Dance Theater

Ορθοφωνία και Τεχνικές Προφορικής Παρουσίασης με την Μαρία Αράπογλου (Quilombo Lab)

Μιλάς. Σε ακούνε;

Συντονίζει: Μαρία Αράπογλου Voice Actress, Voice Coach, Μουσικός, Μουσικοθεραπεύτρια

Το σεμινάριο είναι εντατικό και απευθύνεται σε όλους όσους χρειάζονται αποτελεσματική επικοινωνία μέσω του λόγου καθημερινά και σε επαγγελματίες που η έκθεση στο δημόσιο λόγο αποτελεί μέρος της δουλειάς τους όπως:

Επιστήμονες-Ομιλητές σε συνέδρια, Εκπαιδευτικοί, Φοιτητές,Πολιτικοί, Εκφωνητές, Δημοσιογράφοι, Ηθοποιοί-Αφηγητές, Ξεναγοί, Υπεύθυνοι εταιρικών τμημάτων, Τραγουδιστές, Δικηγόροι κ.α.

Πολλές φορές όταν απευθυνόμαστε σε κάποιον προσωπικά ή σε πολλούς δημόσια ή απλά αφηγούμαστε μια ιστορία, αντιλαμβανόμαστε ότι το μήνυμα δεν ¨περνάει¨ προς τα έξω. Ίσως γιατί οι άλλοι εστιάζουν κυρίως στον τρόπο που μιλάμε και λιγότερο στο περιεχόμενο του λόγου μας

• Πώς μπορώ λοιπόν να μιλάω καθαρά, με ευκρίνεια και εκφραστικότητα;
• Πώς μπορώ να ξεπεράσω το άγχος σκηνής (stage fright) όταν μιλάω σε κόσμο;
• Πώς μπορεί η φωνή μου να έχει όγκο και ένταση χωρίς να κουράζομαι;
• Πώς μπορώ να αφηγούμαι ένα οποιοδήποτε κείμενο πειστικά, με το ανάλογο χρώμα και συναίσθημα;
• Πόσα ηχοχρώματα έχει η φωνή μου όταν μιλάω και πως μπορώ να επιλέξω το πιο κατάλληλο ανάλογα με την περίσταση;
• Πώς μπορώ να γοητεύω με την φωνή μου όταν μιλάω;

Τις απαντήσεις θα εξερευνήσουμε μαζί στους δύο κύκλους του σεμιναρίου: ¨Ορθοφωνία και Τεχνικές Προφορικής Παρουσίασης
Ορθοφωνία και Τεχνικές Προφορικής Παρουσίασης με την Μαρία Αράπογλου (Quilombo Lab)

Πρώτη ανοιχτή παρουσίαση του Σεμιναρίου:

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020 | 19.00
Η εισηγήτρια θα αναλύσει το περιεχόμενο του σεμιναρίου και θα λυθούν τυχόν απορίες.

Α' κύκλος του σεμιναρίου

Α' Σαβ/κο Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020  | 12.00-17.00
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου | 12.00-17.00

Εισαγωγή στη μέθοδο της ορθοφωνίας, χαλάρωση, βαθιά διαφραγματική αναπνοή, τεχνικές και ασκήσεις άρθρωσης, αρχές επεξεργασίας κειμένου, αυτοσχεδιασμοί.

Β' Σαβ/κο Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 | 12.00-17.00
Κυριακή 29 Μαρτίου | 12.00-17.00

Ορθή στάση σώματος- Alexander Technique, απελευθέρωση σωματικών μπλοκαρισμάτων, απελευθέρωση φωνής, όγκος και ένταση, βιωματικές ασκήσεις.

Β' κύκλος του σεμιναρίου

Γ' Σαβ/κο Σάββατο 9 Μαΐου | 12.00-17.00
Κυριακή 10 Μαΐου | 12.00-17.00

Δημόσια ομιλία, άγχος σκηνής (stage fright), χρωματισμός φωνής, κανόνες προφοράς, εκφραστικότητα, μελωδικότητα φωνής (intonation)

Δ' Σαβ/κο Σάββατο 30 Μαΐου 2020 | 12.00-17.00
Κυριακή 31 Μαΐου | 12.00-17.00

Σωστές παύσεις, καταργώ το: "εεεεε....'' ανάμεσα στις φράσεις, τεχνικές public speaking, πως κερδίζω το κοινό μου, ζωντανή αφήγηση, άμεση επικοινωνία

Σημαντικό: Ο αριθμός των συμμετεχόντων ΔΕΝ θα ξεπεράσει τα 15 άτομα. Κρατήσεις με σειρά προτεραιότητας.

Είναι απαραίτητη η παρακολούθηση του α' κύκλου ώστε να συνεχίσει κάποιος στον β' κύκλο.

Πρόλαβε το early bird 100€/Σαβ/κο!

Κόστος συμμετοχής

Α' κύκλος: 2 Σαβ/κα 240€
Β' κύκλος: 2 Σαβ/κα 240€
Με προκαταβολή 50€ μέχρι και την ημέρα της παρουσίασης, 8 Φεβρουαρίου 2020 το κόστος του Α' Σαβ/κου θα είναι 100€

Quilombo Lab
Σερβίων 8, Αθήνα

Κρατήσεις θέσεων: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες: 697 464 3645 Μαρία ΑράπογλουQuilombo 210. 5227961 (Τρίτη & Πέμπτη 19.00-22.00)
Fb. Quilombo Centro Cultural
www.quilombo.gr

Η ΜΕΘΟΔΟΣ
Η μέθοδος Ορθοφωνίας που εφαρμόζεται είναι ολιστική. Ο κάθε συμμετέχων αντιμετωπίζεται ξεχωριστά με βάση τις ιδιαιτερότητες της φωνής του και των σημείων που χρειάζεται να βελτιώσει.
Πρόκειται για μία συνθετική μέθοδο που αντλεί τεχνικές από διάφορες θεωρητικές προσεγγίσεις όπως Interactive Music Therapy (αλληλεπιδραστική μουσικοθεραπεία), Alexander Technique, Tai-Chi κ.α)
Με παιδαγωγική και θεραπευτική εμπειρία 20 ετών, η εισηγήτρια είναι σε θέση να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που συνδέονται με τη φωνητική έκφραση. Η μέθοδος που εφαρμόζει στοχεύει στο να βοηθήσει το σώμα να λειτουργήσει σωστά, ώστε να παράγει ανεμπόδιστα ήχο και λόγο. Παράλληλα, με τη χρήση τεχνικών από το voice-acting, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν πώς να χρωματίζουν τη φωνή τους και πώς να έχει ο λόγος τους μελωδικότητα και εκφραστικότητα.


Η Μαρία Αράπογλου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Από το 1998 συνεργάζεται ως Αφηγήτρια – Εκφωνήτρια – Voiceover Artist με κορυφαίες εταιρίες παραγωγής ήχου ντοκιμαντέρ, διαφημιστικών σποτ, DVD εκπαιδευτικού και επιχειρηματικού περιεχομένου, στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Διδάσκει Ορθοφωνία τα τελευταία 10 χρόνια, συνεργαζόμενη με φορείς όπως Skywalker, Remax, όμιλος Network, Κήπος Σεμινάρια κ.α., εκπαιδεύοντας επαγγελματίες, ερασιτέχνες και νέους, όπως: επιστήμονες-ομιλητές σε συνέδρια, τηλεφωνητές, εκπαιδευτικοί, εκφωνητές, ραδιοφωνικοί παραγωγοί, δημοσιογράφοι, ηθοποιοί, δικηγόροι κ.α. Η μέθοδος που εφαρμόζει στη διδασκαλία εμποτίζεται με στοιχεία από την ενασχόλησή της με τη μουσική, τη μουσικοθεραπεία και το voice acting, και γι'αυτό δίνεται έμφαση ξεχωριστά στην προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά της φωνής του κάθε διδασκόμενου.
Ως μουσικοθεραπεύτρια έχει εργαστεί στην Ειδική Αγωγή, συνεργαζόμενη με την ΕΛ.Ε.Π.Α.Π. Θεσσαλονίκης, την Δημοτική Επιχείρηση Αμπελοκήπων και στην προσωπική της μονάδα μουσικοθεραπείας «Μουσικοθεραπείας Χώρος». Παράλληλα, συνεργάζεται με δημοτικά και ιδιωτικά Ωδεία ως καθηγήτρια και συνοδός πιάνου και με σχολικές μονάδες ως καθηγήτρια μουσικής στην ειδική αγωγή. Είναι μέλος του Συνόλου Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής «ΟΡΦΕΙΑ ΑΡΜΟΝΙΑ», στο οποίο συμμετέχει ως αφηγήτρια-ηθοποιός και μουσικός, παίζοντας αρχαία κιθάρα Θράκης, και λαμβάνει συχνά μέρος σε πολυάριθμες παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα.
Η Μαρία σπούδασε Πιάνο και Μουσικοθεραπεία, σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Λονδίνο στο Trinity College of Music και ως Υπότροφος του τμήματος Μουσικοθεραπείας της Ανώτατης Σχολής Μουσικής και Δραματικής Τέχνης Guildhall School of Music and Drama, αποφοιτώντας με τους τίτλους Master of Music in Performance Studies (MMus) και Postgraduate Diploma in Music Therapy αντίστοιχα. Ολοκλήρωσε επίσης, κύκλο σπουδών Θεάτρου και Υποκριτικής του εργαστηρίου Δραματικής Τέχνης «Παράθλαση», ενώ παρακολούθησε μαθήματα Φωνητικής, τόσο στη Θεσσαλονίκη με την Βίκυ Αλμαζίδου, όσο και στη Σχολή Guildhall του Λονδίνου, ως μέρος των σπουδών της.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
  • Δωρεάν online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 520
Εγγεγραμένα μέλη: 4544
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources