Dance Theater

Σεμινάριο "Καλλιγραφώντας μέσα απ' τα χέρια" με την Χριστίνα Μαρκοπούλου (Baraka)

«Καλλιγραφώντας μέσα απ' τα χέρια»

Η τέχνη των χεριών στο χορό είναι γνωστή από τον πρώτο άνθρωπο-χορευτή..Ως εκφραστές του άνω μέρους του σώματος, τα χέρια μπορούν να αποτυπώσουν λεπτότερες καταστάσεις μέσα από τις οποίες ο χορός εκδηλώνεται. Δεν πρόκειται για εξωτερικά σύμβολα που στοχεύουν σε μια αναπαράσταση. Είναι ένα θαυμαστό εργαλείο έκφρασης του διαρκούς «δίνω- παίρνω» και της προετοιμασίας του αλχημικού χορού.
Ο όρος σεμινάριο χρησιμοποιείται καταχρηστικά για την κοινή κατανόηση..στην πραγματικότητα θα εργαστούμε με ποιότητες και τονικότητες, ταχύτητες και λεξιλόγιο από διάφορα χορευτικά οχήματα, σε ένα πλησίασμα καλλιγραφήματος της κίνησης.
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό πρωτίστως σε όσους αγαπούν τον χορό, σε ανθρώπους που χορεύουν ήδη δυτικά ή ασιατικά συστήματα κάθε επιπέδου, σε καλλιτέχνες άλλων τεχνών (ηθοποιούς, αφηγητές, εικαστικούς) που επιθυμούν να εξερευνήσουν.

Διδασκαλία: Χριστίνα Μαρκοπούλου
Μουσική (νέυ, κρουστά): Σίμος Παπασπύρου

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 | 12.00- 14.30

Kόστος: 20 ευρώ (15 για τα μέλη- μαθητές του χώρου, φοιτητές, άνεργοι)

Για πληροφορίες:
& 2103459915 & 6949251100
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Baraka - Ο Δρόμος του Χορού
Ηρακλειδών 54, Θησείο, Αθήνα
Πρόσβαση: μετρό, σταθμός Κεραμεικός ~ ΗΣΑΠ, σταθμός Θησείου

Follow us on
fb Baraka-Ο Δρόμος του Χορού
https://www.instagram.com/baraka.dromostouchorou


Για την Χριστίνα Μαρκοπούλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και η πρώτη ενασχόλησή της με την ορχηστρική τέχνη ξεκίνησε με τους αμιγώς παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς, με έμφαση σ' εκείνους της Μικράς Ασίας (και συγκεκριμένα της Καππαδοκίας) και της Κρήτης. Έπειτα από χρόνια άσκηση στο μπαλλέτο (σύστημα vaganova) και στο σύγχρονο χορό (κατά βάση release, limon, graham), το 2006 ξεκίνησε μέσω εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού η φοίτησή της στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Γρηγοριάδου, απ' όπου αποφοίτησε. Η τετραετής φοίτησή της στη Φιλολογία (κατεύθυνση γλωσσολογίας) και το ενδιαφέρον της για τις γλώσσες και τους ποικίλους πολιτισμούς - κυρίως της ασιατικής ενδοχώρας, την ώθησε στη μάθηση και τη μελέτη χορών της Μέσης Ανατολής - συμπεριλαμβανομένης και της Αιγύπτου-, της Ινδίας και του δρόμου του μεταξιού. Συνεχίζει να διδάσκεται τον κλασσικό ινδικό χορό bhαrata natyam και με ταξιδιωτικές περιπλανήσεις ερευνά τις ρίζες διαφόρων χορών που απαντούν στη Δύση (π.χ. χοροί φυλών). Έχει μαθητεύσει κλασικό ινδικό χορό με τους Guru Ram & Suresh Kishna (in Amsterdam and India) καθώς και με την Indira Bora ("Kalabhumi"Cultural Organisation -Assam, India), κλασικό πέρσικο χορό με τη Sahar Dehghan, Helen Erikshen, Miriam Peretz & πέρσικη μουσική με τον Majid Javadi ("Casa Persa", Spain), ασιατικό χοροθέατρο με τον master Tapa Sudana και ιαπωνικό χοροθέατρο με τη Sumako Koseki. Ενεργή σε χορευτικά δρώμενα και παραστάσεις από το 2001 τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εργάζεται με όχημα την τέχνη του χορού εκφράζοντας την ανάγκη αρμονικής επικοινωνίας με τον εαυτό και τον πολύμορφο και διαφορετικό «κόσμο». Συστατικό μέλος του χώρου «Baraka~Ο Δρόμος του Χορού» από το 2015 ζει και εργάζεται στην Αθήνα δείχνοντας την τέχνη του χορού.

Share this post

  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 662
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources