Dance Theater

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με στοιχεία Musicality με την Αλεξάνδρα Κωστοπούλου (+PLUS)

Πώς συνδυάζεται η σωματικότητα με τη μουσικότητα;

Πώς ο σύγχρονος χορός, εκτός του συντονισμού μελών και επιπέδων, πλαστικότητας, ελαστικότητας και ροής, εξασκεί τη ρυθμικότητα-μελωδικότητα;
Σε αυτό το σεμινάριο θα ανακαλύψουμε τις ευεργετικές ιδιότητες του σύγχρονου χορού στο σώμα μας, ενεργοποιώντας τις περισσότερες μυϊκές μας ομάδες, με την καταβολή της ελάχιστης μυϊκής δύναμης και όλα αυτά στο πλαίσιο μιας μουσικής παρτιτούρας.
Πώς μπορούμε να αποδώσουμε το leggato και το staccato στα διάφορα επίπεδα, με διαφορετικά μέλη; Το ritenuto (Slowing Down) πώς μεταφράζεται στο σύγχρονο χορό; Μπορούμε να ακολουθήσουμε ή να δημιουργήσουμε χρωματισμούς, ενώ ταυτόχρονα εκτελούμε μια τεχνικά δύσκολη χορογραφία σύγχρονου χορού;
Θα μάθουμε να λειτουργούμε το σώμα στην ολότητά του, χωρίς περιορισμούς και χωρίς να κατακρίνουμε αυτό που κάνουμε. Θα ερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να περάσουμε από το ένα επίπεδο στο άλλο, χρησιμοποιώντας διαφορετικές ποιότητες, αλλά και δημιουργώντας νέες ποιότητες. Ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός. Τα πάντα είναι θέμα εξάσκησης, θέλησης, επιμονής και ανοιχτού μυαλού! Ελάτε να χορέψουμε παρέα! Το μάθημα θα διαμορφωθεί από το επίπεδο των συμμετεχόντων, αλλά απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που έχουν κάποια τριβή με το σύγχρονο χορό.
Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού με στοιχεία Musicality με την Αλεξάνδρα Κωστοπούλου (+PLUS)

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 | 16.00-18.30

Κόστος: 15 ευρώ
με την κάρτα Dancetheater Plus

Studio Corporal
Νοταρά 49, Εξάρχεια

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


 Η Αλεξάνδρα Κωστοπούλου γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1993 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος «Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής Πανεπιστημίου Πειραιώς». Ξεκίνησε χορό το 2000, σε ηλικία 7 ετών και την τριετία 2011‐2014 ακολούθησε Επαγγελματικές Σπουδές Χορού, έπειτα από εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και πήρε το δίπλωμά της από την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Νίκης Κονταξάκη.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού με τους: Laura Arís Alvarez και Marta Coronado, Paul Blackman, Χριστίνα Γουζέλη, Στέλλα Ζάνου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Πατρίσια Απέργη (Σεμινάριο Χορογραφίας), Χαρά Κότσαλη, Noam Eidelman, Edivaldo Ernesto, Fabian Wixe, Hugo Marmelada και συνέχισε τα μαθήματα σύγχρονου χορού για βελτίωση τεχνικής με τους: Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Ιωάννα Τουμπακάρη, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Χαρά Κότσαλη κ.α. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα Contact Improvisation.
Τους τελευταίους μήνες ασχολείται επιπλέον και με το Lindy Hop, καθώς και με Authentic Jazz και κλακέτες.
Συμμετείχε κατά καιρούς ως χορεύτρια-performer σε Φεστιβάλ σε Ελλάδα και εξωτερικό, όπως π.χ: Athens Video Dance Project, Inshadow Festival στη Λισαβόνα, Αισχύλλεια, Music in Motion, Summer Nostos Festival (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος), Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου κ.α. Το Μάρτιο του 2017 επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο 21ο International Solo‐Dance-Theatre Festival 2017 στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, παρουσιάζοντας προσωπική solo δουλειά με τίτλο "ARTEMISIA". Το ίδιο solo επιλέχθηκε επίσης να παρουσιαστεί και στο Gdańsk Dance Festival 2018 στην Πολωνία. Τον Ιούλιο του 2018 χορογράφησε την performance χορού «Homo Deus» (Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός).
Εργάστηκε ως δασκάλα χορού στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών, έχει αναλάβει την ομάδα χορού του Πανεπιστημίου Πειραιώς και παραδίδει σεμινάρια και μαθήματα σύγχρονου χορού στην Αθήνα και τον Πειραιά.
Έχει κάνει σπουδές πιάνου, έως την τάξη της Α' Ανωτέρας, καθώς και θεωρίας της μουσικής και σολφέζ. Επίσης συμμετείχε ως μαθήτρια σε χορωδίες ως Soprano‐υψίφωνος.

Links:
https://vimeo.com/user42147919

https://www.youtube.com/channel/UC4H1rcZrYupsex4KxzU6v4w?view_as=subscriber

https://www.facebook.com/alexandra.kostopoulou

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2019

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-11-2019 : 1462
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 1
Επισκέπτες τώρα: 1512
Εγγεγραμένα μέλη: 4470
Τώρα σε σύνδεση:
vicky-cera
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources