Dance Theater

6ήμερο Σεμινάριο Διαλογιστικής Κίνησης με τον Suprapto Suryodarmo (Πελοπόννησος)

"Breathing Being at the Garden of Healing Apollo"

Πνευματικότητα, η έκφραση του εαυτού, μέσα από την ελεύθερη κίνηση

6 ήμερο καλοκαιρινό retreat διαλογιστικής κίνησης – Amerta movement, με τον εξαιρετικό master teacher από την Ινδονησία.

Suprapto Suryodarmo

Στο μαγευτικό χωριό Αμπελιώνας, περιοχή Αρκαδίας, στην Πελοπόννησο
(κοντά στον επικούρειο Απόλλωνα)

→Παράταση εγγραφών μέχρι 10 Αυγούστου 2018.


(Click here for english version)

6ήμερο εντατικό σεμινάριο μαθητείας κοντά στον Suprapto Suryodarmo, που εστιάζει στη συνειδητότητα και στην τέχνη της παρουσίας. Ο διαλογισμός μέσα από την ελεύθερη κίνηση και η διδασκαλία του Prapto μας ταξιδεύει βιωματικά στον πυρήνα του εαυτού. Χαλαρώνοντας τον νου - σώμα ερχόμαστε σε επαφή με την αυθεντικότητά μας, την πνευματικότητα που εκφράζεται μέσα από το σώμα, την κίνηση και την φωνή. Αποκαλύπτεται έτσι το δημιουργικό μας δυναμικό. Η πρακτική ανακινεί την καρδιά και μας αφυπνίζει καθώς καθρεφτίζονται οι μηχανισμοί και οι συνήθειες που καθορίζουν συχνά τη στάση μας στη ζωή, τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τους άλλους.

Μέσα από αυτή την διαδικασία που στηρίζεται στην αρχαία πρακτική διαλογισμού της Vipassana ανακαλύπτουμε μονοπάτια που μας συνδέουν με τον εσωτερικό χώρο βιώνοντας τη ροή, την απόλαυση και την αίσθηση της διεύρυνσης του χώρου και του χρόνου. Καθώς το σώμα αναπνέει, μαζί του αναπνέει η ψυχή. Επιτρέποντας την κατάδυση στον εαυτό, ανακαλύπτουμε τρόπους για να υποστηρίζουμε την ύπαρξη μας με εμπιστοσύνη. Βιώνοντας την κατάσταση της παρουσίας, επικοινωνούμε, συνδεόμαστε, ερχόμαστε σε άμεση και ειλικρινή σχέση με το περιβάλλον. Ενδίδωντας στη βαθύτερη αίσθηση του εαυτού, αποβάλλουμε περιττές σκέψεις και επιτρέπουμε στις εκφραστικές μας ποιότητες να αναδυθούν. Νιώθουμε ολόκληροι. Ο Suprapto με τον ξεχωριστό τρόπο διδασκαλίας του συνδέει τον πολιτισμό της ανατολής με τη δύση, τη δύναμη της μυθολογίας, τη θρησκευτικότητα με την τέχνη και τη φύση. Ο ίδιος δημιουργεί έτσι μία τελετουργική ατμόσφαιρα στο χώρο που εμπνέει την εσωτερική ησυχία, την επικοινωνία που ρέει, την ενέργεια που μεταμορφώνει, τη χαρά.
Σημαντικό στοιχείο της δουλειάς είναι το καθρέφτισμα του ατόμου που προκύπτει μέσα από την τελετουργική - διαλογιστική κίνηση καθώς ο Prapto χορεύει με τον καθένα ξεχωριστά και την ομάδα. Στη διδασκαλία του χρησιμοποιεί την κίνηση, την φωνή, εικόνες και μεταφορές που μας συνδέουν με σωματικές αισθήσεις, βιώματα, μνήμες, συναισθήματα. Έχει έναν μοναδικό τρόπο για να μετασχηματίζει την ενέργεια στο χώρο. Έτσι αποκαλύπτεται καινούργια οπτική στην ιστορία που βιώνουμε.

Το retreat μπορεί να παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για τη διαλογιστική κίνηση και τη συνειδητότητα μέσα από την κίνηση του σώματος. Για την συμμετοχή δεν είναι απαραίτητη η εμπειρία σε δεξιότητες του χορού. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε άτομα που κάνουν πρακτική σε διαφορετικές προσεγγίσεις διαλογισμού, σε δασκάλους και ερασιτέχνες της γιόγκα και των πολεμικών τεχνών, ερμηνευτές, θεραπευτές, καλλιτέχνες, εκπαιδευτές και οποιονδήποτε άλλο αποζητά τρόπους για να χαλαρώσει και να έρθει σε επαφή με την εσωτερική του φύση.

Ο Suprapto Suryodarmo είναι ένας από τους πιο βασικούς δασκάλους διαλογιστικής κίνησης – αυτοσχεδιασμού διεθνώς. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ο Prapto είναι σαμάνος, storyteller, performer, αυτοσχεδιαστής, φιλόσοφος και πρωτίστως ένας απλός και άμεσος άνθρωπος. Η βάση της πρακτικής είναι η Vipassana (βουδιστική πρακτική διαλογισμού).
Η βάση της πρακτικής είναι η Vipassana (βουδιστική πρακτική διαλογισμού).
Μαζί του έχουν μαθητεύσει και συνεργαστεί πολλοί σημαντικοί δάσκαλοι του χορού, όπως η Nancy Starκsmith (ιδρύτρια του Contact improvisation), Anna Halprin, Ria Higler, Pauline DeGroot και πολλοί άλλοι.

Ο ίδιος διδάσκει ανελλιπώς σε όλο τον κόσμο εδώ και 35 χρόνια και έχει δημιουργήσει μία μεγάλη διεθνή κοινότητα από practitioners.

Ο Suprapto Suryodarmo έχει διδάξει στην Ελλάδα 4 φορές, 10ήμερα retreat – σεμινάρια από το 1997 έως το 2000 (Τήνος, Αμοργός, Αθήνα) με συνεργάτη και οργανώτρια τη Χριστίνα Κλεισιούνη. Το περιβάλλον της ελληνικής γης, ο πλούτος του ελληνικού πολιτισμού και το ξεχωριστό φως της χώρας μας, έχουν επηρεάσει βαθιά τον ίδιο αλλά και κάθε συμμετέχοντα σε αυτά τα σεμινάρια. Φέτος έχουμε την τιμή να τον υποδεχτούμε ξανά τον Αύγουστο του 2018.
6ήμερο Retreat με τον Suprapto Suryodarmo (Πελοπόννησος)
19 έως 24 Αυγούστου 2018
Ώρες διδασκαλίας: 5 ώρες καθημερινά

Στον Αμπελιώνα | Abeliona Retreat στην Αρκαδία της Πελλοπονήσου (κοντά στον επικούρειο Απόλλωνα)

www.abeliona-retreat.com
www.facebook.com/ambelionaretreat/

Το πετρόχτιστο χωρίο Αμπελιώνας, βρίσκεται στο τρίστρατο Μεσσηνίας - Αρκαδίας - Ηλείας σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς. Προσφέρεται για περιπάτους μέσα από γραφικά μονοπάτια ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση μπορείτε να επισκεφτείτε τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και τους καταρράκτες Νέδα.

Κόστος σεμιναρίου

• Για τη διδασκαλία: 350€ + ΦΠΑ ανά άτομο (αυτή είναι ειδική τιμή μόνο για τους Έλληνες. Κανονικά το κόστος είναι 450€ + ΦΠΑ όπως χρεώνεται από τους οργανωτές της κοινότητας και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.)
• Φαγητό: 100€ ανά άτομο για 6 ημέρες (συμπεριλαμβάνονται πρωινό και ένα κυρίως γεύμα που θα μοιραζόμαστε ως ομάδα. Το δεύτερο είναι προαιρετικό και θα πληρώνεται a la carte στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.)
• Κόστος διαμονής ανά άτομο στο Abelionas retreat Center
a) Μονόκλινο δωμάτιο 85€ ανά ημέρα
b) Δίκλινο δωμάτιο 55€ ανά ημέρα
c) Υπάρχουν διαθέσιμα δύο διαμερίσματα με 2 ευρύχωρα δωμάτια που μπορούν να φιλοξενήσουν τρία έως τέσσερα άτομα (περίπου 40€ ανά ημέρα).

Προθεσμία κρατήσεων έως:  τέλος Ιουνίου 2018
Προκαταβολή για κρατήσεις: 270€ + ΦΠΑ
(170€ προκαταβολή για την συμμετοχή στο σεμινάριο και 100€ για την διαμονή.)
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε άμεσα μαζί με την κράτηση για το είδος της διαμονής που επιθυμείτε (μονό, δίκλινο, 3-4 ατόμων) έως την 15η Ιουνίου καθώς αναλαμβάνουμε εμείς την οργάνωση της διαμονής σε συνεργασία με το ξενοδοχείο.
Για οποιαδήποτε συνεννόηση σχετικά με τη διαμονή παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Αριθμός λογαριασμού - Τράπεζα Πειραιώς
IBAN: GR31 0171 0030 0060 0301 0117 551
Εφόσον η κατάθεση γίνει μέσω άλλης τράπεζας, η προμήθεια επιβαρύνει τον καταθέτη.
Σε περίπτωση ακύρωσης για οποιαδήποτε αιτία, τα χρήματα δεν επιστρέφονται.

Πληροφορίες - κρατήσεις
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , phone: 0030 6932190273

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Επιλογή #1: Από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ή την πόλη της Πάτρας, μετακίνηση οδικώς μέχρι το χωριό Ανδρίτσαινα Πελοποννήσου με ταξί ή Κτελ (ΚΤΕΛ Αρκαδίας 2710 222 560 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) (ΚΤΕΛ Κηφισού 210 5124910, 0030 210 5124911, 0030 210 5132601). Από το χωριό Ανδρίτσαινα στον τελικό προορισμό του χωριού Αμπελιώνας μπορείτε να μετακινηθείτε με ταξί το οποίο κοστίζει 20-25€ (η απόσταση είναι περίπου 15')

Επιλογή#2: Από το αεροδρόμιο / πόλη της Καλαμάτας μπορούμε να νοικιάσουμε ένα mini van το οποίο θα μας μεταφέρει στο χωριό Αμπελιώνας. Το συνολικό κόστος της μετακίνησης είναι 130€ και το κόστος θα μοιραστεί ανάμεσα στους συμμετέχοντες ανάλογα με τον αριθμό των επιβατών.
Η απόσταση είναι 70 χιλιόμετρα και η διάρκεια της μετακίνησης είναι περίπου μιάμιση ώρα.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το πρωί της 19ης Αυγούστου και το σεμινάριο θα ξεκινήσει το απόγευμα της ίδιας μέρας.


Ο Suprapto Suryodarmo (Prapto) σπούδασε φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο της Ιάβα στην Ινδονησία και παραδοσιακό Ινδονήσιο χορό. Από το 1970 μελέτησε την ελεύθερη κίνηση, τον βουδιστικό διαλογισμό Vipassana και τεχνικές διαλογισμού από την Ιάβα (Σουμάρα). Συνέδεσε αυτές τις πρακτικές με την δύναμη, την ιερότητα και την αισθητική που ανακαλύπτει κανείς μέσα στη φύση, στους ναούς και στο ανθρώπινο πεδίο. Μυήθηκε στον βουδισμό Theravadin από την Ιάβα το 1974 και δημιούργησε μια νέα τελετουργική τέχνη που της έδωσε το όνομα "Wayang Buddha'' (το θέατρο σκιών του Βούδα). Το 1986 δημιούργησε τη δική του σχολή Padepokan Lemah Putih, ένα μοναδικό κήπο στο Mojosongo στην κεντρική Ιάβα. Η βασική πρόθεση στη δουλειά του μέσα από τη διαλογιστική κίνηση που ονομάζει Joged Amerta movement είναι το να αναπτύξει ο καθένας ένα τρόπο έτσι ώστε να μειώσει τις ταυτίσεις και τις προβολές που κάνει χρησιμοποιώντας τις πρακτικές των κινητικών τεχνών. Έτσι η δουλειά του αποτελεί κάτι περισσότερο από μια προσέγγιση στον αυτοσχεδιασμό. Joged Amerta σημαίνει μία πρακτική που καλλιεργεί τη στάση μας απέναντι στη ζωή. Διδάσκει διαλογιστική κίνηση και κάνει παραστάσεις ο ίδιος αλλά και σε συνεργασία με καταξιωμένους καλλιτέχνες-performers στην Ινδονησία, στην Ευρώπη, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στο Μεξικό, στην Ιαπωνία, στην Ινδία και στις Φιλιππίνες για πάνω από 25 χρόνια. Το 1997 ο Suprapto Suryodarmo δημιούργησε την κοινότητα (Sharing Movement) στην Ευρώπη, στην Ασία, στην Αμερική και στην Αυστραλία. Παράλληλα ίδρυσε ένα διεθνές δίκτυο από καλλιτέχνες και οργανισμούς με την ονομασία (Web Art Garden).
Το 1998 συμμετείχε σαν καλλιτεχνικός διαμεσολαβητής στο ASIAN-Europe Meeting II στο Λονδίνο. To 2004 παρουσίασε τη δουλειά του στο Asian Traditional Arts festival καθώς και στο Shaman festival στη Σεούλ (Νότιος Κορέα).Ο  Suprapto Suryodarmo είναι ιδρυτικό μέλος του Yayasan Dharma Samuan Tiga που υποστηρίζει την Τέχνη και Θρησκευτικότητα στο Bedulu, Bali. Είναι ο κύριος ιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο διεθνές ίδρυμα Dharma Nature Time (ένα διεθνές συνεργατικό ίδρυμα).

ΒΙΝΤΕΟ

Life as Giving - Prapto Suprapto Suryodarmo / video by Izabela Jaroszewska
Interview with Suprapto Suryodarmo
Dance in the Gonpa - performed Prapto Suprapto Suyodarmo / video by Izabela Jaroszewska

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Παραστάσεις χορού σήμερα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 10-24-2018 : 1948
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 2
Επισκέπτες τώρα: 1148
Εγγεγραμένα μέλη: 4412
Τώρα σε σύνδεση:
Klissiouni
Wendy
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources