Dance Theater

Σεμινάριο Σύγχρονου Αφρικανικού Χορού με τον Sammy Gian (Χώρος)

Χοροί από διαφορετικά μέΣεμινάριο Σύγχρονου Αφρικανικού Χορού με τον Sammy Gian (Χώρος)ρη της Αφρικής με διαφορετικές ιστορίες συναντούν σύγχρονες τεχνικές χορού, όπως αυτή της Martha Graham και του Lester Horton. Ένας δυναμικός συνδυασμός του παραδοσιακού Αφρικανικού χορού με τις δυτικές μορφές του σύγχρονου χορού.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν και θα έρθουν σε επαφή με κάποια στοιχεία του αφρικανικού κινησιολογικού λεξιλογίου, την πολυρυθμία, το body percussion και την παντομίμα μέσω κάποιων συνδυασμών ενδυνάμωσης, τεχνικής και ρυθμού. Θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν και τους δικούς τους συνδυασμούς (μικρές χορογραφίες), καθώς αναπτύσσουν το χορευτικό τους λεξιλόγιο, τη δημιουργικότητά τους, αλλά και την επίγνωση των σωματικών τους δυνατοτήτων. Θα εξερευνήσουν διαφορετικούς τρόπους χρήσης της βαρύτητας, του ρυθμού, του χώρου, της έκφρασης μέσω της κίνησης και της σχέσης του ατόμου στην ομάδα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να εκφραστούν μέσω ενός διαφορετικού είδους σύγχρονου χορού αναμεμιγμένου με τις αφρικανικές δυναμικές, σε όλους όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν την τεχνική του Afrofusion.


Σάββατο και Κυριακή 23-24 Φεβρουαρίου 2019 | 17:00 - 18:30

Κόστος: 40€
(Η συμμετοχή καταβάλλεται για οικονομική ενίσχυση, με στόχο την προώθηση του επιμορφωτικού σεμιναρίου)
 με την κάρτα Dancetheater Plus

Εργαστήρι Χορού "Χώρος"
Μετσόβου και Σαριπόλου 12, Μουσείο Πατησίων |

Στοιχεία επικοινωνίας και κρατήσεων:
210-8837867-6973213736
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Ο Sammy κατάγεται από την Κένυα. Είναι δάσκαλος χορού και χορογράφος με πολύχρονη εμπειρία στη διδασκαλία και τη δημιουργία παραστάσεων. Σπούδασε σε ένα από τα μεγαλύτερα Ινστιτούτα Εκπαίδευσης Παραστατικών Τεχνών στη Νότιο Αφρική, το MID (Moving Into Dance Mophatong). Στην επαγγελματική του διαδρομή εκτός από χορογράφος έχει διατελέσει επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής, περφόρμερ και δάσκαλος για περισσότερα από 10 χρόνια σε διάφορες χώρες της Αφρικής και της Ευρώπης. Η χορευτική του ταυτότητα χαρακτηρίζεται από διαφορετικές δυναμικές που βασίζονται στις σύγχρονες τεχνικές χορού, όπως της Martha Graham και του Lester Horton αναμειγμένα με αφρικανικά και ακροβατικά στοιχεία. Παρ 'όλα αυτά, το μάθημα του έχει επίσης πολλές επιρροές από hiphop, house, σύγχρονο, urban jazz και afrofusion. Το 2012 ήταν ένας από τους βασικούς χορογράφους και δασκάλους στο ακαδημαϊκό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου του Μαπούτο, στη Μοζαμβίκη. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ ανά τον κόσμο δημιουργώντας δικές του παραγωγές, όπως η " KADUGALA " κάνοντας πρεμιέρα στο The Dance Factory του Γιοχάνεσμπουργκ. Από το 2016 ζει στην Ελλάδα, έχει διδάξει εβδομαδιαία Afrofusion στην Επαγγελματική Σχολή Χορού Ακτίνα, καθώς και σε στούντιο χορού, όπως στο DANCCE και στο Dancevacuum, ενώ παράλληλα συντονίζει σεμινάρια με διαφορετικές θεματικές σε διαφορετικά στούντιο και σχολές χορού, αλλά και σε Φεστιβάλ, όπως στο Thessaloniki Swing Festival. Από τον Ιούλιο του 2017, συνιδρύει το Twende Dance Project, ένα σύγχρονο κέντρο χορού και σημείο συνάντησης για επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές και μία στέγη για την καλλιτεχνική του ομάδα.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-11-2019 : 1462
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 1
Επισκέπτες τώρα: 1483
Εγγεγραμένα μέλη: 4470
Τώρα σε σύνδεση:
vicky-cera
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources