Dance Theater

Flat View
Δες ανά έτος
Προβολή μήνα
Δες ανά μήνα
Weekly View
Δες ανά εβδομάδα
Daily View
Δες σήμερα
Search
Αναζήτηση

Κορίνα Κόκκαλη | "Heliotopia" (Χοροθέατρο)

Hits : 371
[Heliotopia: Heliotόpia > Helios+topos = η Heliotόpia, όπως Utopia]

Πρόκειται για μια χοροθεατρική-μουσική παράσταση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών (18/12) και στις 16 μέρες Ακτιβισμού κατά της Βίας των Γυναικών (25/11-10/12).

Η Heliotopia είναι ο τόπος του ήλιου, του φωτός, πηγή ζωής και ζεστασιάς. Η Heliotopia είναι μια ουτοπία ή όντως υπάρχει; Μπορούμε να τη βρούμε σε αυτή τη ζωή; Αν αφήσεις τον τόπο σου μπορείς να ριζώσεις σ' έναν άλλον;

Το έργο Heliotopia κινείται ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα, το ασυνείδητο και το συνειδητό. Η Μελίσσα μας αφηγείται με το σώμα της το ταξίδι που διανύει από το βίωμα της απώλειας, τη συνειδητοποίησή της και την αντιμετώπισή της, περνώντας από πέντε στάδια: Το Μαράζωμα, την Πτώση, το Ρίζωμα, την Ανάπτυξη και την Άνθηση.

Η απώλεια βιώνεται ως μια βίαιη απομάκρυνση από οτιδήποτε οικείο: από ένα αγαπημένο πρόσωπο, από τον τόπο μας, την οικογένειά μας, με πρωταρχική την αποκόλληση απ' τη μήτρα της μητέρας μας. Η Μέλισσα στη διάρκεια του ταξιδιού της αντιλαμβάνεται ότι δεν είναι μόνη και μαζί της την συνοδοιπορούν κι άλλες γυναίκες που βίωσαν την ίδια πορεία. Η προσωπική της ιστορία συναντά τις ιστορίες άλλων γυναικών, γίνεται ένα μαζί τους και μας μεταφέρει πολλά διαφορετικά βιώματα.

Μια ηθοποιός-χορεύτρια και μια μουσικός επί σκηνής αφηγούνται την πορεία της γυναίκας μετανάστριας, πρόσφυγα, αλλά και κάθε γυναίκας που έχει βιώσει τη βία και την απώλεια. Όταν τα λόγια σταματούν, έπειτα από κάθε τραυματική εμπειρία, τη δύναμη παίρνει το σώμα και βρίσκει τη δύναμή του, μέσα από τον χορό, την προσευχή και το τραγούδι.

Στη σκηνή μοιραζόμαστε υλικό, που συλλέξαμε μέσα από εργαστήρια αφήγησης, κίνησης και μουσικής με γυναίκες μετανάστριες και πρόσφυγες στην Αθήνα σε συνεργασία με το Δίκτυο "Μέλισσα".

Λίγα λόγια για το Δίκτυο Μέλισσα: Η Μέλισσα είναι ένα δίκτυο για μετανάστριες και πρόσφυγες που ζουν στην Ελλάδα. Στόχος του είναι να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ τους και να δημιουργήσει μια γέφυρα επικοινωνίας με την  κοινωνία υποδοχής προωθώντας την ενδυνάμωση και την ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνία. Ιδρύθηκε πριν πέντε χρόνια με την άμεση συμμετοχή μεταναστριών και έχει μέλη από 45 χώρες. Λειτουργεί σαν ένας κόμβος ή αλλιώς σαν μια ανοιχτή κυψέλη επικοινωνίας και δημιουργικότητας, όπου προσφέρονται μαθήματα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη αλλά και ένα μεγάλο εύρος καλλιτεχνικών, δημιουργικών και κοινωνικών δράσεων. Το όνομά του αποτελεί ταυτόχρονα και ένα μήνυμα συνύπαρξης και κοινωνικής συνοχής, συμβολίζοντας τις γυναίκες που βρίσκονται εδώ από κάθε γωνιά του κόσμου, κουβαλώντας μαζί τους το ταλέντο και τις δεξιότητες, τις ιδέες και τα όνειρά τους.

Μάθε πώς μπορείς να συμβάλλεις και συ στο έργο του Δικτύου Μέλισσα: στο melissanetwork.orgΚορίνα Κόκκαλη |
Σκηνοθεσία-χορογραφία: Κορίνα Κόκκαλη
Ζωντανή μουσική-σύνθεση: Κατερίνα Πολέμη
Δραματουργική Επιμέλεια: Simon Gleave
Sound Design & Production: Gary Salomon
Σκηνικά & Ενδυματολογία: Τζίνα Ηλιοπούλου & Αλέξανδρος Γαρνάβος
Σχεδιασμός και κατασκευή ενδυμάτων: Keno_Athens, Χαράλαμπος Νικολάου
Βίντεο promo & projection: Χρήστος Συμεωνίδης
Φωτισμός: Αλέκος Αναστασίου
Φωτογραφίες & trailer παράστασης: Βασίλης Αντωνόπουλος

Ερμηνεύει η Ειρήνη Φαναριώτη


Δευτέρα 16, Τρίτη 17, Δευτέρα 23 & Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019 | 20:00
Διάρκεια: 60 λεπτά, χωρίς διάλειμμα


Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 10 ευρώ, φοιτητικό, νεανικό (κάτω των 22), ανέργων, ΑμεΑ: 8 ευρώ

θέατρο Πορεία
Τρικόρφων 3, Αθήνα 104 33


Τηλ.: 21 0821 0082

Η παράσταση παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του '19 στο Lahti Fringe Festival της Φινλανδίας, στα πλαίσια του Νordic Fringe Festival.

Back

Share this post

Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources