Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 06:56

Οι ελληνικές παραγωγές χορού της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν στον κόσμο

Έλληνες διεθνείς, Έλληνες διεθνώς

Οι ελληνικές παραγωγές χορού της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν στον κόσμο. Η Στέγη θέλει να πυροδοτεί συζητήσεις για την ελληνική παραγωγή παραστάσεων χορού, θεάτρου, μουσικής και εικαστικών σε διεθνές επίπεδο. Θέλει να ενισχύει την παρουσία της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας φέρνοντας κοντά ξένους και Έλληνες καλλιτέχνες, να βοηθά τους καλλιτέχνες να απελευθερώνουν τις δυνάμεις τους, να κάνει γνωστή τη σύγχρονη καλλιτεχνική παραγωγή σε όλον τον κόσμο. Πάνω από 60 παραγωγές Ελλήνων καλλιτεχνών έχουν παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ και θέατρα σε όλο τον κόσμο, με την υποστήριξη του προγράμματος «Εξωστρέφεια» της Στέγης. H Ελλάδα στα καλύτερά της!
ION -Elina Giounanli- xrhstos papadopoulos.jpg

Εκτός από το Ιόν του Χρήστου Παπαδόπουλου που θα παρουσιαστεί και στο Άμστερνταμ στο JULIDANS festival, στο Grote Zaal of International Theater Amsterdam στις 13 Ιουλίου 2019 και άλλες παραστάσεις χορού συνεχίζουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι. Το Europium, στο οποίο οι RootlessRoot κατασκευάζουν μια σχεδία για το άγνωστο μέλλον της Ευρώπης, έκανε πρεμιέρα στη Στέγη τον Οκτώβριο του 2015 και συνεχίζει να παρουσιάζεται. Την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019 παίχτηκε στο Nouvelle Scene Nationale de Cergy-Pointoise στο Παρίσι, ενώ στις 10 και 11 Μαΐου θα παρουσιαστεί πάλι στο Παρίσι στο La Villette. Το Dandelion των Hannes Langolf & Ermira Goro, που με την παράσταση αυτή (πρεμιέρα στη Στέγη τον Απρίλιο του 2017 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων) διερωτώνται πόσο απέχει ο κίνδυνος από την ευτυχία και γιατί στεκόμαστε εμπόδιο στους ίδιους μας τους εαυτούς, ταξιδεύει στις 12 Ιουνίου στο East West Festival, στη Σόφια της Βουλγαρίας. Το ΑΝΩΝΥΜΟ της Τζένης Αργυρίου, έκανε πρεμιέρα τον Ιούνιο του 2018 στη Στέγη και συνεχίζει να πετάει πάνω από την ανωνυμία, στις κοινωνίες και στην επωνυμία στο καλλιτεχνικό έργο, σε διάφορα φεστιβάλ: στην Ολλανδία παρουσιάζεται στις 21 και 22 Μαΐου στο SPRING Performing Arts Festival στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας και στις 14 Ιουνίου στο Theater Rotterdam.

Το BSTRD της Κατερίνας Ανδρέου, όπως υποδηλώνεται από τον τίτλο –σύντμηση της λέξης bastard που σημαίνει νόθος–, είναι ένα συνονθύλευμα από μουσικές και χορευτικές κουλτούρες, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης τον Απρίλιο του 2018, και παρουσιάζεται από τότε σε διάφορα μέρη στην Ευρώπη: στις 15 και 16 Μαρτίου στο Centre Pompidou στο Παρίσι, στις 30 και 31 Μαρτίου στο Festival Les Printemps de Sévelin στη Λωζάνη, στις 12 Ιουνίου στο Piccolo Teatro στο Μιλάνο στο φεστιβάλ Milano Incontra La Grecia.

Read 1055 times Last modified on Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2019 07:14