Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 08:10

Choreography Online, μια πλατφόρμα για χορευτές και χορογράφους

Ξεκίνησε πρόσφατα την λειτουργία της μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για χορευτές, χορογράφους και δασκάλους, για την προσφορά και αγορά άδειας χρήσης χορογραφίας, με στόχο να καταστεί δυνατή η κοινή χρήση χορογραφιών σε παγκόσμιο επίπεδο. Η πλατφόρμα Choreography Online αναφέρεται στην περιγραφή της ως η πρώτη πηγή του είδους της και δίνει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να αγοράσουν ή να προσφέρουν προς πώληση την άδεια χρήσης για χορογραφικό υλικό μέσω ενός δικτυακού τόπου όπου μπορεί κανείς να κάνει αναζήτηση μέσω βίντεο.

Οι χορογράφοι από όλο τον κόσμο μπορούν να "ανεβάσουν" δωρεάν τις δικές τους δημιουργίες στον ιστότοπο και να καταβληθεί προμήθεια μετά την πραγματοποίηση της τυχόν πώλησης.

Choreography online - μια πλατφόρμα για χορευτές και χορογράφους

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε στον Καναδά και είναι τώρα προσβάσιμη σε όλο τον κόσμο.

Η αναζήτηση των χορογραφιών μπορεί να αναζητηθεί με βάση το είδος, τον αριθμό των ερμηνευτών ή τη δυσκολία και μπορεί να γίνει αγορά άδειας περιορισμένης χρονικής διάρκειας για την εκτέλεση του έργου, με την προϋπόθεση ότι γινεται η αναφορά του αρχικού χορογράφου.

Ένα βίντεο κάθε έργου παρέχεται παράλληλα με πρόσθετο υλικό όπως πρόσβαση στη μουσική που χρησιμοποιείται στο πρωτότυπο, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο που περιγράφει λεπτομερώς πώς να διδάξει κανείς τη χορογραφία.

Η πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από τον καναδό χορευτή και χορογράφο Rick Tija, έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους χορογράφους χτίζοντας το προφίλ τους, προσφέροντας επιπλέον εισόδημα και βοηθώντας τους χορευτές ανοίγοντας τους μια πόρτα στον κόσμο. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από δασκάλους για να βρουν νέο υλικό, όπως δήλωσαν οι δημιουργοί του.


Δείτε εδώ την σελίδα: https://choreography.online/

Read 1303 times Last modified on Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 09:53