Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Μπαλέτο Εθνικού Θεάτρου Πράγας - Η Ωραία Κοιμωμένη (online)
Από Πέμπτη 29 Απρίλιος 2021
Έως Τετάρτη 05 Μάιος 2021
Επισκέψεις : 86

Η Ωραία Κοιμωμένη 

Μπαλέτο Εθνικού Θεάτρου Πράγας

29 Απριλίου 2021 - online πρεμιέρα - δωρεάν

Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στις 29 Απριλίου 2021, το Μπαλέτο του Εθνικού Θέατρου της Πράγας ετοίμασε την τσεχική πρεμιέρα του παραμυθιού "Η Ωραία Κοιμωμένη". Η παράσταση του αφηγηματικού κλασικού μπαλέτου, που θα πραγματοποιηθεί στην Κρατική Όπερα της Πράγας, χορογραφημένη από τη θρυλική πρίμα μπαλαρίνα Márcia Haydée, θα μπορέσουν να απολαύσουν οι θεατές σε όλο τον κόσμο δωρεάν απευθείας μέσω του Youtube Channel του Εθνικού Θεάτρου.

Το μπαλέτο Η Ωραία Κοιμωμένη σε μουσική του Π. Ι. Τσαϊκόφσκι σε χορογραφία του Marius Petipa έκανε πρεμιέρα το 1890 στην Αγία Πετρούπολη. Το 1987, η Márcia Haydée δημιούργησε τη δική της εκδοχή της παράστασης, η οποία παρουσιάστηκε σε πολλές χώρες του κόσμου.

Τώρα μπαίνει στο ρεπερτόριο του Εθνικού Θεάτρου της Πράγας ως αξιοθαύμαστο τεχνούργημα της πνευματικής κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου σε επιμέλεια ίδιας της Márcia Haydée.  

Márcia Haydée (*1937) - μία από τις πιο διάσημες μπαλαρίνες του δεύτερου μισού του 20ού αιώνα, καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος, μια εξαιρετικά χαρισματική προσωπικότητα, έχει εμπνεύσει πολλούς διάσημους χορογράφους και χορευτές, επηρεάζοντας παράλληλα την ανάπτυξη και τη μορφή του κλασικού μπαλέτου παγκοσμίως.

 orig wraia koimomenh

  • Πέμπτη 29 Απριλίου 2021 στις 20:00 (ώρα Ελλάδος)
  • Διαθέσιμο για 7 ημέρες - έως 5 Μαίου 2021
  • www.youtube.com/narodnidivadlobalet
Like us on Facebook