Dance Theater

Flat View
Δες ανά έτος
Προβολή μήνα
Δες ανά μήνα
Weekly View
Δες ανά εβδομάδα
Daily View
Δες σήμερα
Search
Αναζήτηση

Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης | "Growing!"

Hits : 426
Mία μοναδική παράσταση, με τη νέα γενιά των Ελλήνων χορευτών, παρουσιάζει η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), με Διευθύντρια τη Βίκυ Μαραγκοπούλου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.
Μία παράσταση που αποτυπώνει τη μοναδική στιγμή, στην πορεία ενός χορευτή, αυτήν ακριβώς πριν από την "εκτίναξή" του στον επαγγελματικό στίβο με όλα τα εφόδια που του έχει δώσει η σπουδή του μαζί με την ορμή και τη φρεσκάδα της ηλικίας, ιδανικά συνδυασμένη με την ωριμότητα διακεκριμένων χορογράφων.

Στο Growing! της ΚΣΟΤ οι πέντε χορογράφοι Γιάννης Μανταφούνης, Cyril Baldy, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Χρήστος Παπαδόπουλος, και Αντώνης Φωνιαδάκης υφαίνουν, άλλοι με εσωτερικούς και άλλοι με φρενήρεις ρυθμούς, τον καμβά μιας σφιχτοδεμένης παρουσίασης υψηλών απαιτήσεων.

Οι επιλεγμένοι νέοι χορευτές ΚΣΟΤ, στο Growing!, θα χορέψουν έργα που είτε δημιουργήθηκαν ειδικά για την παράσταση, είτε δημιουργήθηκαν για διάσημα χορευτικά σχήματα του εξωτερικού.
Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της έργου «Σύγχρονος Χορός: Θεωρία και Πράξη» της ΚΣΟΤ, που εντάσσεται στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης -Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

photo: Έλενα Κανάκη

Growing! Γενικοί Συντελεστές
Επιμέλεια - Συγγραφή Κειμένων: Χριστιάννα Γαλανοπούλου
Βοηθός Χορογράφων- Καλλιτεχνικός Συντονισμός: Δημήτρης Κουτσούμπας
Κοστούμια: Ευδοκία Βεροπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος
Φωτογραφίες: Νίκος Δραγώνας, Αλέκος Γιάνναρος, Γιάννης Αντωνίου, Γιώργος Τσαγλιώτης, Ελένη Κανάκη.
Σχεδιασμός Προγράμματος- Αφίσα: Βάσω Αβραμοπούλου - a4artdesign
Οργάνωση Παραγωγής Καλλιτεχνικού Προγράμματος: Παναγιώτης Παπουτσής
Εκτέλεση Παραγωγής: Viewmaster
Παραγωγή: ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΡΧΗΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ (ΚΣΟΤ)


4, 5 & 6 Ιουλίου 2019 | 20:30, προαύλιος χώρος, Πειραιώς 260, Κτήριο Δ΄ &
7 Ιουλίου 2019 | 19:00, Πεζόδρομος Ερμού & Αγ. Ασωμάτων, Θησείο
Διάρκεια: 90' λεπτά (με διάλειμμα)
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Άνοιγμα στην Πόλη» - Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου

• Cyril Baldy | "A dance for many"
Ο Cyril Baldy, χορευτής με μακρόχρονη θητεία κοντά στον William Forsythe, έχει αναπτύξει μια χορογραφική μέθοδο που ονομάζει Spanging The Berg ή The Theory of Whatever. Στα έργα του κυριαρχεί η ευρηματικότητα και μια έντονα κινητική χορογραφική γλώσσα. Το έργο που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της παράστασης της ΚΣΟΤ είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τους χορευτές. Οι ερμηνευτές κινούνται σ' ένα φανταστικό ορίζοντα όπου η κίνηση συναντά την αφήγηση του σώματος.
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Cyril Baldy
ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Γιάννης Αντωνίου
ΜΟΥΣΙΚΗ: Cyril Baldy
Συμμετέχουν 11 νέοι ερμηνευτές

• Μαρκέλλα Μανωλιάδη |" In between"
Ο παλμός των σωμάτων και η καταιγιστική ταχύτητα της κίνησης μεταπλάθονται σε μια ριπή χορογραφικού ανέμου σ' αυτό το σύντομο χορογραφικό έργο για 16 νέους χορευτές που χτίστηκε πάνω στην ανασύνθεση του μοναδικού έργου του Antonio Vivaldi «Οι τέσσερις εποχές» από τον Max Richter. Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη αντιμετωπίζει τη μουσική ως την αστείρευτη πηγή έμπνευσης στην οποία ο χορός ανατρέχει κάθε τόσο για να τροφοδοτήσει την ορμητικότητά του.
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
ΜΟΥΣΙΚΉ: Max Richter, ανασύνθεση του έργου του A. Vivaldi «Οι τέσσερις εποχές»
Συμμετέχουν 16 νέοι ερμηνευτές

• Χρήστος Παπαδόπουλος | "ΑΣΚΗΣΗ27"
Στα έργα του ο Χρήστος Παπαδόπουλος φτιάχνει μινιμαλιστικά, αφαιρετικά σύμπαντα κατασκευασμένα από λεπτομερή χορογραφική δουλειά, μουσικότητα και ποιητική. Η ΑΣΚΗΣΗ27 διερευνά τον συγχρονισμό και συντονισμό ενός συνόλου 27 χορευτών, υπό τους ήχους της απόκοσμης μουσικής του Coti K. Ο χορός αποσπά από τη φυσική πραγματικότητα εικόνες απρόσμενων συγχρονισμών μέσα στο πλήθος και, αναδεικνύοντάς τις, αποκαλύπτει τους μυστικούς νόμους της συνύπαρξης. Οι εικόνες που αναδεικνύονται απελευθερώνουν το βλέμμα και του επιτρέπουν να ταξιδέψει, όπως οι σχηματισμοί των πουλιών στη φύση.
ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ: Χρήστος Παπαδόπουλος
ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Χαρά Κότσαλη
ΜΟΥΣΙΚΗ: CotiK
Συμμετέχουν 27 νέοι ερμηνευτές

• Αντώνης Φωνιαδάκης | "KOSMOS"
Αναζητώντας το αντίβαρο στην ανθρώπινη υπερδραστηριότητα, ο διαπρεπής χορογράφος Αντώνης Φωνιαδάκης προβάλλει τον λυρισμό για να μετατρέψει τη φρενήρη κίνηση σε έναν χαρούμενο, ενωτικό και απελευθερωτικό χορό. Ο χρόνος διαστέλλεται για να δημιουργηθεί μια συνθήκη. Το KOSMOS είναι ένας ύμνος στον κόσμο και τον άνθρωπο που τον κατοικεί, μια γιορτή για την ανθρωπότητα, για την ομορφιά και τη δημιουργική της δύναμη. Το έργο δημιουργήθηκε αρχικά το 2014 για τα διάσημα Ballets Jazz de Montréal.
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Αντώνης Φωνιαδάκης
ΜΟΥΣΙΚΗ: Julien Tarride
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑΣ- ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Christian Denice
ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Pierre Majendie
ΒΟΗΘΟΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΥ: Μαρκέλλα Μανωλιάδη
Συμμετέχουν 19 νέοι ερμηνευτές
 
• Γιάννης Μανταφούνης | "One one one"
Ο χαρισματικός Γιάννης Μανταφούνης μοιράζεται με άλλους κάθε φορά χορευτές ένα πείραμα για ερμηνευτές και θεατές. Στο One One One δύο καρέκλες περιμένουν δύο θεατές προσκαλώντας τους να ζήσουν μια μοναδική στιγμή αυτούς. Με αυθορμητισμό, χιούμορ και διαρκή μετασχηματισμό της κίνησης ξετυλίγεται μια απίστευτη βεντάλια συναισθημάτων και εικόνων και δημιουργείται μια μαγική στιγμή ανταλλαγής με το κοινό, αμφισβητώντας ρόλους και όρια.
ΣΥΛΛΗΨΗ – ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Γιάννης Μανταφούνης
Συμμετέχουν 38 νέοι χορευτές
Η ΚΣΟΤ είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου και εποπτεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Στεγάζεται στην οδό Ομήρου 55, στην Αθήνα, στο ίδιο κτήριο που έχτισε η Κούλα Πράτσικα, ειδικά διαμορφωμένο με πιο σύγχρονο τρόπο. Από τον Απρίλιο του 2018 τη Διεύθυνση της ΚΣΟΤ έχει αναλάβει η Βίκυ Μαραγκοπούλου. Στην ΚΣΟΤ λειτουργούν δύο τμήματα σπουδών: το Προεπαγγελματικό, όπου φοιτούν παιδιά από 10 ετών παράλληλα με το σχολείο τους, και το Επαγγελματικό, όπου φοιτούν, μετά το πέρας των σπουδών τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι μέλλοντες επαγγελματίες του χώρου. Και στα δύο τμήματα η φοίτηση είναι δωρεάν και γίνεται κατόπιν εξετάσεων, οι οποίες διεξάγονται κάθε Σεπτέμβριο, αφού έχουν κατατεθεί οι σχετικές αιτήσεις έως τον Ιούλιο του ίδιου έτους. Οι απόφοιτοι της Σχολής έχουν στελεχώσει και στελεχώνουν τις καλύτερες ομάδες ως χορευτές ανά τον κόσμο και έχουν αναδειχτεί ως σημαντικοί χορογράφοι καθηγητές και θεωρητικοί του χορού.

Η Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) λειτουργεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού

Back

Share this post

Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources