ΑRRiBA, ψέΜα του Νεύτωνα, Inferno, AzIf, PurgatoRio, Il PaRRaiso, medDeT* και ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Συνεργάστηκε με το Σ. Χατζάκη, τη Ρ. Πατεράκη, τη Μ. Γιεμεντζάκη, το Χ. Στρέπκο, την Ν. Ζούκα, τη Βιομηχανική, το Χ. Μανταφούνη, τη Σ. Σπυράτου, τη Μ. Αγγέλου, την Τ. Αργυρίου και τους Χαΐνηδες. Διδάσκει χορό και ακροβασία σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές σχολές χορού και θεάτρου.

- Τετάρτη 23/5 | 17.00 – 19.00
Τα πρώτα πειράματα με την κίνηση και την κινούμενη εικόνα και ο Φουτουρισμός
Με τη Χριστιάνα Γαλανοπούλου

Η Χριστιάνα Γαλανοπούλου είναι ιστορικός τέχνης, καλλιτεχνική διευθύντρια φεστιβάλ, αρθρογράφος, επιμελήτρια εκθέσεων και εκδόσεων και δραματουργός. Σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της τέχνης (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Μουσειολογία, Οργάνωση και Επιμέλεια εκθέσεων (ΜΑ, Essex University) και Ιστορία της σύγχρονης τέχνης (DEA, Paris I Panthéon-Sorbonne) ως υπότροφος του ΙΚΥ. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεργαστεί με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2000 ίδρυσε το φεστιβάλ VideoDance, το πρώτο φεστιβάλ για τη συνάντηση των οπτικοακουστικών μέσων και των παραστατικών τεχνών στην Ελλάδα, το οποίο και διηύθυνε μέχρι το 2007. Το 2008 ίδρυσε το MIRfestival, ένα ανεξάρτητο φεστιβάλ νέων μορφών παραστατικών τεχνών, του οποίου είναι η καλλιτεχνική διευθύντρια. Έχει δημοσιεύσει πολλά κείμενα για την τέχνη και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις της σε πολλά συμπόσια για τις σύγχρονες παραστατικές τέχνες και την πολιτιστική πολιτική.

- Σάββατο 26/5 | 17.00 – 20.00
Σεμινάριο χορογραφικής σύνθεσης
Με την Άρτεμη Λαμπίρη

Θετικός και αρνητικός χώρος. Πώς αντιλαμβανόμαστε το ρυθμό και το χρόνο σε σχέση με το χώρο. Αν κάποιος ζωγράφιζε το δικό μου χορό, πώς θα έμοιαζε στο χαρτί; Μπορεί κανείς να διαλέξει τι αποτύπωμα θα αφήσει στο χώρο η δική του κίνηση; Εικόνες, χώρος, χρονικότητα και ακρίβεια. Σε αυτό το σεμινάριο θα εξετάσουμε πώς το σώμα του ενός, των δύο, των πολλών γράφουν στο χώρο κίνηση, αφήγηση, χρώμα όπως μια εικόνα, όπως ένας πίνακας ζωγραφικής. Θα ασχοληθούμε με αυτά που διαλέγουμε να "πούμε" με το κινούμενο σώμα και με αυτά που μένουν ανείπωτα.

Η Άρτεμις Λαμπίρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 όπου και εργάζεται τώρα ως χορογράφος, χορεύτρια και χοροδιδάσκαλος. Σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου» και με υποτροφία του Ι.Κ.Υ., χορογραφία στο ArtEZ στην Ολλανδία και Θεατρικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.
Ως χορογράφος έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ, βραβευτεί και ανεβάσει δικές της παραστάσεις σε θέατρα στην Ελλάδα, τη Γερμανία, την Κροατία, την Ολλανδία και την Ισπανία.
Μερικές απ' τις παραγωγές είναι: "On Hope" (2016), "Me On Top" με την υποστήριξη της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και του Ιδρύματος ΝΕΟΝ (2015), "META" (2014), "FREMD" (2014), "Ανάμεσα" (2012-2013), "(YX)^2" (2012), "Falling in love" (2011).
Το 2013 ίδρυσε τη δική της ομάδα «ΜΑΝ» με την οποία συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Καλαμάτας (2016), το Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση (2015), το φεστιβάλ Δημητρίων το 2013, στο ARCfestival το 2014, κ.α.
Κάνει επιμέλεια κίνησης σε θεατρικές παραστάσεις απ' το 2012 και πρόσφατα συνεργάστηκε με την όπερα της Λυρικής Σκηνής για την οποία χορογράφησε την Όπερα Rigoletto σε σκηνοθεσία Ν. Πετρόπουλου και μουσική διεύθυνση Η. Βουδούρη.
https://www.facebook.com/MANdancecompanyArtemisLampiri
https://vimeo.com/artemislampiri
https://www.youtube.com/user/artemislampiri

- Κυριακή 27/5 | 17.00 – 20.00
Speed in Stillness: How To Be With A Futurist
Με την Τώνια Ράλλη

Ξεκινώντας με μια πρακτική μελέτη σύνθεσης στο χώρο και το χρόνο, οι περφόρμερ που θα συμμετέχουν σ' αυτό το τρίωρο εργαστήριο θα επιχειρήσουν να ανανεώσουν τη ματιά τους πάνω σε έναν φουτουριστικό πίνακα και να πειραματιστούν εντατικά με τις έννοιες του ρυθμού, της σχέσης στο χώρο και της επανάληψης. Η εισήγηση και καθοδήγηση της σκηνοθέτριας θα εστιάσει στην ανάπτυξη της παρατήρησης και της μη-λεκτικής επικοινωνίας μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η Τώνια Ράλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε θέατρο και μουσική στο Skidmore College (Saratoga Springs, NY). Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Νοσταλγία (2000-σήμερα) την οποία εκπροσωπεί με το συνεργάτη της, το Γιώργο Σίμωνα. Οι δυο τους έχουν επίσης αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση στο χώρο της ομάδας, το Rabbithole, από το 2011 μέχρι σήμερα. Είναι ηθοποιός, σκηνοθέτης και μουσικός, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται σταθερά και στους τομείς της σκηνογραφίας, της ενδυματολογίας και της καλλιτεχνικής διεύθυνσης.
Ως σκηνοθέτης, έχει ασχοληθεί με συγγραφείς όπως ο Samuel Becket, ο Harold Pinter (2004), ο Joe Orton, ο William Shakespeare και ο Alexandr Pushkin, μεταξύ άλλων. Επίσης, έχει δημιουργήσει πρωτότυπες περφόρμανς όπως τα έργα "Klein" (μια σκηνική βιογραφία του γάλλου εικαστικού Yves Klein, 2006) και "Grimm" (2012) και έχει υπογράψει τη σύλληψη και καλλιτεχνική διεύθυνση του "Sleep Project" της ομάδας Νοσταλγία που φιλοξενήθηκε με τρεις διοργανώσεις στο Project Space του Six D.O.G.S. την περίοδο 2011-2012.
Έχει μαθητεύσει κοντά σε δασκάλους όπως ο Anatoli Vassiliev και η Anne Bogart (SITI Company), οι μέθοδοι των οποίων αποτελούν σημαντικές επιρροές στις πρόβες, την έρευνα και τα σεμινάριά της.

Περισσότερες πληροφορίες:
http://www.rabbitholespace.com/rabbitlab-2-0
Rabbithole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

Rabbithole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
210 5249903 & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
(περιορισμένος αριθμός θέσεων)

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 376
Εγγεγραμένα μέλη: 4310
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources