Dance Theater

Εργαστήριο Contact Improvisation και Jam με την Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body) (+PLUS)

Το Present Body studio διοργανώνει:

Μονοήμερο Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο Contact Improvisation και Jam
με τη Χριστίνα Κλεισιούνη
«Η λεπτοφυής δύναμη της επαφής»

Σε αυτό το μονοήμερο σεμινάριο έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε, με έναν φυσικό, οργανικό και λειτουργικό τρόπο, τις αρχές της πρακτικής στο CI, μέσα από την ενσυνείδητη κίνηση. Το σεμινάριο απευθύνεται σε αρχαρίους και άτομα με εμπειρία στην κίνηση που επιθυμούν να γνωρίσουν ή να συνεχίσουν την μελέτη της τεχνικής του Contact Improvisation αναπτύσσοντας την ποιότητα της προσοχής, της ησυχίας και της σωματικής οργάνωσης που προσδίδει ένα πλήρες ζέσταμα με υλικό από την εξελικτική κίνηση και τα somatics.
Σχέσεις και Συσχετισμοί Συναντώντας μια δύναμη που ασκείται στο σώμα μας, ανακαλύπτουμε τη δική μας δύναμη. Στο εργαστήριο, θα εξερευνήσουμε ασκήσεις που μας βοηθούν να καλλιεργούμε δεξιότητες στην πρακτική του CI έτσι ώστε να γίνονται κατανοητές στο σώμα μας. Η πρακτική του CI, μια εξέλιξη του σύγχρονου χορού από τις αρχές του '70, υποστηρίζει την εκπαίδευση του χορευτή μέσα από την σωματική ακρόαση που αναπτύσσει ο κινούμενος καθώς χορεύει σε επαφή με ένα άλλο σώμα που βρίσκεται αντίστοιχα σε ροή. Αναπτύσσεται έτσι ένας σωματικός διάλογος, η σχέση που εξελίσσει την κιναισθητική αντίληψη σύμφωνα με αυτό που φέρνει η κίνηση στη στιγμή.

Για την εκπαίδευση στην πρακτική δεν ακολουθούνται βήματα και χορευτικοί συνδυασμοί. Δουλεύουμε σε ζευγάρια χρησιμοποιώντας την επαφή και τη σχέση μας με τη βαρύτητα και την αντιβαρύτητα. Αφυπνίζοντας τη σύνδεση κέντρου και περιφέρειας πρώτα ατομικά και στη συνέχεια σε κίνηση, συναντάμε με δημιουργικό τρόπο ερωτήματα που γεννιούνται στο σώμα μας καθώς χορεύουμε σε σωματική επικοινωνία. Ξυπνώντας την κιναισθητική αντίληψη και τα αντανακλαστικά της κίνησης μέσα από την επαφή ανακαλύπτουμε την τεχνική- τι λειτουργεί και τι όχι, τι χρειάζεται να αλλάξει για να υπάρξει ροή, έκφραση, παιχνίδι, παρουσία. Πότε νοιώθουμε πιο ασφαλείς και ποια είναι η τάση μας; Να υποστηρίζουμε ή να μας στηρίζουνε; Που συναντάμε την απόλαυση και που τα όρια που σταματάνε τη ροή; Πώς αναγνωρίζουμε και διαχειριζόμαστε τα σήματα που εκλαμβάνει το σώμα μας από τον τρόπο που ανταποκρίνεται το σώμα του άλλου καθώς κινούμαστε μαζί; Τι μας προσδίδει αυτή η μοναδική κάθε φορά εμπειρία της επαφής καθώς χορεύουμε «με ένα άλλο υλικό», έναν άλλο χώρο; Πώς αναγνωρίζουμε ποιότητες του εαυτού μας, της σωματικότητάς μας μέσα από τον σωματικό διάλογο; Ποια είναι τελικά η αξία της επαφής;
Εργαστήριο Contact Improvisation και Jam με την Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body) (+PLUS)
Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 | 16.00-20.00 (σεμινάριο)
20.30-22.30 (CI Jam, ελεύθερη πρακτική)

Κόστος σεμιναρίου: 55 ευρώ (+ΦΠΑ). Για τα μέλη του studio: 45 ευρώ (+ΦΠΑ) Αν προπληρωθεί όλο το ποσό, το κόστος ανέρχεται στα 50 ευρώ.
με την κάρτα Dancetheater Plus

Present Body studio
Χριστίνα Κλεισιούνη
Ερεσσού 16, Εξάρχεια, Αθήνα.
Τηλ. 210 3605964 & 6932 190273

Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 25 ευρώ μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής, τα χρήματα δεν επιστρέφονται.
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 6932 190273 ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
Λογαριασμός τραπέζης: Τράπεζα Πειραιώς
Αριθμός Λογαριασμού: 6003-010117-551,
IBAN: GR31 0171 0030 0060 0301 0117 551
(σε περίπτωση κατάθεσης μέσω άλλης τράπεζας, η προμήθεια της τάξεως των 3 ευρώ επιβαρύνει τον καταθέτη και θα πρέπει να τα υπολογίσει επιπλέον ο καταθέτης στην κατάθεσή του)


Η Χριστίνα Κλεισιούνη χορεύει και διδάσκει την τεχνική Contact Improvisation, σύγχρονο χορό-αυτοσχεδιασμό με βάση τις τεχνικές ενσυνείδησης της κίνησης (somatics) 30 χρόνια τώρα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εισάγει έτσι το New Dance (release techniques) και το Contact Improvisation στον χώρο του χορού στην Ελλάδα από το 1990-1 εκπαιδεύοντας χορευτές και ερασιτέχνες που με τη σειρά τους διδάσκουν την πρακτική σήμερα. Είναι η μόνη στην Ελλάδα που συνδυάζει τη βαθειά γνώση που δίνει η έρευνα της κίνησης και της επαφής μέσα από την εμπειρία της ως χορεύτρια και δασκάλα του CI με τη θεραπευτική ιδιότητα της ως Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια. Σπούδασε στην Ν. Υόρκη (1986-90) στις πηγές των τεχνικών CI/somatics κοντά στους πρωτοπόρους-δημιουργούς των τεχνικών. Η ίδια, ως δασκάλα CI/χορού έχει διδάξει στα πιο σημαντικά φεστιβάλ στο εξωτερικό όπως στο Freiburg, Ισραήλ, Λονδίνο, Ιταλία, Βερολίνο, Όσλο, Γαλλία και πολλά άλλα μέρη. Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους δασκάλους του CI/αυτοσχεδιασμού όπως (Nita Little, Ray Chung, Ka Rustler, Mary Prestidge, Andrew Harwood, Suprapto Suryodarmo) κ.α. Το 2009 ανοίγει το Present Body, Χώρο έρευνας της κίνησης και της έκφρασης, με στόχο την εκπαίδευση πάνω στην κίνηση, τη σύνδεση της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης με τη θεραπεία για περισσότερη συνειδητότητα και απελευθέρωση του ατόμου. Παράλληλα με την ιδιότητά της ως δασκάλα χορού, χορεύτρια και χορογράφος, εργάζεται ως σωματική ψυχοθεραπεύτρια και θεραπεύτρια σιάτσου από το 1994 κάνοντας ατομικές συνεδρίες και οδηγώντας θεραπευτικές ομάδες.

Share this post

Greek English French German Italian Spanish
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 2
Επισκέπτες τώρα: 413
Εγγεγραμένα μέλη: 4326
Τώρα σε σύνδεση:
elanadistikanoume
desapoin
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources