Dance Theater

Σεμινάριο Τεχνικής Skinner Releasing με την Βασιλική Τσαγκάρη (PLUS)

Εντατικό σεμινάριο χορού:
Tεχνική Skinner Releasing
μαθήματα 1-5 και 5-10 (introductory)
Δεκέμβριος 2018 στο Quilombo
με τη Βασιλική Τσαγκάρη

"life is created from fantasy and decisions. May my choices be informed by exhaulted dreams" Mary O'Donnell-Fulkerson, 2000
Μιά χειμωνιάτικη ευκαιρία είτε να γνωρίσετε είτε να θυμηθείτε τη μέθοδο αυτή, παρακολουθώντας τα πέντε πρώτα ή τα δέκα πρώτα μαθήματα της σειράς introductory.

H τεχνική Skinner Releasing δημιουργήθηκε από την Joan Skinner, από το 1970
και μετά (https://skinnerreleasingnetwork.org).

Αυτό που είναι μοναδικό στην τεχνική Skinner Releasing είναι πως μέσα από ποιητικές εικόνες δίνεται η δυνατότητα γιά ένα βαθύτερο κιναισθητικό βίωμα του χορού καθώς ανοίγουμε στο πεδίο της φαντασίας. 'Ετσι ενθαρρύνεται η βιωματική κατανόηση της τεχνικής και της δημιουργικής διαδικασίας ταυτόχρονα και η εκπαίδευση του κινούμενου σώματος διαπερνά πολλά από τα επίπεδα που ενεργοποιούνται όταν χορεύουμε.

Ακόμα καθώς η μέθοδος αυτή προσανατολίζεται στη διαδικασία παρά στο αποτέλεσμα, εκπαιδεύει τους χορευτές να αναπτύσσουν την ευαίσθησία γιά το ίδιο τους το σώμα, να μαθαίνουν να ακούν πρώτα το δικό τους χορό.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να αφεθούν από τα συνηθισμένα τους πρότυπα και μοτίβα κίνησης και ενθαρρύνονται να καλλιεργήσουν την ευαισθησία γιά την προσωπική τους εμπειρία. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι μιά βαθειά ενσωματωμένη συνείδηση από την οποία πηγάζουν, με ένα τρόπο άμεσα, καινούργιες δυνατότητες στην κίνηση.

Μέσα από την τεχνική Skinner Releasing μπορούμε ίσως να παρατηρούμε την οικολογία του εαυτού μας να ξετυλίγεται μέσα από την κίνηση και το χορό.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους, τόσο σε έμπειρους χορευτές, όσο και σε αυτόυς που δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία με το χορό και την κίνηση. Ο καθένας μπορεί να ακολουθήσει τη δική του μαθησιακή πορεία, να ερμηνεύσει και να αποδώσει τα στοιχεία του κάθε μαθήματος πηγαία, ανάλογα με τη δική του ανάγκη.
Σεμινάριο Τεχνικής Skinner Releasing με την Βασιλική Τσαγκάρη (PLUS)
Παρασκευή 21/12 | 11.00-13.00 και 18.00-20.00

Σάββατο 22/12 | 16.00-18.00
Κυριακή 23/12 | 11.00-13.00 και 18.00-20.00

Πέμπτη 27/12 | 11.00-13.00 και 18.00-20.00
Παρασκευή 28/12 | 11.00-13.00 και 18.00-20.00
Σάββατο 29/12 | 16.00-18.00

Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσει κανείς μόνο τα πέντε πρώτα μαθήματα ή αλλιώς το σύνολο των δέκα μαθημάτων. Ακόμα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθησει κανείς μόνο το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου (μαθήματα 5-10) αν έχει παρακολουθήσει ξανά μαθήματα SRT στο παρελθόν.

κόστος: 60 ευρώ γιά τα πέντε πρώτα μαθήματα (ή τα πέντε δεύτερα αντίστοιχα)
120 ευρώ γιά το σύνολο των δέκα μαθημάτων
με την κάρτα Dancetheater Plus

Quilombo
Σερβιών 8, Μεταξουργείο, Αθήνα

Κρατήσεις θέσεων με προκαταβολή του ενός τρίτου του συνόλου των διδάκτρων. Αν υπάρξει ακύρωση δύο εβδομάδες πριν την έναρξη του σεμιναρίου το ποσό επιστρέφεται
Πληροφορίες, κρατήσεις: 6951820653

fb: Skinner Releasing Technique Greece


Η Βασιλική Tσαγκάρη Χρυσανθακοπούλου σπούδασε παιδαγωγικά στο Τ.Ε.Α.Π.Η. του πανεπιστημίου Αθηνών και χορό στο Dartington College of Arts στην Αγγλία. Έχει μελετήσει τεχνικές αυτοσχεδιασμού, τεχνικές Release (Skinner Releasing Technique, Mary Fulkerson's Imegery release), πολεμικές τέχνες (Aikido, Tai-Chi), τεχνική Alexander και σωματικό θέατρο (θέατρο Odin). Aπό το 2004 παρουσιάζει δικές της δουλειές και συνεργάζεται με χορευτές, χορογράφους,μουσικούς και εικαστικούς, δημιουργώντας και συμμετέχοντας σε παραστάσεις και αλλα χορευτικά, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, στην Ελλάδα, την Ολλανδία, την Γερμανία, το Βέλγιο, την Αγγλία. 'Εχει διδάξει μαθήματα και σεμινάρια SRT, αυτοσχεδιασμού, σύγχρονου χορού και δημιουργικής κίνησης σε παιδιά και ενήλικες στην Αγγλία, την Ολλανδία και την Ελλάδα. Aπό τον Απρίλιο του 2017 είναι πιστοποιημένη δασκάλα της τεχνικής Skinner Releasing (introductory). Είναι μέλος της ομάδας αυτοσχεδιασμού Ντέρτι Ντάνσυ. Η δουλειά της επικεντρώνεται στην ευαισθησία και την αισθαντικότητα στην κίνηση καθώς και την μεταμόρφωση στοιχείων της καθημερινότητας σε ζωντανή, κινούμενη ποίηση. Το βίωμα του σώματος που καθώς κινούμαστε, αρθρώνεται, μοιράζεται, γίνεται δημόσια δήλωση.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 04-08-2019 : 1226
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 801
Εγγεγραμένα μέλη: 4448
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources