Dance Theater

Επιστολή ιδιοκτητών σχολών χορού προς Πρωθυπουργό

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Με μεγάλη αγωνία και ανησυχία παρακολουθούμε και ζούμε όλοι μας τις πρωτοφανείς για τη γενιά μας "συνθήκες πολέμου" με τις τεράστιες και ανυπολόγιστες συνέπειες στον επιχειρηματικό κόσμο παγκοσμίως. Όσον αφορά τον κλάδο μας και συγκεκριμένα των κλάδο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στο χώρο του Χορού – και όχι μόνο -, οι συνέπειες είναι βαρύτατες και λίαν επιεικώς "ισοπεδωτικές" αφού από τις 11 Μαρτίου και για άγνωστο μέχρι στιγμής διάστημα κλείσατε τις Σχολές μας με Κοινή Υπουργική Απόφαση επ' αόριστο.

Δεδομένου ότι ως ιδιοκτήτες Σχολών Χορού
• Από τις 11 Μαρτίου δεν έχουμε κανένα έσοδο, κυρίως διότι τα δίδακτρα των μαθητών μας είναι μηνιαία και όχι ετήσια όπως στα ιδιωτικά σχολεία, κολέγια
• Τα ενοίκια, τα δημοτικά τέλη, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι πολλαπλάσιοι εκείνων μίας οποιαδήποτε άλλης επιχείρησης, εφόσον τα τετραγωνικά που μας υποχρεώνει το Κράτος να χρησιμοποιούμε για να μας δώσει άδεια λειτουργίας είναι τουλάχιστον της τάξης των 200 τετραγωνικών (για τις ερασιτεχνικές) και των 500 (για τις επαγγελματικές)
• Το προσωπικό που απασχολούμε, είτε ωρομίσθιοι είτε μισθωτοί είναι πολυάριθμο όχι επειδή έχουμε πολλά παιδιά ή έχουμε μεγάλα έσοδα, αλλά το Κράτος μας υποχρεώνει ότι ο κάθε καθηγητής δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 20 ώρες μηνιαίως και εφόσον το προσωπικό μας εργάστηκε το πρώτο δεκαήμερο κανονικά πρέπει να πληρωθεί και αναλόγως
• Οι ασφαλιστικές μας εισφορές έχουν αυξηθεί και "τρέχουν" κανονικά
• Το ακαδημαϊκό έτος για εμάς έχει ήδη χαθεί και θα είμαστε γενναιόδωρα αισιόδοξοι αν το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινήσουμε να λειτουργούμε κανονικά. Το καλοκαίρι όπως πιθανότατα γνωρίζετε οι σχολές μας δεν λειτουργούν.
Σας παρακαλούμε να επανεξετάσετε και να αναθεωρήσετε τις παρακάτω αποφάσεις βάσει των οποίων δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να μετατίθεται το πρόβλημα 4 μήνες μετά, με απρόβλεπτες για εμάς συνέπειες.

Πιο συγκεκριμένα:
– Αναγγείλατε και αποφασίσατε αναστολή τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για την περίοδο Μαρτίου και Απριλίου 2020 και φυσικά κανονική εξόφληση για την επόμενη περίοδο. Κύριε Πρωθυπουργέ εφόσον μας έχετε κλείσει, με ποια έσοδα περιμένετε να καλύψουμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές? Πολύ περισσότερο για τους καλοκαιρινούς μήνες που ούτως ή άλλως θα είμαστε κλειστά ήδη 4 μήνες.
– Ανακοινώθηκε ήδη στον ηλεκτρονικό τύπο αλλά και στο έγκυρο taxheaven του Υπουργείου Εργασίας ότι οι επιχειρήσεις που έχουν τον απαιτούμενο ΚΑΔ αλλά απασχολούν πάνω από 5 άτομα προσωπικό δεν δικαιούνται το επίδομα των 800 ευρώ. Πραγματικά αδυνατούμε να αντιληφθούμε με ποιο σκεπτικό ετοιμάζεται το επιτελείο σας να πάρει μία τέτοια άδικη και αδικαιολόγητη απόφαση? Ποιο το επιχείρημα?

– Τα πάγια έξοδα των επιχειρήσεών μας, για τους λόγους τους οποίους σας αναλύσαμε παραπάνω είναι τεράστια. Δεδομένου ότι δεν λειτουργούμε ούτε εκ περιτροπής ούτε έχουμε τη δυνατότητα να διδάσκουμε με διαδικασίες εξ 'αποστάσεως ή "delivery", ποια είναι η Κρατική βοήθεια που προτίθεστε να μας παρέχετε? Αν εννοείτε ότι το επίδομα των 800 ευρώ για δύο μήνες και το 60% του ενοικίου που θα πρέπει να πληρώσουμε από ανύπαρκτα / μηδενικά έσοδα, θα λύσουν το πρόβλημα της έστω προσωρινής αλλά πολύμηνης παύσης λειτουργίας μας, τότε επιτρέψτε μας να εκφράσουμε τη διαφωνία μας και τη βαθύτατη απογοήτευσή μας για το ρεαλισμό των μέτρων που εισηγήθηκε το επιτελείο σας και αναγγείλατε προσωπικά.

Κύριε Πρωθυπουργέ, γνωρίζουμε το τεράστιο βάρος που καλείστε να σηκώσετε ως Κυβέρνηση, δεν αρνήθηκε κανείς να "βάλει πλάτη", μας κλείσατε τις επιχειρήσεις αδιαφορώντας για τον τρόπο με τον οποίο θα συντηρήσουμε τις οικογένειές μας, αναζητούμε χρήματα από άλλους πόρους γιατί πρώτα κοιτάμε να εξασφαλίσουμε και να αποζημιώσουμε το προσωπικό μας και ύστερα τις υποχρεώσεις μας προς το Κράτος. Γνωρίζουμε ότι αυξάνετε τους ΚΑΔ (και καλά κάνετε), επιδοτείτε και επιχειρήσεις που λειτουργούν εκ περιτροπής ή υπολειτουργούν - έχουν δηλαδή έσοδα - με τον ίδιο τρόπο που θα επιδοτήσετε τις "κλειστές επιχειρήσεις" (με μηδενικά έσοδα) ενώ αν αυτές έχουν πάνω από 5 εργαζόμενους δεν τις επιδοτείτε καθόλου, αλήθεια ΓΙΑΤΊ?

Σας παρακαλούμε λοιπόν να επανεξετάσετε τα όσα έχετε ανακοινώσει και πιο συγκεκριμένα αιτούμαστε:
1. Να επιδοτήσει το Κράτος τις ασφαλιστικές μας εισφορές μέχρι και το μήνα Αύγουστο που οι επιχειρήσεις μας παραμένουν κλειστές (αφού όπως σας εξηγήσαμε δεν έχουμε έσοδα)
2. Να επιδοτήσει το Κράτος τα ενοίκια των επιχειρήσεών μας μέχρι και το μήνα Αύγουστο.
3. Να μην εφαρμόσετε τον άδικο περιορισμό των 5 εργαζομένων, μία απόφαση που αν πάρετε θα αδικήσετε χωρίς καμία λογική εξήγηση χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες.
Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διαβούλευση ή συζήτηση.

Φιλικά,

170 Ανεξάρτητοι ιδιοκτήτες Σχολών Χορού

Share this post

Last modified on
  • Σεμινάριο DanceDisability στην Αθήνα

  • Δρυάδες Εν Πλω

  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 318
Εγγεγραμένα μέλη: 4579
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources