Dance Theater

Σεμινάριο Τεχνικής Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού με την Μαρία Πίσιου (+PLUS)

Βασικός άξονας του σεμιναρίου είναι να βρούμε τους τρόπους να συντονίσουμε και αποσυντονίσουμε τα μέρη του σώματος μας ενώ βρισκόμαστε σε συνεχή κίνηση και αλληλεπίδραση με τον χώρο και τον κόσμο. Πως αλλάζει η ταχύτητα, η ποιότητα της κίνησης, η μεταφορά μας στα διαφορετικά επίπεδα στον χώρο, η αίσθηση του σώματος και της δυναμικής του όταν παίζουμε με τον συντονισμό και την αποδιοργάνωση στο σώμα?

Το μάθημα ξεκινάει με ασκήσεις αφύπνισης του σώματος και ενδυνάμωσης.
Ζέσταμα ώστε να νιώσουμε ασφαλείς να παίξουμε, να πέσουμε, να βγούμε εκτός άξονα, να κυλίσουμε, να πειραματιστούμε σε κινητικές φόρμες και σε ακραίες θέσεις που δεν έχουμε συνηθίσει.
Οδηγίες αυτοσχεδιασμού ώστε να ερευνήσουμε τεχνικές του σύγχρονου χορού στον δικό μας προσωπικό χρόνο.
Συνεχίζουμε με μικρότερους και μεγαλύτερους χορευτικούς συνδυασμούς όπου παίζουμε με την αντοχή μας, την μετακίνηση μας στο χώρο και την εναλλαγή επιπέδων στο σώμα.
Απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται με το χορό ή έχουν οποιαδήποτε επαφή με το σώμα τους και επιθυμούν να ιδρώσουν.
Σεμινάριο Τεχνικής Σύγχρονου Χορού και Αυτοσχεδιασμού με την Μαρία Πίσιου (+PLUS)

Σάββατο 23 και Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 | 18:00-20:00

Κόστος:
20 ευρώ
με την κάρτα Dancetheater Plus

Studio Corporal
Nοταρά 49, Εξάρχεια, Αθήνα

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
και στο τηλ. 69555508056

Περιορισμένος αριθμός θέσεων


Πίσιου Μαρία

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη αποφοίτησε ως χορεύτρια και δασκάλα σύγχρονου χορού από την Ανώτερη Επαγγελματική σχολή χορού Δήμου Θεσσαλονίκης. Αυτή την περίοδο ζει στην Ολλανδία όπου και σπουδάζει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master in Theatre Practices στην ΑrtEZ (University of Arts, Ολλανδία) αναζητώντας νέα εργαλεία πάνω στην καλλιτεχνική έρευνα και χορογραφική σύνθεση. Ως χορεύτρια και χορογράφος έχει συνεργαστεί με την ομάδα χορού "Σώμα Ως" για παραγωγές για τα 49ο και 50ο Φεστιβάλ Δημητρίων, για το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης(2016) , για το Φεστιβάλ Ανοιχτές Φωνές της Πόλης( 2016) , Aegean Festival(2016) , με την Die Wolke Art Group για της παραγωγές "Unit Motives"(2017) και "Cascade"(2017), με την B+6 ομάδα χορού για την παραγωγή "Δελτίο Ειδήσεων" (2018), επιχορηγούμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο παρουσιάστηκε στο 4ο Φεστιβάλ Δάσους Θεσσαλονίκης(2018), με την Sharon Fridman Dance Company για την παράσταση "Free Fall"(2018) στα πλαίσια του Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, με τους Vest&Page, Yves Le Blanc και με άλλους χορογράφους και ομάδες χορού.
Συμμετείχε στο Residence "Cultural Education Through Dance and Theater" (2017) υπό την διοργάνωση του TFF Festival(GE) και Echodrama Cultural Group(GR). Στα πλαίσια αυτού, δημιούργησε και παρουσίασε το work in progress έργο "Icarus- The Fall" (2017) μαζί με τον χορευτή Freddy Houndekindo, το οποίο παρουσιάστηκε στη συνέχεια και στο FIKTIVA Festival(GE). Μαζί με τον Γιώργο Πανόπουλο χορογράφησαν το έργο "Ρεμπέτικο", το οποίο παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Θέατρο Σκιάθου(2017), στο 3ο Δικό μου Φεστιβάλ Χορού(2018) και στο PPLG Conference(2018).
Στα πλαίσια της μετεκπαίδευσης της έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια σύγχρονου χορού σε Ελλάδα και εξωτερικό(Summer Intensive 2017, Portugal/ 24ο KDF, Καλαμάτα, 2018/ CSF Lab, Ισπανία, 2018).
Σε συνδυασμό με τις σπουδές της πάνω στην Παιδαγωγική (Α.Π.Θ) παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια σε διάφορα στούντιο, σχολές χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 19 Μαΐου 2019

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 04-08-2019 : 1226
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 736
Εγγεγραμένα μέλη: 4448
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources