Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 00:33

Alchemy of the Extraordinary (εντατικό πρόγραμμα Devised Theatre)

academy of the extraordinary learning

28 Ιουνίου – 7 Αυγούστου 2021

Αθήνα

Το David Glass Ensemble Learning και η ομάδα JEUDi παρουσιάζουν το διεθνές πρόγραμμα Alchemy of the Extraordinary, ένα εντατικό πρόγραμμα 6 εβδομάδων πάνω στην Δημιουργική Πρακτική και το Devised Theatre.

Υπό την καθοδήγηση του σύγχρονου δασκάλου David Glass, το Alchemy of the Extraordinary είναι ένα εντατικό εκπαιδευτικό σεμινάριο στην επινοημένη δημιουργία θεάτρου και τη δημιουργική πρακτική. Η εμπειρία των έξι εβδομάδων θα περιλαμβάνει τη δημιουργική πρακτική των πέντε σταδίων του David Glass, την έρευνά του για την Αυθεντική Φωνή, το Παιδί, την Εφηβεία, τον Πρεσβύτερο, την Αφήγηση και το Ensemble Theatre. Το έργο του David επηρέασε και χρησιμοποιήθηκε από εταιρείες θεάτρου και εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και εταιρικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο (ΟΗΕ, Save the Children, Gecko, 111 Program και πολλά άλλα).

Τα εργαστήρια του David Glass φημίζονται για την εντατικότητα αλλά και την έντονη επίδρασή τους. Για μια περίοδο 6 εβδομάδων, 5 ημέρες την εβδομάδα και 8 ώρες την ημέρα οι συμμετέχοντες θα έχουν μια μεταμορφωτική εμπειρία βάσει του δημιουργικού πλαισίου του David Glass. Οι συμμετέχοντες θα ψάξουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να ενσωματώσουν και να ενισχύσουν ό, τι ήδη κάνουν στην πρακτική τους, διευρύνοντας και εμβαθύνοντας την ικανότητά τους να σχεδιάζουν για το θέατρο και να αναπτύσσουν δημιουργικά έργα από μια αυθεντική και προβοκατόρικη αφετηρία, είτε πρόκειται για τις τέχνες, την εκπαίδευση, την κοινωνική ανάπτυξη ή την ομαδική εργασία.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα σε συνεργασία με το Θέατρο Πορεία και θα υλοποιηθεί μόνο αν το επιτρέψουν οι συνθήκες ζωντανά και όχι διαδικτυακά, ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με e -mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή δηλώστε συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι και 30/04/21.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΔΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΧΡΙ 30.04.21

«Η δημιουργική πρακτική του David Glass είναι μια μοναδική και θαρραλέα εξερεύνηση της αρχέτυπης εμπειρίας του ανθρώπου».

-Peter Brook, Διευθυντής Διεθνούς Θεάτρου

«Έχει μια μοναδική φαντασία και μια πραγματικά πολιτική πρόκληση. Ο Ντέιβιντ κάνει θέατρο για πράγματα που έχουν σημασία.»

–Paule Constable, Olivier και Tony Βραβευμένος Σχεδιαστής Φωτισμού

 

«Ο Ντέιβιντ είναι ένας από τους σπουδαίους δασκάλους και καλλιτέχνες της εποχής μας που ποτέ δεν φοβόταν να εξετάσει την αλήθεια σε όλες τις εκδηλώσεις του. Τόσο στα όμορφα όσο και στα άσχημα, και έχει αγγίξει χιλιάδες ψυχές σε μια δια βίου αναζήτηση για σύνδεση και οικοδόμηση σημαντικών σχέσεων. Έχει το σπάνιο δώρο να παντρεύει τη βαθιά διάνοια και τη γνώση ενός μελετητή με την παιχνιδιάρικη περιέργεια του παιδιού.»

-Amit Lahav, καλλιτεχνικός διευθυντής - Gecko

Read 406 times Last modified on Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 21:23
Like us on Facebook