Dance Theater

Performance Lab - "The body as canvas" με τη Ραφίκα Σαουίς (-20% με κάρτα Plus)

performance lab - "body as canvas"

εικαστικός χώρος – εννοιολογικό πλαίσιο – το σώμα ως αντίσταση - αναμέτρηση- διάρκεια - κοινό
τον Ιανουάριο διοργανώνεται από την καλλιτέχνη ραφίκα σαουίς, 3ήμερο εργαστήριο σχετικά με τον τομέα της τέχνης που ονομάζεται «performance» («επιτέλεση»). Το εργαστήριο θα αποτελέσει πρόσκληση να τεθούν ερωτήματα και να γίνουν σκέψεις σχετικά με τη λειτουργία της performance.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο επίσης θα ερευνηθούν τομείς που ενδιαφέρουν την σκηνοθέτη σε σχέση με το επόμενο της έργο που είναι μια συμπαραγωγή μεταξύ ελλάδας και γερμανίας και αφορά στην έννοια του «άγονου». Άγονη γή, άγονα σώματα, άγονες ιδέες, άγονος αγώνας κλπ.  επίσης θα ανιχνευτούν τυχόν αλλαγές που επιφέρει στη δημιουργία της performance η θέση του θεατή έναντι του θεάματος. Το σεμινάριο έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο δημιουργίας και σύνθεσης μίας performance, τοποθετώντας τον performer στη θέση του θεατή.

Σε μια προσπάθεια συνεχούς πρόκλησης και διεύρυνσης των ίδιων μας των ορίων, μεταφερόμαστε στη σχέση του ανθρώπου με τον άνθρωπο και τον χώρο, καθώς και στα συναισθήματα που προκύπτουν από τη σχέση αυτή. μέσα από μια σειρά συζητήσεων και ασκήσεων, οι συμμετέχοντες θα αντιληφθούν κατά πόσον μία performance μπορεί να αντικαθρεφτίζει τις αντιλήψεις και τις δεσμεύσεις του ίδιου του θεατή, καθώς και πως διερευνούμε τα ίδια μας τα όρια χρησιμοποιώντας το σώμα μας.
συντονισμός: Ραφίκα Σαουίς

7, 8, 9 Ιανουαρίου 2020

κόστος: (12 ώρες), 150 ευρώ


με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


_ η πρόσκληση απευθύνεται κυρίως σε καλλιτέχνες, φοιτητές/ριες ή απόφοιτους σχολών καλών τεχνών, σχολές χορού και σχολές θεάτρου ή μουσικής, χωρίς να αποκλείει άλλους ενδιαφερόμενους.

_ απαραίτητη η αποστολή βιογραφικού σημειώματος και κειμένου στο οποίο θα εξηγούνται οι λόγοι συμμετοχής και ενδιαφέροντος στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  έως τις 15 Δεκεμβρίου 2019. περιορισμένος αριθμός θέσεων σε κάθε τμήμα (μέχρι 12 άτομα).

Performance Lab Χώρος, Άνω Πετράλωνα
Τηλ.: 2107512625


 

η βραβευμένη σκηνοθέτης, περφόρμερ και ηθοποιός, Ραφίκα Σαουίς σπούδασε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου της Ελλάδας και στο καποδιστριακό πανεπιστήμιο αθηνών (τμήμα φιλολογίας και γλωσσολογίας). Η σαουίς πρόσφατα παρουσίασε έργο της στο εθνικό θέατρο της νορβηγίας, στο φεστιβάλ του ιψεν στην πλατφόρμα «monsters of reality- the mimesis machine». επιλέχθηκε να συμμετέχει στην biennale teatro, venice biennale 2017 στους 30 καλύτερους νέους δημιουργούς από όλον τον κόσμο. έχει επίσης κερδίσει το grant του οργανισμού νέον και το βραβείο υποτροφίας ίψεν. είναι μέλος του directors lab lincoln theater center στη νέα υόρκη. ως περφόρμερ έχει παρουσιάσει έργα της στην ελλάδα, στο βερολίνο, στο μεξικό, στη νέα υόρκη, στο πουέρτο ρίκο συνεργαζόμενη με τον οργανισμό νέον, το εθνικό μουσείο σύγχρονης τέχνης, την ανώτατη σχολή καλών τεχνών, το Τμήμα Ελληνικών σπουδών στο πανεπιστήμιο της νέας υόρκης (nyu), τη γκαλερί publica, το herbstaslon festival (maxim gorki), μουσείο μπενάκη, εκομε. οι δύο τελευταίες δουλειές που παρουσίασε ήταν η περφόρμανς μακράς διαρκείας μέσα σε εγκατάσταση «τρώες, anima captus» μαζί με τον εικαστικό μιχάλη αργυρού, στο μουσείο μπενάκη με την υποστήριξη του οργανισμού νέον, του εθνικού μουσείου σύγχρονης τέχνης και του μουσείου μπενάκη. και το νέο μουσικό και χοροθεατρικό έργο « europeana" που είναι μια συμπαραγωγή των Βραβείων ίψεν και της εθνικής λυρικής σκηνής – εναλλακτική σκηνής. έχει διδάξει σεμινάρια και έχει δώσει διαλέξεις στο τμήμα θεατρικών σπουδών του εκπα, στο εθνικό πανεπιστήμιο του πουέρτο ρίκο και στο τμήμα ελληνικών σπουδών του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU), μιλώντας για «το θέατρο ως καταφύγιο» μια δικής της διακαλλιτεχνική προσέγγιση στην φόρμα του θεάτρου.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Παραδοσιακοί Χοροί

    Tres Marias Movement Cult

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 548
Εγγεγραμένα μέλη: 4563
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources