Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

a.dd dance company | "Ζωή"
Σάββατο 30 Νοέμβριος 2019
Επισκέψεις : 425
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μία παράσταση που εστιάζει στη σωματική και ψυχολογική βία που μπορεί να υποστεί ένας άνθρωπος κάθε ηλικίας. Πώς μπορεί ο ίδιος ο άνθρωπος να καταστρέφει την ζωή του συνανθρώπου του, του συντρόφου του, του φίλου του ή ακόμα και του παιδιού του;
Σύμφωνα με έρευνα των Ηνωμένων Εθνών το 76% των γυναικών παγκοσμίως έχουν πέσει θύματα κακοποίησης, ενώ αντίστοιχο ποσοστό ομόφυλων ζευγαριών στην Ευρώπη δεν τολμούν να κρατήσουν το χέρι του συντρόφου τους δημοσίως. Στην Ελλάδα από το 2014 μέχρι το 2017 τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας ανήλθαν σε 13.700. Την ίδια στιγμή 1 στους 3 μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα μας έχει πέσει θύμα εκφοβισμού.

Η a.dd dance company εμπνεόμενη από την έξαρση των φαινομένων αυτών τα τελευταία χρόνια δημιουργεί ένα έργο, που μέσα από τον χορό και τη σωματική επικοινωνία στοχάζεται πάνω στο ίδιο το αγαθό της ζωής. Πόσο μας ανήκει πραγματικά η ζωή μας;
Ένα ψηφιδωτό από χορογραφίες που σκιαγραφούν τη βία σε όλες της τις εκφάνσεις -παιδικός εκφοβισμός, ομοφοβία, ενδοοικογενειακή βία, γυναικεία κακοποίηση-καθώς και τη βία μέσα μας. Μία παράσταση που στα πρόσωπα των τριών χορευτών της a.dd dance company καθρεφτιζόμαστε όλοι, σε ρόλο θύτη, θύματος ή... απλού παρατηρητή.
a.dd dance company |
Σκηνοθεσία: Δήμητρα Παπαδάτου, Δήμητρα Βασιλόπουλου
Χορογραφία: Δήμητρα Παπαδάτου
Κείμενα: Δήμητρα Βασιλοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Μάνος Γεωργίου
Κοστούμια: Αθανασία Πούλου
Trailer - Φωτογραφίες: Στέφανος Κοσμίδης
Χορεύουν: Δήμητρα Βασιλοπούλου, Αίμων Γαροφάλλου, Δήμητρα Παπαδάτου

Η παράσταση είναι κατάλληλη για θεατές άνω των 13 ετών.


Κάθε Σάββατο | 22:30 (2 Νοεμβρίου 2019 - 30 Νοεμβρίου 2019)

Εισιτήρια:
12, 8 ευρώ (μειωμένο)

Θέατρο OLVIO
Φαλαισίας 7, Γκάζι.

Τηλ.:
2103414118
Like us on Facebook