Dance Theater

Σεμινάριο Body-Mind Centering & CI με τις Μ.Τσαρτσαρά και Χ.Κλεισιούνη (Present Body Studio)

Το Present Body studio διοργανώνει ένα ξεχωριστό Βιωματικό σεμινάριο που συνδυάζει τις τεχνικές Body-Mind Centering & Contact Improvisation.

Με την Μαρίνα Τσαρτσαρά (Λονδίνο, Βαρκελώνη/BMC) & την Χριστίνα Κλεισιούνη (CI)

«Εμβρυολογία και η εφαρμογή της αναπτυξιακής κίνησης από τα αρχικά στάδια του ανθρώπου στην κίνηση. Εμβάθυνση στο ρευστό & φυσικό σώμα μέσα από το CI»

Αφορά ανθρώπους του χορού, σπουδαστές, επαγγελματίες, θεραπευτές, ηθοποιούς, φυσικοθεραπευτές, σωματικούς ψυχοθεραπευτές, και γενικώς άτομα με κάποια εμπειρία στην κίνηση.

Από το 1994 οργανώνω τα πρώτα σεμινάρια BMC στην Ελλάδα καλώντας δασκάλους της τεχνικής απο το εξωτερικό. Η παραπάνω καινοτόμος προσέγγιση στην εκπαίδευση της κίνησης υποστηρίζει απόλυτα την καλλιέργεια της τεχνικής και τη φιλοσοφία του CI, όπως το είχα διδαχτεί όταν σπούδαζα στην Ν.Υόρκη (1986-1991). Είχα την τιμή να συνεργαστώ είτε χορεύοντας είτε διδάσκοντας από κοινού, συνδυαστικά σεμινάρια BMC/CI με τους Francis/Saliq Savage(1994,USA), Nien Mari Chatz(1999, Γερμανία), Ka Rustler(2000,Γερμανία), Catherine Hossenlopp(1997, Γαλλία/Αγγλία), Λαμπρινή Κωνσταντίνου(1998,1999) και άλλους. Θεωρώ πως η βιωματική εμπειρία του σώματος που αποκτά κανείς μέσα από αυτές τις τεχνικές ιδιαίτερα όταν διδάσκονται σε συνδυασμό, αποτελεί ένα μαγικό ταξίδι που χαράζει θετικά σε βάθος το άτομο, συχνά για όλη του τη ζωή.
Πέρσι είχα την τύχη, να παρακολουθήσω ένα σεμινάριο με την Bonnie Cohen Bainbridge (master teacher, ιδρύτρια του BMC) πάνω στην εμβρυολογία και εμπνεύστηκα για μια ακόμα φορά.
Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δουλέψουμε με την Μαρίνα Τσαρτσαρά, εξαιρετική δασκάλα της τεχνικής που ενδιαφέρεται να εμβαθύνει μαζί μας πάνω στο θέμα αυτό.

Εισαγωγικό σεμινάριο στην Εμβρυολογία
Tεχνική Body-Μind Centering®

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ενσωμάτωσης της εμβρυολογίας μέσω του Body-Mind Centering® θα εξερευνήσουμε το θαύμα των πρώτων σταδίων ανάπτυξης της αρχικής περιόδου κυοφορίας στη μήτρα. Μέσα στις 8 πρώτες εβδομάδες μετά τη σύλληψη, το έμβρυο αναπτύσεται και εξελίσεται απο 2 κύτταρα στη μορφή εμβρύου, με κυτταρικούς προδρόμους για όλα τα σωματικά συστήματα και δομές.
Στο εργαστήριό μας θα επισκευτούμε αυτούς τους κυτταρικούς προδρόμους εφαρμόζοντας τη θεωρητική γνώση της ανατομίας σε βιωματικό επίπεδο, μέσω της αυτοσχεδιαστικής κίνησης, του αγγίγματος, και της φωνητικής έκφρασης σε σόλο, ζευγάρια και με όλη την ομάδα.
Βιώνοντας τις ποιότητες κινητικής έκφρασης της εμβρυολογίας σε ατομικό επίπεδο, θα αντιληφθούμε τις δημιουργικές μετασχηματιστικές δυνάμεις που διαμόρφωσαν και διαμορφώνουν τα σώματά μας, καθώς και την έμφυτη ευθραυστότητα αυτής της φυσικής διαδικασίας, επεκτείνοντας και εμπλουτίζοντας τις δυνατότητες έκφρασης της ενότητας σώμα-νους.
Ενσωματώνοντας αισθήσεις και συναισθήματα, θα συνειδητοποιήσουμε το αποτύπωμα αυτής της ζωτικής εξελικτικής διαδικασίας η οποία ζει μαζί μας στο εδώ και στο τώρα.

Στο μάθημα του CI
θα εφαρμόσουμε τις πληροφορίες από το BMC εστιάζοντας στη σύνδεση του κέντρου με την περιφέρεια καθώς και στη ρευστή κίνηση. Χρησιμοποιούμε εικόνες, τη διαλογιστική κίνηση και πρωτίστως το άγγιγμα που αφυπνίζει το φυσικό σώμα.
Προτείνουμε τα άτομα που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο να έχουν κάποια εμπειρία στο CI ακόμα και σε πολύ αρχικό στάδιο.


Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 | 10.00 – 19.30 (15.30 – 19.30 CI)
Κυριακή 4 Μαρτίου 2018| 10.00 – 19.30 (15.30 – 19.30 CI)

Κόστος σεμιναρίου:
120 ευρώ(+ΦΠΑ) και 110 ευρώ(+ΦΠΑ) για τα μέλη του στούντιο που έχουν πληρώσει εγγραφή το 2017-18.

Οργάνωση Σεμιναρίου: Present Body Studio, Κέντρο έρευνας της κίνησης και της έκφρασης
Επικοινωνία: Χριστίνα Κλεισιούνη
Ερεσσού 16, Εξάρχεια
Κινητό: 0030 6932190273
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αν προπληρωθεί όλο το σεμινάριο μέχρι τις 21/02, το κόστος του ανέρχεται στα 110 ευρώ(+ΦΠΑ).
Προκαταβολή για κράτηση θέσης μέχρι τις 21/02: 60 ευρώ(+ΦΠΑ)
Σε περίπτωση ακύρωσης για οποιαδήποτε αιτία, τα χρήματα δεν επιστρέφονται.

Τράπεζα Πειραιώς
Αριθμός Λογαριασμού: 6003-010117-551,
IBAN: GR31 0171 0030 0060 0301 0117 551
(σε περίπτωση κατάθεσης μέσω άλλης τράπεζας, η προμήθεια επιβαρύνει τον καταθέτη)

www.presentbody.com


Η Μαρίνα Τσαρτσαρά (MSc), είναι καλλιτέχνης της κίνησης και οπτικών τεχνών, Σωματική Κινητική Εκπαιδευτικός μέσω του Body-Mind Centering® (BMC®) και Ολιστικής Συμβουλευτικής. Το BMC® εξερευνεί το πώς ενσωματώνουμε τα σωματικά μας συστήματα, τους ιστούς και τα κύτταρα καθώς και τα εξελικτικά κινητικά μας πρότυπα αλλά και την εμβρυολογική μας ανάπτυξη.Το BMC® έχει επηρεάσει τον χορό, τις σωματοθεραπείες, τη γιόγκα, την σωματική ψυχοθεραπεία, την ανάπτυξη του νεογνού και του παιδιού και πολλές άλλες σωματικές-νοητικές πειθαρχίες. Ζει, δημιουργεί και διδάσκει στην Αγγλία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Η Χριστίνα Κλεισιούνη χορεύει, χορογραφεί, διδάσκει τεχνικές Somatics/CI στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από τη δεκαετία του '80. Είναι παράλληλα σωματική-κινητική ψυχοθεραπεύτρια και θεραπεύτρια σιάτσου. Εισήγαγε τις παραπάνω τεχνικές στην αρχή της δεκαετίας του '90 στην Αθήνα, εκπαιδεύοντας επαγγελματίες και ερασιτέχνες, προτείνοντας αυτές τις νέες τότε προσεγγίσεις στην έρευνα της κίνησης και την εκπαίδευση του χορού στη χώρα μας. 

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 2
Επισκέπτες τώρα: 417
Εγγεγραμένα μέλη: 4326
Τώρα σε σύνδεση:
elanadistikanoume
desapoin
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources