Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Batsheva Dance Company | YAG by Onad Naharin (online screening)
Σάββατο 21 Νοέμβριος 2020, 06:00am
Επισκέψεις : 209
από Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μια αποκλειστική συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την Batsheva Dance Company

Στο έργο YAG του ισραηλινού Οχάντ Ναχαρίν, την πρώτη παραγωγή της Batsheva Dance Company ειδικά σχεδιασμένη για την οθόνη, ο Ναχαρίν χρησιμοποιεί την κινηματογραφική γλώσσα για να επικοινωνήσει τη δουλειά του ως χορογράφου και διευθυντή της ομάδας. Καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης του χορευτικού έργου σε αίθουσα, κινηματογραφεί τη δημιουργία του για να συναντήσει το κοινό. Ο βιντεοκαλλιτέχνης Roee Shalti, τακτικός συνεργάτης της ομάδας Μπατσέβα, δημιούργησε και μοντάρισε το φιλμ μαζί με τον Ναχαρίν. Σε έναν χώρο γυμνό, χωρίς εναλλαγές φωτισμού, το βλέμμα επικεντρώνεται στη ραφινάτη κίνηση των χορευτών. Τα γυρίσματα έγιναν τον Οκτώβριο, στο Στούντιο Βάρντα του Κέντρου Χορού Σούζαν Ντελάλ, Τελ Αβίβ.

Χορεύουν τα μέλη της ομάδας: Yael Ben EzerSean HoweLondiwe KhozaIgor PtashenchukYoni  SimonHani Sirkis 

Μουσική: John Zorn, Gaetano Donizetti, John Taverner, Ennio Morricone, Ran Slavin

Διάρκεια: 50 λεπτά.

Υπάρχουν σκηνές γυμνού.

Προσοχή: Το YAG live streaming μεταδίδεται μόνο στις 21.11.2020 και δεν είναι διαθέσιμο μελλοντικά. Οι εντολές για παύση, γρήγορη κίνηση μπροστά (fast forward) ή προς τα πίσω (rewind) είναι αδύνατες.

Πριν από την προβολή του YAG, Live Gaga session με χορευτές της ομάδας Μπατσέβα→ 21.11.20 στις 6 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) και με έκπτωση 20% για τους κατόχους εισιτηρίων για την προβολή του YAG.

(Link εγγραφής και promo code θα σας σταλούν μετά την αγορά εισιτηρίου για την παράσταση YAG. Περιορισμένη διαθεσιμότητα.)


Γκάγκα: η σωματική τεχνική και φιλοσοφία του Οχάντ Ναχαρίν μάς προτρέπει να συνδεθούμε σωματικά με τη φαντασία και κάθε αισθητηριακή εμπειρία, βελτιώνοντας την ευελιξία και την αντοχή μας, αυξάνοντας την ευκινησία και την ικανότητά μας για δυναμική έκφραση, απολαμβάνοντας εντέλει την κίνηση. Για να πάρετε μέρος στο Gaga session δεν απαιτούνται γνώσεις χορού ή άλλης κινητικής άσκησης.

→ 22.11.2020, 21:00 

Δωρεάν Live συζήτηση (για τους κατόχους εισιτηρίων του YAG streaming)

Στα αγγλικά, με συντονιστές τον Οχάντ Ναχαρίν και τη Χίλα Κοέν-Σνάιντερμαν, επικεφαλής επιμελήτρια εκθέσεων των MoBY, Μουσείων Τέχνης στην Μπατ Γιαμ – Τελ Αβίβ. Η συζήτηση είναι αποκλειστικά για τους κατόχους εισιτηρίων, στους οποίους θα σταλεί το αντίστοιχο link αμέσως μετά το screening.

Μπείτε κι εσείς στο Batsheva Groove: πάρτε μέρος στο live Gaga session με έναν χορευτή της ομάδας.

→ Για να αγοράσετε το εισιτήριό σας μπείτε στο παρακάτω link.

Mε τον κωδικό 10137 εξασφαλίζετε την έκπτωση 20% για το κοινό του Μεγάρου.
Τοποθεσία Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη
Αθήνα
Αττική
Ελλάδα
Like us on Facebook