Dance Theater

Σεμινάριο Contact Improvisation με τη Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body)

To Present Body διοργανώνει τον Σεπτέμβριο ως εισαγωγή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προτείνει για το 2018-19.
Οι αρχές του Contact Improvisation με βάση τις τεχνικές και τη φιλοσοφία των Somatics (ενσυνείδητη κίνηση)

"Breath, Sensation, Presence"
με τη Χριστίνα Κλεισιούνη
Σεμινάριο Contact Improvisation με τη Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body)

Με αυτό το εισαγωγικό σεμινάριο έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε, με έναν φυσικό, οργανικό και λειτουργικό τρόπο, τις αρχές της πρακτικής του CI, μέσα από την εξελικτική κίνηση.
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό, απευθύνεται σε αρχαρίους και άτομα με κάποια εμπειρία στην κίνηση που επιθυμούν να γνωρίσουν ή να συνεχίσουν την μελέτη της τεχνικής του Contact Improvisation. Η τεχνική που αναπτύσσουμε στο CI καλλιεργεί την ποιότητα της προσοχής, την εσωτερική αίσθηση και ηρεμία, την επαφή με τον άλλον, τη δυναμική στην έκφραση-την τονικότητα που αλλάζει με ευκολία μέσα από τη σωματική οργάνωση.
Το πέρασμα στην άσκηση του CI μέσα από την εξελικτική κίνηση έρχεται με εύκολο και οργανικό τρόπο καθώς ο κάθε συμμετέχων διερευνά μέσα από τις αισθήσεις, την εσωτερική κίνηση, τη στήριξη του εδάφους, τη σχέση του με τη γη. Δημιουργείται έτσι ο χώρος και η επιθυμία για να παίξουμε με τις δυνάμεις της βαρύτητας, να συναντήσουμε άλλα σώματα μέσα από την επαφή και τη ροή.
Στόχος μας είναι να ανακαλύψουμε τη λειτουργική και απολαυστική κίνηση.
Ακολουθώντας τη βασική και ουσιώδη αρχή "κάνοντας λιγότερα, αντιλαμβάνομαι περισσότερο" αισθανόμαστε περισσότερα σε σχέση με αυτό που συμβαίνει στο σώμα μας. Δίνοντας χώρο για παρατήρηση, παρεμβαίνουμε λιγότερο με τις κεκτημένες συνήθειές μας, επιτρέποντας έτσι στον εαυτό μας να ανακαλύψει καινούργιους τρόπους κίνησης.
Αποκτώντας αίσθηση του εσωτερικού παλμού, ο χορός αναπτύσσεται πιο αβίαστα, με απρόβλεπτες σχέσεις και επιλογές, η έκφραση απελευθερώνεται. Καθώς διευρύνεται ο χώρος εσωτερικά, η φαντασία και το ένστικτο, αποκτούν μορφή και καθορίζουν συσχετισμούς που μας συνδέουν με το περιβάλλον.

Πότε νοιώθουμε πιο ασφαλείς και ποια είναι η τάση μας καθώς αυτοσχεδιάζουμε; Να υποστηρίζουμε ή να μας υποστηρίζουν;

Πώς επιλέγει το σώμα μας να αντιδρά στα ερεθίσματα που δέχεται; Που συναντάμε την απόλαυση και που τα όρια που σταματάνε τη ροή στην κίνηση; Πώς αναγνωρίζουμε και διαχειριζόμαστε τα σήματα που εκλαμβάνει το σώμα μας από τον τρόπο που ανταποκρίνεται το σώμα του άλλου καθώς κινούμαστε μαζί; Τι μας προσδίδει αυτή η μοναδική κάθε φορά εμπειρία της επαφής καθώς χορεύουμε «με ένα άλλο υλικό», έναν άλλο χώρο; Πώς αναγνωρίζουμε ποιότητες του εαυτού μας και της σωματικότητάς μας μέσα από αυτό τον διάλογο;
Ποια είναι τελικά η αξία της επαφής;
Σεμινάριο Contact Improvisation με τη Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body)

9-30 Σεπτεμβρίου 2018 | 11:00-16:30

Κόστος σεμιναρίου: 75€ (+ΦΠΑ)
Προκαταβολή για κράτηση θέσης: Με κατάθεση 40€ στον τραπεζικό λογαριασμό μέχρι 20/9. Με προπληρωμή όλου του σεμιναρίου μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, το κόστος θα είναι 70€.

Αριθμός λογαριασμού - Τράπεζα Πειραιώς
IBAN: GR31 0171 0030 0060 0301 0117 551
Εφόσον η κατάθεση γίνει μέσω άλλης τράπεζας, η προμήθεια των 4€ για κατάθεση ή μεταφορά επιβαρύνει τον καταθέτη. Σε περίπτωση ακύρωσης για οποιαδήποτε αιτία, τα χρήματα δεν επιστρέφονται.

Present Body studio
Χριστίνα Κλεισιούνη, Ερεσσού 16, Εξάρχεια, Αθήνα
Τηλ. 210 3605964 & 6932 190273

Εστίαση στο CI
Σχέσεις και Συσχετισμοί
Συναντώντας μια δύναμη που ασκείται στο σώμα μας, ανακαλύπτουμε τη δική μας δύναμη.
Στο σεμινάριο θα εξερευνήσουμε με οργανικό τρόπο σχεδιασμένες ασκήσεις που μας βοηθούν να καλλιεργούμε δεξιότητες στην πρακτική του CI έτσι ώστε να γίνονται κατανοητές στο σώμα μας. Η πρακτική του CI, μια εξέλιξη του σύγχρονου χορού, υποστηρίζει την εκπαίδευση του χορευτή μέσα από τη σωματική ακρόαση που αναπτύσσει ο κινούμενος καθώς χορεύει σε σχέση με αυτό που φέρνει η κίνηση στη στιγμή- δεν ακολουθούνται βήματα και χορευτικοί συνδυασμοί.
Δουλεύουμε σε ζευγάρια χρησιμοποιώντας την επαφή και τη σχέση μας με τη βαρύτητα. Αφυπνίζοντας τη σύνδεση κέντρου και περιφέρειας πρώτα ατομικά και στη συνέχεια σε κίνηση, συναντάμε με δημιουργικό τρόπο ερωτήματα που γεννιούνται στο σώμα μας καθώς χορεύουμε σε σωματική επικοινωνία. Ξυπνώντας την κιναισθητική αντίληψη και τα αντανακλαστικά της κίνησης μέσα από την επαφή ανακαλύπτουμε την τεχνική - τι λειτουργεί και τι όχι, τι χρειάζεται να αλλάξει για να υπάρξει ροή, έκφραση, παιχνίδι, παρουσία.
Σεμινάριο Contact Improvisation με τη Χριστίνα Κλεισιούνη (Present Body)

Η Χριστίνα Κλεισιούνη χορεύει και διδάσκει την τεχνική Contact Improvisation, σύγχρονο χορό-αυτοσχεδιασμό με βάση τις τεχνικές ενσυνείδητης κίνησης(somatics) 30 χρόνια τώρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκπαιδεύει χορευτές και ερασιτέχνες συστηματικά από το 1990-1 εισάγοντας έτσι αυτές τις προσεγγίσεις στον χώρο του χορού στην Ελλάδα. Σπούδασε στην Ν.Υόρκη (1986-90) στις πηγές των τεχνικών CI /somatics κοντά στους πρωτοπόρους-δημιουργούς των τεχνικών. Η ίδια έχει αναγνωριστεί από τη διεθνή κοινότητα του CI διδάσκοντας και χορεύοντας στα πιο σημαντικά φεστιβάλ στο εξωτερικό όπως στο Freiburg, Ισραήλ, Λονδίνο, Βερολίνο, Όσλο, Ρώμη, Παρίσι, Νάντη, Βουδαπέστη, Αγία Πετρούπολη και πολλά άλλα μέρη. Συνεργάστηκε με τους σημαντκότερους δασκάλους του CI/αυτοσχεδιασμού, συν-διδάσκοντας και χορεύοντας μαζί τους, όπως (Nita Little, Ray Chung, Ka Rustler, Mary Prestidge, Andrew Harwood, Suprapto Suryodarmo) κ.α.
Το 2009 άνοιξε το Present Body, Χώρο έρευνας της κίνησης και της έκφρασης, με στόχο την εκπαίδευση πάνω στην κίνηση, τη σύνδεση της τέχνης και της καλλιτεχνικής έκφρασης με τη θεραπεία για περισσότερη συνειδητότητα και απελευθέρωση του ατόμου.
Παράλληλα με την ιδιότητά της ως δασκάλα χορού, χορεύτρια και χορογράφο, εργάζεται ως σωματική και κινητική ψυχοθεραπεύτρια. Από το 1994 εργάζεται ως θεραπεύτρια σιάτσου.

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 2
Επισκέπτες τώρα: 228
Εγγεγραμένα μέλη: 4336
Τώρα σε σύνδεση:
admin
Paraisthnsn
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources