Dance Theater

Ελληνοβρετανικό

Ελληνοβρετανικό

Μαυρομματαίων 25, 104 34, Αθήνα, Τηλ: 210.8217710

Περισσότερα...

Ψυχοθεραπεία Gestalt και Tango Argentino με τους Κ.Γκιώνη, Ν. Δημητρόπουλο και Μ. Σιαμά (+PLUS)

Βιωματικό εργαστήρι αυτογνωσίας με όχημα το Tango Argentino "KONTANGO"

Εξερευνώντας το «κοντά»: ψυχοθεραπεία Gestalt και Tango Argentino

Τα τελευταία χρόνια οι νευροεπιστήμονες έχουν μιλήσει για τη θεραπευτική δύναμη της αγκαλιάς: όταν αγκαλιαζόμαστε παράγεται ωκυτοκίνη, μια ορμόνη που σχετίζεται με ηρεμία, αισιοδοξία, σύνδεση με τους άλλους και με μείωση των επιπέδων κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους. Το tango Argentino έχει ως βασικό χαρακτηριστικό και συστατικό του την αγκαλιά του ζευγαριού, γι' αυτό και τελευταία χρησιμοποιείται και ψυχοθεραπευτικά, με πολλές εφαρμογές.

Σε αυτό το εργαστήρι, μέσω των βασικών στοιχείων του αργεντίνικου tango (αγκαλιά, ισορροπία, αυτοσχεδιασμός, ρόλοι οδηγού- καθοδηγούμενου κ.ά.) και των βασικών τελετουργιών του (πρόσκληση για χορό, κίνηση στην πίστα κλπ) θα εξερευνήσουμε τα συναισθήματα που εκφράζουμε με το σώμα μας χορεύοντας, θα διευρύνουμε την επίγνωσή μας. Θα πειραματιστούμε με τη λεπτή ισορροπία σύνδεσης και αυτονομίας, που χαρακτηρίζει κάθε σχέση, όπως υποστηρίζει και η ψυχοθεραπεία gestalt. Θα φωτίσουμε τους τρόπους που διαχειριζόμαστε αντίθετους πόλους συναισθημάτων και θα ενισχύσουμε τη δημιουργικότητα, την έκφραση και την αυτοπεποίθησή μας, μέσω του χορού και με βάση τις αρχές της ψυχοθεραπείας Gestalt.

Έμπειροι Tangueros αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν ξαναχορέψει ποτέ, μπορούν να συμμετάσχουν, να ανακαλύψουν περισσότερα πράγματα για τον εαυτό τους και για το νόημα του tango Argentino.

Υπάρχει η δυνατότητα μετά το εργαστήρι να δημιουργηθεί μια ομάδα τακτικών συναντήσεων, kontango.

Θα σας περιμένουμε με χαρά!


27 & 28  Ιανουαρίου 2018 | 11-14:00

Κόστος: 60€

με την κάρτα Dancetheater Plus


TANGart, Καλλιρρόης 10

Απαραίτητη η κράτηση θέσης

Για οποιαδήποτε ερώτηση μπορείτε να απευθυνθείτε στα τηλ:
Γκιώνη Κωνσταντίνα, ψυχολόγος MSc- ψυχοθεραπεύτρια Gestalt, 6977 064 423
Νικόλας Δημητρόπουλος- Μαρίνα Σιαμά, δάσκαλοι Tango Argentino, 6985 994 456


Η Κωνσταντίνα Γκιώνη είναι ψυχολόγος (ΑΠΘ) με μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καιψυχοθεραπεύτρια Gestalt (τακτικό μέλος της ελληνικής και της ευρωπαϊκής εταιρείας ψυχοθεραπείας Gestalt). Έχει εργαστεί σε ομάδες αυτοβοήθειας εξαρτημένων ατόμων και των οικείων τους, σε ενδονοσοκομειακές δομές και προστατευόμενα διαμερίσματα-ξενώνες ψυχιατρικών δομών, σε ομάδες στήριξης γυναικών και σε σχολεία ειδικής αγωγής και ΚΕΔΔΥ. Έχει δεκαετή εμπειρία ως συντονίστρια ομάδων θεραπείας (στο Gestalt Foundation), ομάδων συμβουλευτικής γονέων (στο Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης) και ως θεραπεύτρια ατομικών περιστατικών. Η ψυχοθεραπεία Gestalt είναι μια ολιστική, φαινομενολογική, υπαρξιακή και με βάση τη θεωρία πεδίου, ψυχοθεραπευτική προσέγγιση της ανθρώπινης αλλαγής. Στηρίζεται δηλαδή στην αρχή ότι είμαστε οργανισμοί που λειτουργούμε σε αμοιβαία επηρεαζόμενα και συνεργαζόμενα επίπεδα (νους, συναίσθημα, σώμα) που πολλές φορές διαταράσσεται και χρειάζεται να αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ τους. Επίσης πρεσβεύει ότι το ίδιο το άτομο που βιώνει μια εμπειρία είναι το καταλληλότερο για να τη νοηματοδοτήσει και ο θεραπευτής μπορεί να είναι συνοδοιπόρος σε μια τέτοια διαδικασία. Εστιάζει στην επίγνωση και την ατομική ευθύνη και ελευθερία. Δίνει έμφαση στην επαφή και στην αλληλεπίδραση του ατόμου με το περιβάλλον (πώς συμμετέχει το άτομο και ποιο ρόλο παίζει το πλαίσιο μέσα στο οποιο εκδηλώνεται μια συμπεριφορά ή ένα συναίσθημα). Έγινε ιδιαίτερα γνωστή από τα βιβλία του Χόρχε Μπουκάι.

Ο Νικόλας Δημητρόπουλος και η Μαρίνα Σιαμά χορεύουν αργεντίνικο tango από το 2006 και το 2009 αντίστοιχα. Χορεύουν και διδάσκουν μαζί από το 2011 και έχουν δώσει σόου σε milongas, θέατρο ("Tango Love Stories", Παλλάς), τηλεόραση και φεστιβάλ (Tango Lovers Festival, Tango Unchained, Syros Tango Festival, Sunny Tango Festival, Patras Tango Fiesta, Pa'Bailar Spring Tango Festival και άλλα). Από το 2014 διδάσκουν στη σχολή TANGart. Το 2014 έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα Μεσογείου και Ανατολικής Ευρώπης, Tango Acrópolis, όπου κατέκτησαν τη 2η θέση στην κατηγορία Τango Salon. Το 2016 διαγωνίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Tango στην Cervia της Ιταλίας, όπου και έφτασαν στον τελικό της κατηγορίας 'Tango de Pista', ενώ το 2017 ήταν 4οι στο πρωτάθλημα Ιταλίας - Ελλάδας στην ίδια κατηγορια. Έχουν παρακολουθήσει πολυάριθμα ιδιαίτερα μαθήματα κορυφαίων maestros, καθώς και πολλά σεμιναρια. Ως χορευτές και ως δάσκαλοι δίνουν έμφαση στη μελέτη της μουσικής και της τεχνικής, στην επαφή του ζευγαριού και την έκφραση των συναισθημάτων που γεννιούνται μέσω της μουσικής, των στιχων και της αγκαλιάς,σεβόμενοι την παράδοση και την κουλτούρα του tango.

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Παραστάσεις χορού σήμερα

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 206
Εγγεγραμένα μέλη: 4308
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources