Dance Theater

Dance Course Κλασικού Χορού με την Κατερίνα Κασιούμη (Proastio Art)

Dance Course Κλασικού Μπαλέτου και pointe work

To Proastio Art διοργανώνει ένα τρίμηνο σεμιναρίων Κλασικού Μπαλέτου με την Κατερίνα Κασιούμη.
Ένα μάθημα - οδηγός για όσους θέλουν να εξασκηθούν σε εντατικούς ρυθμούς και να εξελίξουν τη γνωστική και τεχνική τους κατάρτιση πάνω στον Κλασικό Χορό, με απόλυτο σεβασμό στο σώμα και στην ιδιαιτερότητα του κάθε συμμετέχοντα. Το μάθημα περιλαμβάνει εξάσκηση με pointe.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε
-όσους αγαπούν τον χορό και έχουν εμπειρία στην κίνηση
- χορευτές-ριες που θέλουν να εισαχθούν σε Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές
- επαγγελματίες που θέλουν να εξασκηθούν σε εντατικούς ρυθμούς
Dance Course Κλασικού Χορού με την Κατερίνα Κασιούμη (Proastio Art)
Κάθε Σάββατο | 11.30 – 13.30 (από Νοέμβριο έως και Ιανουάριο 2019)

Κόστος:
Drop in 10€ / μάθημα

Με εφάπαξ πληρωμή:
Κλασικό μπαλέτο 35€/ μήνας
Κλασικό μπαλέτο 95€/τρίμηνο
Σε συνδυασμό με το αντίστοιχο Course Σύγχρονου Χορού:
50€/μήνας
130€/ τρίμηνο
Στις τιμές δεν περιλαμβάνεται ΦΠΑ.

Proastio Art
Στρατηγού Λιόση 40, Άνω Λιόσια
Προαστιακός Σταθμός Άνω Λιοσίων (ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά από και προς τον σταθμό)
Με λεωφορείο Β12
Με αυτοκίνητο από Αττική Οδό -Έξοδος 6 (Λ.Φυλής)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ:
τηλ. 2102470604, 6993954907
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ GR58 0172 0320 0050 3209 2433 461

Σύνδεσμοι:
Site: Proastio Art
Facebook: facebook event
Instagram: proastio_art

Το Proastio Art είναι ένα κέντρο τέχνης και πολιτισμού που δημιουργήθηκε στα δυτικά προάστια, και συγκεκριμένα στα Άνω Λιόσια, και επιθυμεί να δημιουργήσει έναν τόπο συνάντησης και επικοινωνίας ανθρώπων κάθε ηλικίας με σκοπό τη δημιουργική έκφραση, τον πειραματισμό και τον διάλογο πάνω σε νέες ιδέες και τάσεις στην τέχνη και τον πολιτισμό.
Στόχος του είναι οι βιωματικές πολιτιστικές δράσεις, ανοιχτές σε ανθρώπους κάθε ηλικίας και ανεξαρτήτως κοινωνικού και οικονομικού επιπέδου, να αποτελέσουν μέσο ατομικής εξέλιξης, επιμόρφωσης και ολοκλήρωσης των συμμετεχόντων, αλλά και εστία ενδυνάμωσης των δεσμών της τοπικής κοινωνίας και του ευρύτερου κοινωνικού ιστού παρέχοντας επιπροσθέτως πολιτιστικά αγαθά σε ευάλωτες ομάδες, καθώς και φορέα ενίσχυσης της διαπολιτισμικής προσέγγισης μεταξύ διαφορετικών εθνικοτήτων, επιτυγχάνοντας μακροπρόθεσμα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε ένα από τα πιο αδικημένα προάστια της Αθήνας.
Με έμφαση στην προαγωγή των παραστατικών και των πλαστικών τεχνών σε όλες τους τις μορφές και διαστάσεις, καθώς και στην ανάπτυξη σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας, έρευνας και πειραματισμού, φιλοδοξεί να παρουσιάσει και να προωθήσει πολιτιστικές δράσεις και νέους καλλιτέχνες, τόσο από την ελληνική όσο και διεθνή κοινότητα, δημιουργώντας ένα ευέλικτο δίκτυο συνεργασίας με πολιτιστικές ομάδες και οργανισμούς.
Στον σύγχρονο και εξοπλισμένο χώρο του φιλοξενεί τμήματα χορού, θεάτρου, εικαστικών, μουσικής και άλλων μορφών σύγχρονης και παραδοσιακής τέχνης με Έλληνες και ξένους δασκάλους, καλλιτεχνικές ερευνητικές ομάδες, παραστάσεις, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, πολιτιστικές και παιδικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών, προγράμματα επιμόρφωσης και συμβουλευτικής. Παράλληλα έχει τη δυνατότητα να στεγάσει εκδηλώσεις κοινωφελούς, ανθρωπιστικού και περιβαλλοντικού σκοπού και να προσφέρει υπηρεσίες προσαρμοσμένες σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Το Proastio Art έχει σαν όραμα αυτή η αδικημένη περιοχή, η υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά και κοινωνικά, να αποκτήσει τη δικής της εστία πολιτισμού, έναν χώρο συνάντησης καλλιτεχνών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα διέπεται από τις αξίες της δημιουργικότητας και της ελεύθερης έκφρασης, της συλλογικότητας και της διαπολιτισμικότητας. Μέσα από βιωματικές πολιτιστικές δράσεις με την ενεργή συμμετοχή των πολιτών, προσπαθεί, ακόμη και στις δύσκολες συνθήκες της κρίσης, για την ανάπτυξη μιας δημιουργικής και βιώσιμης πόλης.


Η Κατερίνα Κασιούμη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στα Ιωάννινα. Από νεαρή ηλικία αφοσιώθηκε στον χορό, παρακολουθώντας μαθήματα στo φυτώριo της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και έλαβε το Δίπλωμα Καθηγήτριας Χορού με «Άριστα» από το επαγγελματικό τμήμα της Σχολής το 1993. Καθηγητές της μεταξύ άλλων ήταν οι Ray Bara, Rosa Sicart, Βίκυ Μαραγκοπούλου, Γιάννης Μέτσης, Χάρης Μανταφούνης, Yvonne Ribar. Είναι επίσης κάτοχος του διπλώματος διδασκαλίας στην τέχνη του κλασικού χορού της Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου (βαθμός πτυχίου «Distinction»).
Η Κατερίνα Κασιούμη ακολούθησε μια ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία ως χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις. Συνεργάστηκε στενά ως χορεύτρια και βοηθός της χορογράφου Μαρίας Χορς από το 1996 έως το 2008 στις Τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας Ολυμπιακών Αγώνων. Το ταλέντο και η πολύχρονη εμπειρία της στη διδασκαλία του κλασικού όσο και του σύγχρονου χορού βρήκε γόνιμο έδαφος με την ανάληψη της διεύθυνσης της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας, την οποία διηύθυνε με αφοσίωση από το 2013 έως το 2017. Το 2016 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας για την 22η και 23η έκδοσή του.
Μέλος του Λυκείου Ελληνίδων και συνέφορος (2012) στο Κεντρικό Τμήμα ρυθμικής και έντεχνου χορού από το 1999, ενώ υπήρξε μέλος και πρόεδρος των επιτροπών του Υπουργείου Παιδείας (2006-2010) για την αξιολόγηση και εισαγωγή υποψηφίων μαθητών στα Καλλιτεχνικά Γυμνάσια (τομέας χορού).
Μέλος της Bασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου (R.A.D.) και επίσης υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του Youth Ballet της R.A.D. Έχει διακριθεί με το Μετάλλιο της πόλης του Sydney από τον δήμαρχο του Sydney για τη συμμετοχή της στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000 σε μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου, με το Εθνόσημο του Ελληνικού Κράτους από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και με το Μετάλλιο του ομίλου Καλλιπάτειρα.

Από το 2017 συνεργάζεται με τον τομέα Δραματολογίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Είναι αξιολογητής του ΚΕΑΕ (Κέντρο Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες).
Το 2004 ίδρυσε την ομάδα χορού «Δραπέτες», ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ομάδας χορού «Αμάλγαμα» της Μαρίας Γοργία το 1997.
Κατά τη χορευτική της σταδιοδρομία, συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με την Πειραματική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το 2005 («Φαρμακεύτριαι», μονόπρακτη όπερα σε μουσική του Γιώργου Χατζημιχελάκη, της οποίας υπέγραψε την χορογραφία και ερμήνευσε ως χορεύτρια), με την ομάδα χορού «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη (1999 - 2000) σε παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με την ομάδα «Σχεδία» της Αναστασίας Λύρα, τον «Κινητήρα» της Αντιγόνης Γύρα (1994), το «Χοροθέατρο Ροές» της Σοφίας Σπυράτου (1995-97), τους «Χορευτές» (1993), την «Sine Qua Non» (1992), το «Χοροθέατρο Οκτάνα» του Κωνσταντίνου Ρήγου (1992), το Πειραματικό Μπαλέτο Αθηνών του Γιάννη Μέτση (1990).
Είναι δημιουργός του videodance «The Pain Project» (2006) για το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορητικής Αγωγής καθώς και χορογραφιών για εκθέσεις του γλύπτη και καθηγητή της Σχολής Καλών Τεχνών Θόδωρου Παπαγιάννη (Ελληνογερμανική Αγωγή 2005, Μουσείο Μπενάκη 2012).
Στη δραστηριότητα της ως χορογράφου περιλαμβάνονται η χορογραφία του μονόπρακτου μπαλέτου «Χάριν Παιδιάς» σε μουσική Κώστα Κριτσωτάκη (2004) με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, η συμμετοχή της στις παραγωγές «Καρυοθραύστης» (2005) και «O Πέτρος και o λύκος» (2006-07) για το Youth Ballet της RAD, οι χορογραφίες για τις παραστάσεις της Δημοτικής Σχολής Χορού Καλαμάτας (2013- 15), η χορογραφία «Lux Aeterna» που εγκαινίασε την περιοδική έκθεση «Μυθικοί Χοροί της Μεσσηνίας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας (2014, 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας), κ.ά.
Στην πολυετή δράση της ως καθηγήτριας χορού αξίζει να αναφερθούν επίσης η θέση της ως καθηγήτριας κλασικού χορού, ρεπερτορίου και μεθοδολογίας μπαλέτου στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου (2005-2014), η διδασκαλία σύγχρονου και κλασικού χορού για παιδιά, barre a terre, pilates και stretching σε ενήλικες στο κεντρικό τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων (1999 έως σήμερα), η διδασκαλία δημιουργικής κίνησης και τεχνικής χορού σε παιδιά Δημοτικού στη Σχολή Χιλλ (1996-2007), η διδασκαλία κλασικού και σύγχρονου χορού στο Κέντρο Μελέτης Χορού Ραϋμόνδου και Ισιδώρας Ντάνκαν στον Βύρωνα (1998-2002), η διδασκαλία χορού στην Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας (1996-2002), η διδασκαλία κλασικού και σύγχρονου χορού στη Σχολή Ματέϋ (1993-1998), η συνεργασία της με τη Φανή Βαφειαδάκη στα επιμορφωτικά προγράμματα διδασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας (Πρόγραμμα Μελίνα 1995), κ.ά.

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 10-24-2018 : 1948
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 1032
Εγγεγραμένα μέλη: 4339
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources