Dance Theater

Εργαστήρι Αυτοσχεδιασμού και Άμεσης Σύνθεσης με τους Γιώργο Αμέντα και Πωλίνα Κρεμαστά (+PLUS)

Εργαστήρι αυτοσχεδιασμού και άμεσης σύνθεσης
και παράσταση κάθε βράδυ

«συν-κίνηση»
με τους Γιώργο Αμέντα και Πωλίνα Κρεμαστά

Μπαίνω στον χώρο και με περιέχει και τον περιβάλλω. Ξεκινάω.
Η δύναμη της παρατήρησης.
Τι ακούς όταν ακούς;
Το σώμα που αλλάζει, που μεταμορφώνεται, που ψάχνει τις εισαγωγές, τις μεταβάσεις και τις εξόδους.
Τι κινείς όταν κινείσαι;
Η ιδιότητα της μάζας και η δύναμη του βάρους.
Πως χειρίζεσαι την μάζα σου και πως διαχειρίζεσαι το βάρος;
Η ροή και η παύση, ο ήχος των πελμάτων μου, του άλλου και του αέρα. Σιωπή.
Πώς εντάσεις τον ρυθμό στην κινητική σου δράση και με ποιους τρόπους μπορεί η δράση σου να είναι αφηγηματική; Ποιος είναι ο ρόλος της παύσης και πως την διαχειρίζεσαι;
Στο εργαστήριο θα ασχοληθούμε με τα παραπάνω ερωτήματα μέσα από ασκήσεις αυτοσχεδιασμού, που σκοπό έχουν να αναδείξουν τα απαραίτητα εργαλεία και να βοηθήσουν τον κάθε συμμετέχοντα να τα εντάξει στην προσωπικότητά του.

Κάθε βράδυ παράσταση!
Τις ίδιες μέρες, στον ίδιο χώρο και κάθε βράδυ στις 21.00 ο Γιώργος και η Πωλίνα θα συναντούν το σώμα, την κίνηση, τον ήχο και το ρυθμό και θα ανοίγουν ένα διάλογο μεταξύ τους μέσα από αυτοσχεδιαστικές καταστάσεις. Συνύπαρξη μέσα από τη συν-κίνηση, σύνθεση στο τώρα και στο εδώ.
Την Τετάρτη 11 Ιουλίου θα συνομιλήσει μαζί τους και ο Κωνσταντίνος Μίχος.

Τρίτη με Παρασκευή / 10-11-12-13 Ιουλίου 2018 | 10.00-13.00
Ώρες παράστασης: 21.00

Κόστος εργαστηρίου:
70 ευρώ / 20 ευρώ drop in

με την κάρτα Dancetheater Plus

Συνεργατικό στούντιο Λάθος κίνηση, Πλ. Ελευθερίας 25, 6ος όροφος

Παράσταση: είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά

Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ. 6988640704
Δηλώσεις μέχρι τις 9 Ιουλίου / θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


Πωλίνα Κρεμαστά
Αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου» και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Χορεύει και χορογραφεί για την ομάδα σύγχρονου χορού Creo, συμμετέχοντας σε Ελληνικά και Διεθνή Φεστιβάλ (Insoliti International dance festival, Turin / International dance Festival "La Becquée", Brest / Sarajevo Winter International Festival / Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας / Αισχύλεια, κά). Η ομάδα Creo είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Ρέον και έχει επιχορηγηθεί από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. (2009-2010) και από το ΥΠ.ΠΟ.Α. (2017-2018). Με το έργο «GODOT» απέσπασε το 1ο Βραβείο – Silver Snowflake – στο Διεθνές Φεστιβάλ του Σεράγεβο, το 2012.
Μαζί με την Π. Ηλιάσκου εμπνεύστηκε και ίδρυσε ένα πολυδιάστατο εκπαιδευτικό κινητικό πρόγραμμα για χορευτές και δημόσια σχολεία, τη «Σκυτάλη». Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (2012-2018) και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα 25 πιο εμπνευσμένα προγράμματα της Ευρώπης, από το Δίκτυο Χορογραφικών Κέντρων EDN.
Από το 2014 ασχολείται με την κινητική έρευνα «απόγειος», που μελετά τη σχέση παραδοσιακού και σύγχρονου χορού και τελεί υπό την Αιγίδα και την Υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η έρευνα έχει παρουσιαστεί σε πολλά Φεστιβάλ με τη μορφή εργαστηρίων ή παραστάσεων, στο Τμήμα Ειδίκευσης «Χορολογία Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού» της Σ.Ε.Φ.Α.Α., στο Πρόγραμμα Σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, ενώ έχει προσκληθεί σε Residencies και εργαστήρια, σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία. Εκδόθηκε στο περιοδικό Λόγου και Κριτικής «το έρμα» τον Απρίλιο του 2018. Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου».

Γιώργος Αμέντας
Είναι μουσικός, χορευτής και συντηρητής αρχαιοτήτων και έργων τέχνης. Αποφοίτησε από το Τ.Ε.Ι. Αθήνας το 2010. Σπούδασε μουσική στο Μαιάνδριο ωδείο, κλασική κιθάρα με τον Νίκο Μελίδη, ηλεκτρικό μπάσο με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου και ασχολείται με τον χορό και τα ακροβατικά από το 2002.
Ως χορευτής συνεργάζεται με τις ομάδες χορού "κι όμΩς κινείται", "Eekuipoiz". Το 2012 δημιούργησε με την Δάφνη Στεφάνου την ομάδα "eQual.0". Έχει συμμετάσχει στα φεστιβάλ δρόμου "Dream City 2013 – Voyage à L'Estaque Marseille" και "La Folle Histoire des Arts de la Rue 2013" της Μασσαλίας και σε residency στη Φιλανδία ("SERVO Building" Outokumpu) και στη Γαλλία (Le Citron Jaune - Centre National des Arts de la Rue). Από το 2011 διδάσκει χορό και partnering.
Ως μουσικός έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπως τους Κλέωνα Αντωνίου, Δημήτρη Αποστολάκη, Θοδωρή Ρέλλο, Jonas Kocher, Guido De Flaviis, Ilan Manouach, Θωμά Πουλιάση κ.ά. Έχει κάνει την μουσική επένδυση σε παραγωγές των ομάδων χορού "e.Qual0", "Eekuipoiz" και "Οδοντογλυφίδα". Το 2013 ξεκίνησε με την Marion Renard ένα project με θέμα ήχο – μουσική – σώμα. Το 2014 ξεκίνησε μία έρευνα με την Πωλίνα Κρεμαστά, με θέμα "παραγωγή και χειρισμός του ήχου με σκοπό την σύνθεση".

Share this post

Greek English French German Italian Spanish
Τετάρτη, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 254
Εγγεγραμένα μέλη: 4308
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources