Dance Theater

Ελληνοβρετανικό

Ελληνοβρετανικό

Μαυρομματαίων 25, 104 34, Αθήνα, Τηλ: 210.8217710

Περισσότερα...

Βιωματικό Σεμινάριο Χοροθεραπείας με τις Τίνα Δημητροπούλου και Μαρία Ζουλουφού

Θεματική σεμιναρίου: Ανθρώπινες Σχέσεις

Σκοπός των συγκεκριμένων συναντήσεων είναι η προσωπική εμπειρία και παρατήρηση μέσα από δημιουργικές διαδικασίες σωματικής έκφρασης.
Θα επικεντρωθούμε στην αναγνώριση του προσωπικού «ρεπερτορίου» κίνησης και τον εμπλουτισμό του, και τον εντοπισμό εντάσεων στο σώμα και την χαλάρωση.
Η Χοροθεραπεία / Κινητική θεραπεία, έχει ως βάση την αρχαία γνώση ότι σώμα και μυαλό είναι σε απόλυτη και άμεση σχέση, ότι η κίνηση του σώματος αντανακλά την εσωτερική πραγματικότητα του ατόμου.
Τα θέματα που θα επεξεργαστούμε στις συνεδρίες αφορούν στις ανθρώπινες σχέσεις, μέσω της μη λεκτικής επικοινωνίας, στην ελευθερία έκφρασης και την δημιουργικότητα μέσα σε δεδομένα πλαίσια. Θα χρησιμοποιήσουμε την κίνηση ως μέσο δημιουργίας και θα εστιαστούμε στη προσωπική μας κίνηση.
Θα ανακαλύψουμε προτιμήσεις και αποφυγές και θα τις ονομάσουμε.Θα επισημάνουμε επαναλήψεις και μπλοκαρίσματα και θα ψάξουμε τον πιθανό λόγο ύπαρξής τους.
Οι συνεδρίες αρχίζουν με ζέσταμα, με βάση τον σύγχρονο χορό, και τελειώνουν πάντα με συζήτηση. Συζήτηση μπορεί επίσης να περιληφθεί οποιαδήποτε άλλη στιγμή θεωρηθεί απαραίτητο από τους συντονιστές.
Το εισαγωγικό σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την χοροθεραπεία, αλλά δεν γνωρίζουν περί τίνος πρόκειται, ή σε όσους θα ήθελαν να δουν τον τρόπο που δουλεύουν οι συντονιστές πριν δεσμευτούν να παρακολουθήσουν τον κύκλο μαθημάτων.Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φοράνε χαλαρά ρούχα και κάλτσες.

Εισαγωγικό 3ωρο σεμινάριο: Παρασκευή 6/3/2020 | 17.00 – 20.00
Ο κύκλος περιλαμβάνει 4 τρίωρα μαθήματα (Aπρίλιος – Ιούλιος 2020).

Κόστος: Ελεύθερη συνεισφορά

Πρεβέζης 10,  Λόφος Σκουζέ (πλησίον μετρό Σεπολίων)

Πληροφορίες: 6936960621 (Περιορισμένος αριθμός θέσεων)
(Χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης και ηλεκτρονικό υλικό)


Τίνα Δημητροπούλου Εισηγήτρια κινητικής έκφρασης & ερμηνευτικής τέχνης

Η Τίνα Δημητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα.Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας χορού και μουσικής Pantso Vladigerof της Βουλγαρίας και κάτοχος του 5ου degree του συστήματος vaganova.
Παράλληλα με τον χορό σπούδασε μουσική (παραδοσιακά κρουστά) στο Ωδείο Αθηνών.
Από το 1995 μέχρι σήμερα έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια σύγχρονου χορού,μουσικής,αυτοσχεδιασμού και ερμηνευτικής τέχνης με διάσημους καθηγητές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Έχει συνεργαστεί με τις ομάδες σύγχρονου χορού Ίασις,Πολύμορφο, Εν κινήσει, Παντομίμας θεάματα, Opera Chaotique κ.α.
Συμμετείχε ως performer σε φεστιβάλ χορού στην Ελλάδα,στο Παρίσι και στην Bienale χορού στο καρναβάλι των λαών του κόσμου στο Βερολίνο.
Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και χορογράφος του μουσικοχορευτικού σχήματος Άρπυιες (σύγχρονος χορός & παραδοσιακή μουσική).
Έχει διδάξει μπαλέτο και σύγχρονο σε σχολές χορού,δημοτικά σχολεία και εναλλακτικούς πολυχώρους.
Διδάσκει σωματική έκφραση,αυτοσχεδιασμό,contact improvisation,συστήματα επαναπροσδιορισμού μέσω της τέχνης, σε ομάδες που στοχεύουν στην πρόοδο και στην εσωτερική αρμονία της ανθρώπινης ύπαρξης.
Είναι εισηγήτρια ερμηνευτικής τέχνης σε ηθοποιούς, τραγουδιστές και performers, με σκοπό την εξέλιξη της σκηνικής παρουσίας των καλλιτεχνών και την διεύρυνση των εκφραστικών τους μέσων.

Μαρία Ζουλουφού – Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια

Η Μαρία Ζουλουφού γεννήθηκε στην Αθήνα.Σπούδασε στο τμήμα Συμβουλευτικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και πιστοποιήθηκε ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας.
Παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην «Ψυχική Υγεία Παιδιών & Εφήβων» των νοσοκομείων Ευαγγελισμός & Σισμανόγλειο, όπου συνεχίζει την εκπαίδευσή της.
Η πρακτική της άσκηση και η εθελοντική εργασία στα Κέντρα Μονάδων Απεξάρτησης οκανα και κεθεα την οδήγησε σε μία σειρά σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης καθώς και στην εκπαίδευση μέσω τέχνης με τη μέθοδο της Δραματοθεραπείας.
Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε στη Θεωρία των Συστημάτων και στην Οικογενειακή Συμβουλευτική/Θεραπεία του Εργαστηρίου Συστημικής Ψυχολογίας & Παιδαγωγικής, με στόχο την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του ατόμου και της ομάδας που το περιβάλλει, την οικογένεια. Στο ίδιο κέντρο παρακολούθησε πλήθος βιωματικών εργαστηρίων στην Παιδαγωγική Συμβουλευτική.
Έχει αναλάβει και ολοκληρώσει την οργάνωση και τον συντονισμό Διαγενεακών Αφηγήσεων και εκπαίδευσης εθελοντών στον οργανισμό διαβάζω για τους άλλους.
Εργάζεται ως Συστημική Οικογενειακή Σύμβουλος/Θεραπεύτρια υποστηρίζοντας ενήλικες, ζευγάρια και οικογένειες στη διαδικασία να γνωρίσουν και να εκφράσουν το κρυμμένο τους δυναμικό.
Συνεργάζεται με σχολεία και εκπαιδευτικούς στην «Επικοινωνία δίχως βία μέσα στη σχολική κοινότητα» μέσω σεμιναρίων σχολικής διαμεσολάβησης.

 

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Δωρεάν online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 550
Εγγεγραμένα μέλη: 4544
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources