Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 21:49

Σεμινάριο Χοροθεραπείας με την Μαρία Καρκανιά (online)

karkania seminario xorotherapeias ambivert

Το Ambivert Concept Store και η Ψυχολόγος - Αναλυτική Ψυχοθεραπεύτρια μέσω των Τεχνών Μαρία Καρκανιά πραγματοποιούν Διαδικτυακό Βιωματικό Σεμινάριο με Θέμα: ΣΥΜΒΟΛΑ ΕΑΥΤΟΥ-ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.

Το αρχέτυπο του Εαυτού αρχίζει και αναδύεται όταν τα αντίθετα μέρη την ψυχής μέσα μας συμφιλιωθούν και αλληλοσωματωθούν.
Ο αληθινός μας Εαυτός είναι ενοποιημέμος και υπερπροσωπικός. Στον κόσμο της συνεχούς αλλαγής υπάρχει κάτι το οποίο παραμένει πάντα σταθερό και δεν δεν αλλάζει. Αυτό δημιουργεί στον άνθρωπο μίας αίσθηση ενοποιήσης και ασφάλειας.
Μέσα από την σωματική επίγνωση, ο ‘Εαυτός μας’ ξετυλίγεται, γινόμαστε αυτό που πραγματικά είμαστε, πάντα ήμασταν και θα είμαστε. Σιγά- σιγά αναδύεται η ενοποιημένη μας προσωπικότητα, ώριμη, ολοκληρωμένη και διευρυμένη.

Σε αυτό το σεμινάριο θα εξερευνήσουμε κινητικά τις αυθεντικές ποιότητες του αυθεντικού μας Εαυτού με στόχο να αναδυθεί η ατομική μας φύση "ιδιοφυϊα" με τα ιδιαίτερα χαρίσματα, ταλέντα και κλίσεις μας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021, 12:00-15:00
ΚΟΣΤΟΣ: 60 ευρώ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Με αποστολή e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι τις 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, γράφοντας τον τίτλο του σεμιναρίου,όνομα, επίθετο και τηλέφωνο επικοινωνίας.
Το σεμινάριο θα γίνει διαδικτυακά.
Παρέχεται Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Ελληνικό Κέντρο επιμόρφωσης Τέχνες& Ψυχοθεραπεία.
Χώρος: Πολυχώρος Ambivert Concept Store, Πραξιτέλους 132, Πειραιάς.
Η Ομάδα θα γίνει διαδικτυακά.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλέσετε στo 6978131904
Ambivert Concept Store


karkaniaΗ Μαρία Καρκανιά είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2002) και του τμήματος Ψυχολογίας του University of Wales (2006). Παράλληλα με τις σπουδές της ασχολήθηκε πάρα πολλά χρόνια με τις τέχνες κυρίως με τη Μουσική και το χορό.
Έχει σπουδάσει πιάνο και αρμονία στο Εθνικό Ωδείο (Παράρτημα Ψυχικού). Έχει σπουδάσει μοντέρνο και σύγχρονο χορό.

Η βαθιά αγάπη της και ενδιαφέρον για το αντικείμενο του χορού και την ανάλυση κίνησης και τη σύνδεση σώματος, ψυχής και συναισθημάτων την οδήγησε στη Χοροθεραπεία. Συμμετέχει ενεργά από το 2014 στη βιωματική ομάδα Χοροθεραπείας της Leda Shandala στον πολυχώρο πολιτισμού και τεχνών Shantom. Έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα Γιουγκιανής Συμβουλευτικής μέσω της Χοροθεραπείας του Ελληνοβρετανικού. Εκπαιδεύτηκε στο σύστημα ανάλυσης κίνησης Laban Movement Analysis. Έχει παρακολουθήσει σειρά σεμιναρίων σωματικής αυτογνωσίας, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού και somatics.

Έχει ολοκληρώσει την ενότητα Αισθήσεις & αντίληψη 1 του Επαγγελματικού Εκαπιδευτικού προγράμματος  Εκπαίδευση Ενσώματης Κίνησης – Body- Mind Centering. Το μεγάλο της ενδιαφέρον για την Αναλυτική Γιουγκιανή προσέγγιση και τις τέχνες την οδήγησε στο να χρησιμοποιεί ένα μοντέλο ανάλυσης το οποίο συνδυάζει τα σύμβολα, τα αρχέτυπα, ανάλυση και ερμηνεία των ονείρων και τη βασική τεχνική active imagination (τεχνική ενεργητικής φαντασίας μέσα από τις τέχνες).

Είναι Ψυχολόγος με Ψυχοδυναμική (Αναλυτική – Γιουγκιανή) κατεύθυνση, θεραπεύτρια μέσω της κίνησης και χρησιμοποιεί θεραπείες μέσω Τεχνών (χοροθεραπεία, θεραπεία μέσω των εικαστικών, θεραπεία μέσω της άμμου) στη θεραπευτική δουλειά της με παιδιά και εφήβους και νέους. Χρησιμοποιεί τεχνικές θεραπείας μέσα από τις τέχνες (active imagination, authentic movement, guided imagery, sand therapy). Τα τελευταία χρόνια προσέγγισε θεραπευτικά ομάδες γυναικών με θέμα "Η εξερεύνηση του Αρχετύπου της Εσωτερικής θεάς".
Είναι Διευθύντρια του τομέα Τέχνες και Ψυχοθεραπεία του Ελληνοβρετανικού και παράλληλα διατηρεί δικό της στούντιο Θεραπειών μέσα από τις Τέχνες.

Read 195 times Last modified on Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 14:23
Like us on Facebook