Dance Theater

Εργαστήρι Χορογραφικής Σύνθεσης/Χοροθεάτρου με τη Θάλεια Δήτσα (+PLUS)

Στην εαρινή περίοδο του εργαστηρίου "Σώμα Τοπίου" επικεντρωνόμαστε στη χορογραφική έρευνα και σύνθεση μέσα από τις προσεγγίσεις του σωματικού θεάτρου και του Butoh, με καθοδήγηση και εμβάθυνση στην προσωπική και ομαδική έρευνα με βάση τον αυτοσχεδιασμό. Στις 11 συναντήσεις θα συνθέσουμε έτσι ένα μικρό παραστάσιμο γεγονός για να μοιραστούμε με φίλους στην ολοκλήρωση του εργαστηρίου.

To Butoh δίνει έμφαση στη διαδικασία της μεταμόρφωσης, στη χρήση εσωτερικών τοπίων και εικόνων που διαγείρουν τη φαντασία του σωματος, στην κυτταρική μνήμη και στην αρχετυπική έκφραση. Είναι ένας χορός - εξερεύνηση, καθώς βασίζεται στην προσωπική απόκριση σε αυτά τα ερεθίσματα, χωρίς να απαιτεί την εκμάθηση συγκεκριμένης φόρμας ή βηματολογίου. Επιτρέπει και προσκαλεί για την καλλιέργεια της βαθειάς παρουσίας των χορευτών στον εαυτό τους, της συνειδητότητας, της παρατηρητικότητας και της σύνδεσης. Πλεόν ως πρακτική και προσέγγιση συνομιλεί με τις σύγχρονες τεχνικές του χοροθεάτρου.

Στις συναντήσεις θα δουλέψουμε με προετοιμασία του νου και σώματος για επικέντρωση, χαλάρωση, εγρήγορση και διαθεσιμότητα. Θα καλλιεργήσουμε με ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς την κινητική ικανότητα, έλεγχο και φαντασία. Θα δουλέψουμε με συγκεκριμένες προτεινόμενες συνθήκες- στοιχεία και με τη διαδικασία της μεταμόρφωσης. Σκοπός μας να μπούμε σε μία διαδικασία οπού φτιάχνουμε, βιώνουμε, μετασχηματίζουμε, δημιουργούμε και μαθαίνουμε κάνοντας μέσα στο υποστηρικτικό πλαίσιο του εργαστηρίου και της ομάδας. 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε ανθρώπους με κάποια εμπειρία στην κίνηση/ σωματική έκφραση και ενδιαφέρον για τις παραστατικές τέχνες. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε ηθοποιούς, χορευτές, σπουδαστές δραματικών και χορευτικών σχολών, εικαστικούς, performers κλπ.

Διδάσκει και συντονίζει η Θάλεια Δήτσα
Εργαστήρι Χορογραφικής Σύνθεσης/Χοροθεάτρου με τη Θάλεια Δήτσα (+PLUS)
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 | 18.30-21:00

με την κάρτα Dancetheater Plus

Tres Marias Movement Cult studio,

Δημοφώντος 101, Άνω Πετράλωνα (Στάση ηλεκτρικού Πετράλωνα)

Πληροφορίες: inbox fb Thalia Ditsa/ 6979309870/ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Η Θάλεια Δήτσα είναι performer, χορογράφος και δασκάλα κίνησης. Σπούδασε χορογραφία στη Μ. Βρετανία ( Dartigton College of Arts, ΜΑ) και εκπαιδεύτηκε ως δασκάλα της μεθόδου Pilates και Yoga στην Αθήνα. Oλοκληρώσε επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνεργάστηκε σταθερά με την ομάδα χορού 14η μέρα της Μαρίας Αγγέλου(2001-2009), συμμετέχοντας σε 7 χοροθεατρικές παραστάσεις, και με άλλους χορογράφους (ομάδα Συν+εργασία,Αιμιλία Μπουρίτη, Αφρ. Βερβενιώτη, Sumako Koseki). Έχει χορογραφήσει μικρά χορευτικά έργα ( A road to the world, Long Roads, Beyond the movement...) και επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις (Ερωτόκριτος, Θίασος Ηλία Καρελλά, Τόπος H2O, ομάδα Μαύρο Σκυλί, Μία τρελλή Μέρα, Θίασος Σαλτιμπάγκοι, Γράμματα Αγάπης στον Στάλιν,Ο Ρόζεγκρατζ και ο Γκιλντεστενρ είναι νεκροί, Εταιρεία Θεάτρου Εν Δράσει, Πάρτυ Γενεθλίων, ομάδα Cheek to Cheek). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Θεάτρου Εν Δράσει, το 2013. Στα πλαίσια της μαθητείας της και της έρευνας στο Butoh έχει χορέψει και επανειλλημένα εκπαιδευτεί δίπλα στη Sumako Koseki και Atsutsi Takenouchi (Butoh masters), κι έχει εκπαιδευτεί με τους Carlotta Ikeda, Katsura Kan, Marie- Gabriel Rotie, Moeno Wakamatsu. Η μαθητεία της και οι βασικές της επιρροές αφορούν τεχνικές release στο σύγχρονό χορό, Butoh, σωματικές πρακτικές (Body-Mind Centering, SomatoPsycho pedagogie, Susan Klein and Barbara Maler technique, Erik Franklin method, ideokinesis, Feldenkrais), σωματικό θέατρο, τεχνικές αυτοσχεδιασμού, φωνής και embodiment για τις παραστατικές τέχνες.
Διδάσκει εργαστήρια χοροθεάτρου, Butoh, αυτοσχεδιασμού και performance στην Αθήνα από το 2006 και περιοδικά σεμινάρια στο Ηράκλειο Κρήτης. Έχει επίσης διδάξει θεματικά εργαστήρια σε φεστιβάλ παραστατικών τεχνών (C.I Crete- Κρήτη, Χίμαιρες- Αθήνα, Ακροποδητί- Σύρος).
Από το 2015-2018 συνεργάστηκε στενά με τον μουσικό- performer Joe Tornabene στο συντονισμό και διδασκαλία εργαστηρίων embodied performance. To 2017 συντονίσαν με επιτυχία ένα πρωτότυπο residency για τη συνεργασία χορογράφων και συνθετών μουσικής, υπό της αιγίδα του Κινητήρα.
Πρόσφατα σχημάτισε την ομάδα Ma, ένα καλλιτεχνικό σχήμα για την έρευνα και την πρακτική της σωματοποίησης στην performance (embodied performance research and practice) με το οποίο παρουσίασε το έργο ' Μία προσωπική ιστορία' στο In Progress Feedback Festival 2018 στον Κινητήρα (31/3- 2/4/2018).

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-11-2019 : 1462
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 1429
Εγγεγραμένα μέλη: 4473
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources