Dance Theater

Eντατικό Σεμινάριο Butoh και Αυτοσχεδιασμού με την Yuko Kaseki (+PLUS)

Root and Stem
perpetual momentum

"Δεν είναι τόσο το από που προέρχεται το κίνητρό μου, αλλά πώς καταφέρνει να επιβιώσει" - Louise Bourgeois

Η ζωή είναι αυτοσχεδιασμός, κάθε στιγμή είναι καινούργια.
Χρειαζόμαστε νερό και αέρα, έδαφος και ουρανό, φαντασία και ρεαλισμό, αυθορμητισμό και σχεδιασμό, δομή και χαοτική ελευθερία. Μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ό, τι έχουμε και ταυτόχρονα να αφήσουμε ό, τι έχουμε.

Η επιβίωση είναι ένα σοβαρό παιχνίδι, που όποιος καλείται να το παίξει θα βρει νέους τρόπους ζωής.
Ξάφνιασε τον εαυτό σου, κατι υπαρχει και περιμένει μέσα σου για να βρεθεί... Κάτι σε περικυκλώνει...περιμένει να αντιδράσεις...
Για να δοκιμάσεις τους άγνωστους καρπούς...πρεπει να ΠΑΙΞΕΙΣ...

Αυτό το εργαστήριο είναι ανοιχτό για όλους τους ανθρώπους που θέλουν να διερευνήσουν και να προκαλέσουν τον βαθύτερο εαυτό τους και που έχουν περιέργεια, θάρρος και επιθυμία να διερευνήσουν την κίνηση και την έκφραση μέσα από την παραστατική τεχνη του Butoh.

Ακολουθώντας την συνεχή έρευνα της Yuko Kaseki πανω σε διάφορες μεθόδους κίνησης όπως η γυμναστική Noguchi, τα στοιχεία του Tai-Chi Dao-yin, η παραστατική τέχνη Butoh, ο χορευτικός αυτοσχεδιασμός και η Ζωντανή Τέχνη, το σεμινάριο αυτό αποσκοπεί στην ανάπτυξη της αυθεντικής κίνησης μέσα από την ευαισθητοποίηση του σώματος, καθώς και στην ανακάλυψη της "κρυμμένης" δυναμικής ενέργειας που μπορεί να δημιουργήσει το κάθε σώμα...

Ένα βασικό σημείο εστίασης του σεμιναρίου θα είναι η ανακάλυψη του πυρήνα του σώματός μας (Tanden), που είναι η πηγή ενέργειας μας, ακούγοντας με προσοχή τις παραλλαγές του Εσωτερικού - και αναπτύσσοντας αυτόν σε σχέση με τον Εξωτερικό μας κόσμο, Η άμεση φυσική σύνδεση με τους άλλους και με το χώρο θα τονώσει και θα ενισχύσει τη φυσική φαντασία και αντίληψη μας και θα συμβάλει στην απόκτηση ενός κίνησιολογικού λεξιλογίου και πρακτικής δράσης.

Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να ανακαλύψουν την αυθεντική τους κίνηση σε ένα βαθύτερο επίπεδο, μέσα από αυτοσχεδιασμό που θυμίζει παιχνίδι, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της φύσης, αλλαγές στην ποιότητα της κίνησης, τη βαρύτητα, την κλίμακα, τη διάσταση,την κατευθυνση ... αναζητώντας ισορροπία μεταξύ των δύο άκρων της έντασης και απελευθέρωσης, της σιωπής και του χάους ,της ισχυρή παρουσίας και της εξαφάνισης ... η προσωπική εμπειρία επιβίωσης υπό τη μορφή της κίνησης γίνεται το κύριο συστατικό ενός συλλογικού αυτοσχεδιαστικού χορού.
Eντατικό Σεμινάριο Butoh και Αυτοσχεδιασμού με την Yuko Kaseki (+PLUS)
Παρασκευή 29/11 2019 | 17.00 - 22.00

Σάββατο 30/11 | 12.00 - 17.00
Κυριακή 01/12 | 17.00 - 22.00

Κόστος εργαστηρίου:
Για έγκαιρες κρατήσεις έως και την 1η Οκτωβρίου, κόστος 110€
(προκαταβολή 50€)
με την κάρτα Dancetheater Plus

Για κρατήσεις μετά την 1η Οκτωβρίου, κόστος 140€
(προκαταβολή 50€)

Ειδικές τιμές για:
Φοιτητές/Άνεργους/Σπουδαστές της δραματική σχολής ΑΡΧΗ Δραματική Σχολή Αρχή, μαθητές του PLAYGROUND for the ARTS PLAYGROUND, μαθητές της Quantum Body Athens Butoh Dance Group και του Utopia Laboratory.


PLAYGROUND for the ARTS, PLAYGROUND
Βουτσαρά 6-7, 7λεπτά με τα πόδια από το μετρό Κεραμεικού.

Διοργάνωση/πληροφορίες/κρατήσεις θέσεων:
Βίκυ Φίλιππα
( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

προσωπικό μήνυμα στη σελίδα του fb
Quantum Body Athens Butoh Dance Group ή στο e-mail
( Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )

τηλ: 6940211739


Η Yuko Kaseki είναι σκηνοθέτης, χορογράφος, χορευτρια Butoh, περφορμερ και δασκάλα, με έδρα το Βερολίνο. Χορογραφεί και εκτελεί περφορμανς της σε σόλο και ομαδικές χορογραφίες και αυτοσχεδιασμούς σε 26 χώρες. Αυτά τα έργα είναι ποιητικές και ζωντανές εικόνες που ενσωματώνουν το πνεύμα του Butoh και της Zωντανής τέχνης. Μεσα από την εκφραση της δουλειάς της στοχεύει να αντικατοπτρίζει την ύπαρξη του ξένου, του ανοίκειου. Διάφορες διεθνείς συνεργασίες ειναι: inkBoat (SF),Tableau Stations (SF), CAVE (NY), το Θέατρο Poema (Μόσχα), το Salad Theatre (Σεούλ) και πολλά άλλα. Είναι επίσης βασική συνεργάτης με καλλιτέχνες μικτών ομάδων, συμπεριλαμβανομένου του θεάτρου Thikwa (Βερολίνο).
www.cokaseki.com

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1056
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources