Dance Theater

Σεμιναριακός Κύκλος Μαθημάτων Σύγχρονου Χορού με τη Στέλλα Φωτιάδη (+PLUS)

Performer's Vigilant Body

Ένα σεμινάριο βασισμένο στο σύγχρονο χορό, με στόχο να οδηγήσει τους συμμετέχοντες σε μία εξερεύνηση των δυνατοτήτων, των ορίων και της εκφραστικότητας του σώματος, μέσα από την κίνηση.
Μέσα από δομημένες ασκήσεις και συνδυασμούς, τον αυτοσχεδιασμό και τη σωματική επαφή και δουλεύοντας ατομικά και ομαδικά, θα επιδιώξουμε τη σωματική αυτογνωσία, εγρήγορση και ενδυνάμωση.
Θα δώσουμε έμφαση μεταξύ άλλων, στην ενεργοποίηση ολόκληρου του σώματος, στις διαφορετικές δυναμικές και ποιότητες της κίνησης, στη χρήση της αναπνοής και του πατώματος, στη μουσική που παράγει το κινούμενο σώμα, στην αμεσότητα της κίνησης, καθώς και στην αλληλεπίδραση των συμμετεχόντων.
Απώτερος σκοπός θα είναι η σωματική αυτοκυριαρχία και απελευθέρωση, απαραίτητα εργαλεία ενός performer.
"Δήλος" Ειδικό Μάθημα: Performer's Vigilant Body με τη Στέλλα Φωτιάδη (+PLUS)

Σάββατο | 10.00-12.00
Έναρξη 9/3 και για 10 συναντήσεις. 20 ώρες (10 συναντήσεις των 2 ωρών)
Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Κόστος παρακολούθησης σεμιναρίου: 80 €
με την κάρτα Dancetheater Plus

Σχολή θεάτρου «Δήλος»-Δήμητρας Χατούπη

Πληροφορίες:
Το σεμινάριο απευθύνεται σε φοιτητές/απόφοιτους δραματικών σχολών και σχολών χορού καθώς και σε επαγγελματίες.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία της σχολής προκειμένου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και με θέμα: «Vigilant Body».
Η πρώτη εισαγωγική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες Εγγραφής:
Στη γραμματεία της σχολής καθημερινές (Δε-Πα 12:00-17:00), Ελευσινίων 11, Μεταξουργείο
Στα τηλέφωνα της σχολής 2105203562, 6934015466
Στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // Στο site της σχολής www.dilos.gr


 

Η Στέλλα Φωτιάδη είναι απόφοιτη της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού Ραλλού Μάνου και του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι χορεύτρια, χορογράφος, δασκάλα σύγχρονου χορού και ιδρύτρια της ομάδας Still Pilgrim Paradox, η οποία μετράει μέχρι στιγμής τέσσερις παραγωγές στο ιστορικό της: τις παραστάσεις "Hands/Χέρια"(2015), "Unspoken"(2016)και "Seeking Bliss"(2017) και το videodance "Whispers and wishes"(2016), το οποίο προβλήθηκε σε διεθνή φεστιβάλ videodance στο Βερολίνο, στο Graz, στη Βενετία, στην Αθήνα και στη Λευκωσία.
Υπήρξε μέλος του θεάτρου του Πανικού, ενώ έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια/performer στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βερολίνο/Βρυξέλλες) με τους: Στέλλα Ζάννου, Αποστολία Παπαδαμάκη, Εθνική Λυρική Σκηνή, Μαριέλα Νέστορα, Ανδρονίκη Μαραθάκη, Μάρω Γρηγορίου, χοροθέατρο Δαγίπολη, LaborGras, Howard Katz, Jessica Jobaris, Sybille Mueller και Willie Dorner.
Tο 2016 συμμετείχε ως χορεύτρια και χορογράφος στο 2o Music in Motion Festival (Τριανόν, Αθήνα) και στο Athens Photo Festival στο Μουσείο Μπενάκη. Το Μάιο του 2018 κλήθηκε να χορογραφήσει βασισμένη στο ρεπερτόριο της τελευταίας παραγωγής της ομάδας "Seeking Bliss", 6 επιλεγμένους σπουδαστές της ανώτερης επαγγελματικής σχολής χορού «Ακτίνα», για την παράσταση της σχολής στο Σύγχρονο θέατρο.
Τον Ιούνιο του 2018, το "Seeking Bliss" παρουσιάστηκε στα πλαίσια του Summer Nostos Festival του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
http://stillpilgrimparadox.gr/
https://www.facebook.com/stillpilgrimparadox/

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Contemporary Syllabus

    Αγγελ. Ανδρινοπούλου - PROASTIO ART

  • Άννα Ομηρίδη

    Mexican Handstand Workshop

  • Χριστίνα Αρμύρα

    Σεμινάριο Τεχνικής Dunham

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1221
Εγγεγραμένα μέλη: 4532
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources