Dance Theater

Ελληνοβρετανικό

Ελληνοβρετανικό

Μαυρομματαίων 25, 104 34, Αθήνα, Τηλ: 210.8217710

Περισσότερα...

Θεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας, Σωματική-Κινητική Ψυχοθεραπεία και Gestalt με τη Χριστίνα Κλεισιούνη

«Το συναισθηματικό σώμα, ο καθρέφτης των σχέσεων»

Το θεραπευτικό άγγιγμα και η επαφή αποτελούν την απάντηση στο φόβο»
Για τη συμμετοχή στην ομάδα είναι απαραίτητες τουλάχιστον 3 ατομικές συνεδρίες με την Κα Κλεισιούνη έτσι ώστε να μπορεί να υπάρχει ένα πλήρες ιστορικό.
Η θεραπευτική ομάδα εστιάζει στον τρόπο που το σώμα εκφράζει τις εσωτερικές του συγκρούσεις, τα συναισθήματα, τις αντιστάσεις στη ζωή καθώς και το υγιές δυναμικό του. Σε αντίθεση με το μυαλό μας, το σώμα, μας αποκαλύπτει την αλήθεια.
Η επίγνωση της βιωμένης αίσθησης είναι καίριας σημασίας τόσο για τη δημιουργία όσο και για τη διατήρηση υγιών σχέσεων. Η ποιότητα της σχέσης με τον εαυτό και τον άλλο καθορίζεται από την πρωταρχική σχέση, τον τρόπο που εισπράξαμε την αγάπη. Στην ομάδα ερχόμαστε σε επαφή με το εσωτερικό παιδί καθώς και με τον θεραπευτή που υπάρχει μέσα μας. Το σώμα μας εμπεριέχει όλες εκείνες τις λύσεις που μπορούν να μετασχηματίσουν δυσλειτουργικούς δεσμούς και επώδυνες εμπειρίες. Η συνειδητότητα του ενήλικα αποτελεί το μονοπάτι της απελευθέρωσης από δυσαρμονικές σχέσεις που καθορίζουν το σήμερα.
Στην ομάδα μαθαίνουμε να αφουγκραζόμαστε και να διαβάζουμε τα σήματα που εκπέμπει, συχνά ασυνείδητα, το σώμα μας.

Αυτή η εκπαίδευση, η διεύρυνση της αντίληψης του ατόμου, μας επιτρέπει να δίνουμε χώρο για να αισθανθούμε και να αναγνωρίσουμε το υλικό που ψάχνει δίοδο για έκφραση. Η δουλειά αυτή μας φέρνει πιο κοντά στην ικανοποίηση των αναγκών και την πληρότητα.
Για άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας και εμπειρίας στην κίνηση και τη θεραπεία. Η ομάδα εστιάζει στη βιωματική δουλεία μέσα από το σώμα, δεν είναι απαραίτητη η τεχνική στην κίνηση για τη συμμετοχή σας. Το βίωμα της επαφής είναι ο άξονας που συνδέει το χορό με τη θεραπεία και δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στο να είμαστε παρόντες στις σχέσεις της ζωής μας.

Ξεκινάμε σύμφωνα με την παραπάνω ημερομηνία, εφόσον καλυφθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετοχών.
Θεραπευτική Ομάδα Αυτογνωσίας, Σωματική-Κινητική Ψυχοθεραπεία και Gestalt με τη Χριστίνα Κλεισιούνη

Για τη συμμετοχή σας

Η ομάδα δέχεται ενήλικες, άνδρες και γυναίκες, κάθε ηλικίας. Για τη συμμετοχή στην ομάδα είναι απαραίτητες τουλάχιστον 3 ατομικές συνεδρίες με την Κα Κλεισιούνη. Για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους και τις ανάγκες τους, να αναπτύξουν τρόπους επικοινωνίας με τον εαυτό και τους άλλους, να αντιμετωπίσουν ζητήματα που τους απασχολούν σε όλα τα επίπεδα-υγεία, σχέσεις, εργασία, προσωπική ζωή.

Οι συναντήσεις θα γίνονται σύμφωνα με το πρόγραμμα και θα είναι δίωρης διάρκειας, στο Present Body. Η ομάδα ξεκινάει την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018, εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετοχών.


Κάθε Τετάρτη
| 19:00-21:00
(Έναρξη Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018)

Το μηνιαίο κόστος της ομάδας είναι 100ευρώ + ΦΠΑ
Το ποσό αναμένεται να προεξοφλείται στην αρχή κάθε μήνα και δεν περιλαμβάνει τις συνεδρίες που θα προηγηθούν.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6932190273 ή με email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Present Body
Ερεσσού 16, Εξάρχεια, Αθήνα.
Τηλ.
210 3605964 & 6932 190273

Η Σωματική Ψυχοθεραπεία

Η σωματική ψυχοθεραπεία εμπνέεται από τον Βίλχελμ Ράιχ ο οποίος ανέπτυξε μια καινοτόμο, για την εποχή του, ψυχαναλυτική προσέγγιση που συνδυάζει τη σωματική εμπειρία, τη συναισθηματική εκφόρτιση και την έκφραση μέσα από το λόγο. Η έρευνά του αποσκοπούσε σε μια πιο υγιή κοινωνία που να απαρτίζεται από «ελεύθερους» ανθρώπους. Ο Ράιχ έφερε μια σημαντική τομή στην κλασική ψυχανάλυση αντιμετωπίζοντας το σώμα ως ένα ενιαίο σύνολο με περίπλοκες και συνδεδεμένες μεταξύ τους λειτουργίες. Είναι αξιοσημείωτο πως μια τέτοια ολιστική προσέγγιση δεν είχε υιοθετηθεί ως τότε στην ψυχαναλυτική διαδικασία ενώ είναι απόλυτα επίκαιρη στη σύγχρονη αντίληψη για τη θεραπεία του ατόμου.
Είναι μια μέθοδος που σήμερα συνδυάζει και ενσωματώνει σύγχρονα συστήματα μελέτης (τεχνικές release/somatics: Rolfing, Feldenkrais, Fascia Therapy κ. ά.) της βιωματικής ανατομίας-φυσιολογίας και της κίνησης με την ψυχανάλυση-ψυχοθεραπεία. Έχει γίνει πλέον απόλυτα κατανοητό πως μόνο μέσα από τη σύνδεση νου-σώματος επιτυγχάνεται η αλλαγή στο άτομο και ανοίγει ο δρόμος προς την ίαση.
Στη σωματική ψυχοθεραπεία εντοπίζουμε, στο σώμα μας πρωτίστως, τους τρόπους με τους οποίους έχουμε μάθει να αναχαιτίζουμε την ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων μας, των βαθύτερων αναγκών μας. Μαθαίνουμε για τον εαυτό μας από τις «θωρακίσεις-άμυνες» και τη δομή του χαρακτήρα όπως αυτός αναπτύχθηκε από τα πρώιμα ηλικιακά στάδια, την αρχή της ιστορίας μας. Οι αντιστάσεις αυτές που καθορίζουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητά μας, συχνά μας απομονώνουν καθώς γίνονται παγιωμένες προστασίες που ασυνείδητα ενσωματώσαμε στο μυοσκελετικό σύστημα και καθρεφτίζονται στη στάση του σώματος και στην κίνηση. Καθημερινά τις χρησιμοποιούμε σαν μέσα επιβίωσης στις σχέσεις μας για να λειτουργήσουμε στη ζωή.

Κατά τη διαδικασία της ψυχανάλυσης - ψυχοθεραπείας δημιουργούμε ένα ασφαλές πλαίσιο μέσα από τη σχέση θεραπευτή-αναλυόμενου για να φωτίζουμε τις αιτίες που διαμορφώνουν τις άμυνες προστασίας και τις πεποιθήσεις που γεννήθηκαν μαζί τους, τα σχήματα που υιοθετεί ο καθένας μας και που καθορίζουν τις επιλογές μας, σχεδιάζοντας έτσι το σενάριο της προσωπικής μας ιστορίας με συνειδητό αλλά και κυρίως, με ασυνείδητο τρόπο. Η αυτογνωσία είναι ένα μακρύ ταξίδι κατάδυσης στον εσωτερικό εαυτό με συχνά απρόσμενους προορισμούς.
Θεραπευτική Ομάδα Συτογνωσίας, Σωματική-Κινητική Ψυχοθεραπεία και Gestalt με τη Χριστίνα Κλεισιούνη

Τι είναι μία θεραπευτική ομάδα αυτογνωσίας που βασίζεται στη σωματική ψυχοθεραπεία;

Πόσο κοντά και πόσο μακριά αντέχουμε να είμαστε στις σχέσεις μας; Ποια είναι η απόσταση ασφαλείας που έχουμε ανάγκη προκειμένου να λειτουργούμε σε αυτές; Τι επιτρέπουμε, τι δεχόμαστε, πόσο δενόμαστε με τους άλλους; Πώς αντιλαμβανόμαστε την έννοια της επαφής, την έννοια της εξάρτησης, της συμβίωσης και της αυτονομίας; Πώς καθρεφτίζονται τα παραπάνω στη στάση του σώματος και στην κίνηση; Ποια είναι η θέση που κατέχουμε στο σύνολο, ποιος είναι ο τρόπος που αποφεύγουμε τα συναισθήματά μας; Πώς λειτουργούμε με τους άλλους; Εντέλει πόσο επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ζούμε με αγάπη, δημιουργικότητα και αποδοχή;

Η θεραπευτική ομάδα αποτελεί ένα ασφαλές πλαίσιο για να επεξεργαστούμε τα θέματα της ζωής μας και τους προβληματισμούς που μας απασχολούν, εμβαθύνοντας σε θέματα του εαυτού, θέματα που αφορούν τις σχέσεις και τα συναισθήματα που βιώνουμε, δυσλειτουργικές συμπεριφορές και συμπτώματα που επιδιώκουμε να φωτίσουμε τις αιτίες που τα προκαλούν, ανακαλύπτοντας κρυφές πτυχές του εαυτού μας. Τα εργαλεία της σωματικής ψυχοθεραπείας φέρνουν το άτομο σε σύνδεση με το παρελθόν του και πώς αυτό διέπει τη ζωή του σήμερα.

Χρησιμοποιούμε τη βιωματική εμπειρία, το σώμα, την κίνηση, το λόγο και τη δυναμική της ομάδας που επιτρέπουν στο συναίσθημα να εκφραστεί, να αποκτήσει μεγαλύτερη διαύγεια και ελευθερία. Ο πόνος και όλα τα δύσκολα συναισθήματα αναγνωρίζονται και εμπεριέχονται, μετουσιώνονται μέσα από τις σχέσεις που αναπτύσσονται στην ομάδα.


H Χριστίνα Κλεισιούνη αποσκοπεί στη σωματικότητα και στην απελευθέρωση της έκφρασης του ατόμου συνδέοντας την ενσώματη κίνηση/ χορό με τη θεραπεία. Εργάζεται ως δασκάλα χορού/κίνησης, χορεύει και χορογραφεί από το 1987 (Νέα Υόρκη) ενώ παράλληλα ασκεί την ψυχοθεραπεία και το Shiatsu σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο από το 1994. Η έρευνα της κίνησης μέσω του χορού την έφερε σε επαφή με τις τεχνικές somatics καθώς και με την ψυχανάλυση στα πρώτα βήματα της σταδιοδρομίας της. Η εμπειρία και το βίωμα της κίνησης, της αποκάλυψαν την ανάγκη για συνειδητότητα και επίγνωση του εαυτού. Ο σύγχρονος χορός και ο αυτοσχεδιασμός την οδήγησαν, άμεσα, στην αρχή της εκπαίδευσής της ως χορεύτρια, να αναζητήσει τα εργαλεία που δίνει η ψυχοθεραπεία φωτίζοντας την αξία των συναισθημάτων και πώς αυτά συνδέονται άρρηκτα με τη σωματική έκφραση και τη σκέψη.
Παράλληλα με τις σπουδές της στο σύγχρονο χορό και την έρευνά της πάνω στην κίνηση μέσα από τις τεχνικές release, έκανε εντατικά προσωπική ανάλυση νεοφροϊδικής κατεύθυνσης στη Νέα Υόρκη, για τέσσερα χρόνια (1987-1991) και συνέχισε στην Αθήνα, σε ομάδα Συστημικής κατεύθυνσης για άλλα τέσσερα χρόνια. Προχώρησε στον επόμενο κύκλο προσωπικής ανάλυσης, εκπαίδευσης και εποπτείας πάνω στη σωματική ψυχοθεραπεία που βασίζεται στη θεωρία του Βίλχελμ Ράιχ, στη σημασία της στάσης του σώματος στην ανάλυση του χαρακτήρα (διπλωματούχος του Κέντρου Μελετών και Ψυχοθεραπείας «Βίλχελμ Ράιχ»). Εκτός από πολλαπλά σεμινάρια αυτογνωσίας και ψυχοθεραπείας με σημαντικούς δασκάλους θεραπευτές όπως Bert Hellinger, Bjorn Blumenthal, Genovino Ferri, Maria Louisa Aversa, Francois Lewine, παρακολούθησε δύο διετή Μάστερ για θεραπευτές, το πρώτο με τον Barrie Simmons, συνεργάτη του Fritz Pearls (Gestalt) και το δεύτερο με τον Alberto Torre (θέμα: Στάση του σώματος και χαρακτήρας). Εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια προσφέροντας ατομικές και ομαδικές συνεδρίες από το 1996. Συμμετείχε σε πολλαπλά συνέδρια, ημερίδες και workshops. Είναι μέλος της European Association of Body Psychotherapy και πιστοποιημένη επόπτρια σωματικής ψυχοθεραπείας από τον Genovino Ferri.

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-12-2018 : 2117
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 360
Εγγεγραμένα μέλη: 4327
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources