×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: /var/www/vhosts/dancetheater.gr/httpdocs/images/studios/dryades/seminario

×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/studios/dryades/seminario

Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 16:54

Εκπαιδευτικός Κύκλος Dancedisability - Χορός Αναπηρία 2020-21 (Δρυάδες εν πλω)

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΚ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.

40 ΩΡΕΣ ΔΙΑΖΩΣΗΣ ΚΑΙ 35 ΩΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.

Οι Δρυάδες Εν Πλω με τη μέθοδο διδασκαλίας χορού σε ΑμεΑ D.D χτίζουν ένα πλαίσιο εκπαίδευσης σε έναν τέλειο συνδυασμό επιστημών και τεχνών για άτομα με αναπηρία.

Το πλαίσιο αυτό προσαρμόζεται σε κάθε άτομο ανάλογα με την αναπηρία του. Έτσι, το άτομο με αναπηρία λειτουργεί με αυτονομία, ώστε να αποκτά συν αξία ως άνθρωπος και ως χορευτής, αναπτύσσοντας τις δυνατότητες του στο έπακρον και ενισχύοντας την ευαισθησία του προς τον εαυτό του και το περιβάλλον του.
Εκπαιδευτικός Κύκλος Dancedisability - Χορός Αναπηρία 2020-21 (Δρυάδες εν πλω)
Η μεθόδος X.A.ΧΟΡΟΣΑΝΑΠΗΡΙΑ/ D.D. DANCEDISABILITY της Μαρίας Χαρ.Καραπαναγιώτη, η οποία είναι κατοχυρωμένη μέθοδος διδασκαλίας Χορού των Δρυάδων Εν Πλώ, βασίζεται στη μέθοδο διδασκαλίας μέσω Τέχνης ″ΧορόΧρωμα″ (Τρούκης-Καραπαναγιώτη), συνδυασμένη με την Χοροθεραπεία (μέθοδος της Πρωτόγονης Έκφρασης ΕP) και τεχνικές σύγχρονου χορού, στοιχεία Ρυθμικής Dalcroze και Χορογραφικής Σύνθεσης, με ειδικές προσεγγίσεις από πλευράς παιδαγωγικής, ανατομίας, ψυχολογίας.

Το βιωματικό επιμορφωτικό πρόγραμμα στοχεύει στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση και υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία μέσου του χορού.
{gallery}studios/dryades/seminario{/gallery}

Στα σεμινάρια θα παρουσιαστούν θεωρητικά και βιωματικά οι τέσσερις βασικοί άξονες της μεθόδου.

Α. H Ρυθμική Dalcroze εργαλείο για την μέθοδο D.D.

Β. Ο Σύγχρονος Χορός και το C.I.στην Αναπηρία

Γ. Το Χορόχρωμα βάση της μεθόδου D.D.

Δ. Από τη χοροθεραπεία στη χορογραφία: ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΧΟΡΟΥ

Στόχος είναι η αφύπνιση του ενυπάρχοντος πρωταρχικού ρυθμού, που κινεί τους συμμετέχοντες να εκφράσουν και να εκφραστούν. Έτσι, μπορούμε να αναστείλουμε τη συνέχεια εκφυλισμού των κυττάρων από τυχόν πάθηση. Τους κινούμε συναισθηματικά, για να κοινωνικοποιούνται στην ομάδα που ζουν. Τους επαναφέρουμε δεξιότητες, όπως είναι η σκέψη και η μνήμη για καλύτερη αίσθηση της καθημερινότητας τους. Αναστέλλουμε τυχόν καταθλιπτικά στοιχεία που έχουν σχέση με αναπηρία, ασθένεια, άνοια κ. α. Παρεμβαίνουμε στο συμπεριφοριστικό επίπεδο, ελκύοντας το ενδιαφέρον και την προσοχή τους. Ενισχύουμε τη σωματική επαφή, για να αποβάλλουν φόβους και ανασφάλειες, να εξοικειώνονται στην συνύπαρξη, και να τονώνουν την μυϊκή τους δραστηριότητα με την κινητικότητα των ασκήσεων.

Η εφαρμογή των προγραμμάτων της χοροθεραπείας και του σύγχρονου χορού, διαμορφώνει ευκολία στην κίνηση και στη μετατόπιση βάρους, επιταχύνει την καρδιακή λειτουργία και τη συχνότητα αναπνοής.

Η ρυθμική μουσική βελτιώνει το συντονισμό βάδισης, αυξάνει τη σταθερότητα και κινητικότητα. Απελευθερώνει συναισθήματα και ευνοεί τη σύσφιξη σχέσεων. Βελτιώνει το ηθικό, μειώνει το αίσθημα μοναξιάς και συμβάλλει στην αποκατάσταση ψυχικών καταστάσεων. Σε συναισθηματικό επίπεδο οι συμμετέχοντες αισθάνονται χαρούμενοι, και ξεπερνάνε θυμό, απογοήτευση, απώλεια. Σε διανοητικό επίπεδο ενισχύει τις γνωστικές δεξιότητες, το κίνητρο και τη μνήμη.

Επιτρέπει, λοιπόν, ο χορός σε όλα τα άτομα με αναπηρία να εναρμονίσουν την διαφορετικότητα τους, να εκφράσουν τα συναισθήματα τους, να εξωτερικεύσουν την εσωτερική ενέργειά τους, ώστε να διευκολύνουν την επικοινωνία τους, να αναπτύξουν αυτοπεποίθηση οντότητα και γενικά την προσωπικότητα τους να είναι χορευτές.

Επίσης, η ευαισθητοποίηση των ατόμων χωρίς αναπηρία με καλλιτεχνικά μέσα πετυχαίνει την ένταξη των ΑμεΑ στο πολιτιστικό γίγνεσθαι και πείθει το κοινωνικό σύνολο πως η αναπηρία υπάρχει μόνο ως προκατάληψη.

Αυτό το πλαίσιο Εκπαίδευσης Χορού σε ΑμεΑ τους επιτρέπει να αλλάζουν συνήθειες, να τολμούν, να προσπαθούν, να αυτοσχεδιάζουν, εκμηδενίζοντας τη διαφορά μεταμορφώνοντας την σε συμπληρωματικότητα. Η αναπηρία υπάρχει, αλλά βλέπουμε τον χορό μέσω του οποίου εκφράζεται σαν άτομο όπως όλοι μας.

Αυτή η εκπαίδευση λοιπόν ΜEΣΩ της Τέχνης και ειδικότερα του Χορού σε ΑμεΑ από τις Δρυάδες Εν Πλω χρησιμοποιείται κατά περίπτωση ΚΑΙ ενδιαφέρει προσωπικό εξειδικευμένων δομών με όποιο αντικείμενο, ιατρούς, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ψυχολόγους, όσο και θεραπευτές μέσω τέχνης (μουσικοθεραπεία εικαστική θεραπεία δραματοθεραπεία χοροθεραπεία κα) εκπαιδευτικούς, παιδαγωγούς, καθηγητές τυπικής και ειδικής εκπαίδευσης, μουσικής, χορού, γυμναστές, χορογράφους, χοροδιδασκάλους, εργαζόμενους σε δομές αναπηρίας– αποκατάστασης, και απευθύνεται στις παραπάνω ειδικότητες, καθώς και σε γονείς ΑμεΑ και όλους όσους τους ενδιαφέρει το αντικείμενο επιμόρφωσης.

→ Διαδικτυακά ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 35 h για κάθε έτος ΚΑΙ Δια Ζώσης 40 h για κάθε έτος (2 έτη η 1 εντατικά - παρακολούθηση σε δύο πόλεις)

Η δημιουργία ομάδας για κάθε πόλη εξαρτάται από τον αριθμό συμμετεχόντων.
Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΠOΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ Σας Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Καρδίτσα, Βόλος κ.α.
Τα εισαγωγικά ΔΙΑΖΩΣΗΣ έχουν ορισθεί 5ΩΡΑ στις πόλεις.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ | 5/9/20 3ΜΜ-8ΜΜ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΑΒΒΑΤΟ | 12/9/20 3ΜΜ-8ΜΜ
ΒΟΛΟΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ | 19/9/20 ΩΡΑ 3ΜΜ-8ΜΜ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ Τις ΟΜAΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 26 /9 3-8ΜΜ
ΑΘΗΝΑ - ΚΥΡΙΑΚΗ | 4/10/20 3ΜΜ-8ΜΜ

ΖΗΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΣΤΑΛΕΙ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΜΕΣΑ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΑΖΩΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Βεβαίωση παρακολούθησης Α Επιπέδου για παρακολούθηση 75 ωρών Α έτους
Πιστοποιητικό διδασκαλίας της μεθόδου για όλο τον εκπαιδευτικό κύκλο 150 ωρών Α κ Β έτους
(Απλή βεβαίωση ωρών σε ανεξάρτητη συμμετοχή τους λόγω του ότι τα σεμινάρια είναι αυτοτελή
Οι ώρες προσμετρούνται όμως όταν και εάν θελήσει κανείς να ολοκληρώσει την εκπαίδευση)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΘΩΣ θΑ ΤΗΡΗΘΕI ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΛΟΓΩ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ στον αριθμό συμμετεχόντων στις αίθουσες στα διαζώσης μαθήματα.

Read 423 times Last modified on Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020 19:18
Like us on Facebook