Dance Theater

Εργαστήριο Σωματικού Θεάτρου με τον Σπύρο Κουβαρά (New York Acting Studio)

Εργαστήριο Σωματικού Θεάτρου
με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Σπύρο Κουβαρά
Compagnie Synthesis 748, Paris

Από τη μέθοδο Grotowski στη σύγχρονη performance

Τα μαθήματα πραγµατοποιούνται µε την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ακαδηµίας Σωµατικού Θεάτρου (Académie Européenne de Théâtre Corporel-École Magenia, Παρίσι) και στους συµµετέχοντες θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης (Certificat d'Aptitude) από την Compagnie Synthesis 748 - Spyros Kouvaras.

Η δουλειά των σπουδαστών θα παρουσιαστεί σε κοινό στο τέλος του χρόνου.

Aπευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, χορευτές, καλλιτέχνες του δρόμου καθώς και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει την κινησιολογική δραματουργία στο θέατρο. Προηγούμενη κινησιολογική εμπειρία είναι καλοδεχούμενη αλλά όχι απαραίτητη.

Στο Σωµατικό Θέατρο του Σπύρου Κουβαρά, της Compagnie Synthesis 748 από το Παρίσι, οι συµµετέχοντες θα γνωρίσουν και θα εμβαθύνουν σε µια μέθοδο µη λεκτικής δραµατουργίας, εκεί όπου το σώµα και η κίνηση αποτελούν τα μείζονα σκηνικά εργαλεία του ηθοποιού. Με αφετηρία τις τεχνικές (Corporals και Plastiques) και θεωρητικές προσεγγίσεις του Jerzy Grotowski, η συγκεκριµένη µέθοδος, εξωτερικευµένη µέσω της σωµατικής ερμηνείας και της δηµιουργικότητας του καθένα, θα οδηγήσει τους συµµετέχοντες μέχρι την κινησιολογική σύνθεση και τη physical performance. Η κίνηση θα υποκαταστήσει το κείµενο, το ίδιο το ανθρώπινο σώµα θα λειτουργήσει σαν κείµενο και η θεατρική αφήγηση θα πάρει τη µορφή µιας βουβής συµφωνίας εικόνων.

Μέσω ασκήσεων τεχνικής και δοµηµένων αυτοσχεδιασµών, θα έρθει ο ηθοποιός-performer πιο κοντά προς την αφηρηµένη εικόνα (abstract image), πιο κοντά σε ένα εικονοκλαστικό θέατρο όπου το σώµα του performer αποκαλύπτεται περισσότερο ως εικαστικό τοπίο και λιγότερο ως φυσική παρουσία. Η δραµατουργική ανάπτυξη εξελίσσεται µε άξονα την κίνηση, µε όχηµα ένα συχνά αφαιρετικό και µη νατουραλιστικό σωµατικό παίξιµο. Στο συγκεκριµένο σεµινάριο, η χρήση του κειµένου εµφανίζεται προαιρετικά και δουλεύεται κυρίως ελλειπτικά, σαν συµπληρωµατική «µουσική υπόκρουση», σαν θραύσµα της κίνησης.

Αυτές οι προσεγγίσεις θα γίνουν µέσα από τη σχέση του σώµατος µε το χώρο, µέσα από τη σχέση του µε το χρόνο και τη δυναµική καθώς και µέσα από τον κινησιολογικό διάλογο µε τους άλλους.
Εργαστήριο Σωματικού Θεάτρου με τον Σπύρο Κουβαρά (New York Acting Studio)
Βραδινό Τμήμα:
Τρίτη | 20:00 - 22:00
(από 15 Οκτωβρίου 2019)

Πρωϊνό Τμήμα: Τετάρτη | 11:00 - 13:00 (από 16 Οκτωβρίου)

Κόστος: 50 ευρώ/μήνα (κανονικό)
45 ευρώ/μήνα (φοιτητές, άνεργοι, 2 άτομα μαζί)

New York Acting Studio / Drama School
Μιαούλη 11, 3ος όροφος, Ψυρρή τηλ: 2103211445 / 6977906166
www.newyorkactingstudio.gr / Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Σπύρος Κουβαράς
Ο Σπύρος Κουβαράς έχει ως βάση του το Παρίσι και την Αθήνα. Σπούδασε σύγχρονο χορό και χορογραφία στο Centre National de la Danse στο Παρίσι και στο στούντιο Ménagerie de Verre. Aποφοίτησε από την Ευρωπαϊκή Ακαδηµία Σωµατικού Θεάτρου του Παρισιού (Académie Européenne de Théâtre Corporel de Paris - École Magenia), υπό τη διεύθυνση της Ella Jaroszewich και παρακολούθησε master classes του ISTA και του Théâtre du Mouvement µε τους I.N. Rasmussen, R. Carreri, J. Winnicki, Y. Marc και C. Heggen. Το 2008 ίδρυσε την Compagnie Synthesis 748 και έκτοτε έχει χορογραφήσει 10 παραγωγές της ομάδας που έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά φεστιβάλ σύγχρονου χορού, μουσεία και θέατρα σε Ευρώπη και Ασία. Δημοσιεύσεις έργων του έχουν καταχωρηθεί σε διεθνείς βιβλιογραφικές εκδόσεις και καταλόγους σύγχρονης τέχνης, ενω απο το 2016 έδρα της ομάδας είναι η Αθήνα και η Synthesis 748 επιχορηγείται απο το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1081
Εγγεγραμένα μέλη: 4551
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources