Dance Theater

Κύκλος Σεμιναρίων Feldenkrais με τη Μαριέλα Νέστορα (-20% με κάρτα Plus)

Κύκλος σεμιναρίων μεθόδου Feldenkrais, το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα μέχρι τα Χριστούγεννα (5 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου - 7 Δεκεμβρίου)
Το κάθε σεμινάριο είναι αυτόνομο, εστιάζει σε ενα συγκεκριμένο θέμα και μπορείτε να παρακολουθήσετε το καθένα ανεξάρτητα ή ολόκληρο τον κύκλο.

Ο κύκλος σεμιναρίων σας δίνει την ευκαιρία να να βιώσετε τα οφέλη της μεθόδου μέσα απο την τακτική συνάντησή σας με την μέθοδο σωματικής εκπαίδευσης Feldenkrais και σας προσφέρει τα εργαλεία για να βελτιώσετε τον εαυτό σας και την κίνησή σας στην καθημερινότητά σας.

Βελτιώνοντας τη στάση και την κίνησή σας, η ευελιξία, η ενέργεια, η διάθεσή σας και η εικόνα του εαυτού σας βελτιώνονται επίσης.

Με την μέθοδο Feldenkrais ρυθμίζεται ο μυϊκός τόνος, αναδιοργανώνεται η στάση, η κίνηση αποκτά εύρος και άνεση, ενω οι πόνοι μειώνονται ή και εξαφανίζονται. Ο/Η μαθητής/τρια παρατηρώντας πως οργανώνει το σώμα του, μαθαίνει να βασίζεται λιγότερο στην μυϊκή προσπάθεια και περισσότερο στην σκελετική στήριξη. Η ποιότητα της κίνησης καθώς και η στάση του σώματος του βελτιώνεται.

Ο Dr. Moshe Feldenkrais που δημιούργησε την μέθοδο σωματικής εκπαίδευσης που φέρει το όνομά του, σχεδίασε περίπου 1000 διαφορετικά μαθήματα. Το καθένα είναι αυτοτελές με διάρκεια περίπου μια ώρα, κι έτσι ακόμη κι αν έχετε ξανακάνει σεμινάριο με το ίδιο θέμα τα μαθήματα είναι διαφορετικά. Καθώς βελτιώνεται η κιναισθητική ευαισθησία και ικανότητα αντίληψης σας, μαθαίνετε νέους έξυπνους τρόπους να χρησιμοποιείτε το σώμα σας.

Το κάθε σεμινάριο αποτελείται απο δύο ομαδικά μαθήματα της μεθόδου Feldenkrais, (Awareness through Movement) και απευθύνεται σε όλους, μιας και το να αισθανόμαστε πιο άνετα στο σώμα μας είναι μια κοινή ανάγκη και είναι συνολικά μια νέα συνειδητοποίηση του εαυτού μας.

Το Σεμινάριο θα διδάξει η Μαριέλα Νέστορα, Certified Feldenkrais practitioner, ιδρυτικό μέλος του Feldenkrais Center και χορογράφος.

Aναλυτικά το κάθε σεμινάριο-

5 Οκτωβρίου - Άνετη μέση, ελεύθερα ισχία
https://www.facebook.com/events/748625708941789/

2 Νοεμβρίου Ελεύθερος αυχένας, άνετοι ώμοι
https://www.facebook.com/events/935160030197094/

7 Δεκεμβρίου Αναπνοή & Ευλύγιστος Θώρακας
https://www.facebook.com/events/2427473684132580/

5 Οκτωβρίου - 2 Νοεμβρίου - 7 Δεκεμβρίου 2019

Σάββατο | 13:00-15:00

Κόστος:
60 ευρώ (+ΦΠΑ) ο κύκλος σεμιναρίων
25 ευρώ (+ΦΠΑ) το κάθε σεμινάριο ξεχωριστά/


με την κάρτα Dancetheater Plus
Προμηθευτείτε την κάρτα Dancetheater Plus ΕΔΩ


 

REFORM
Τατοΐου 102, Νέα Ερυθραία

Συμμετοχή μόνο με κρατήσεις θέσεων στο fb inbox, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ. 2108068254, 6948546464


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για τη μέθοδο Feldenkrais

Σε ποιούς απευθύνεται

Η μέθοδος Feldenkrais απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, εμπειρίες και κινητικές δυνατότητες.

Ενδείκνυται επίσης σε περιπτώσεις μυοσκελετικών προβλημάτων, νευρολογικών παθήσεων, αποκατάστασης τραυματισμών και σε όσους επιθυμούν μια καλή ψυχοσωματική υγεία.
Ωφελεί όσους υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, τον αυχένα, τους ώμους, τα ισχία, τα γόνατα ή έχουν κινητικές δυσκολίες.
Επίσης μουσικοί, ηθοποιοί, αθλητές και χορευτές επεκτείνουν τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους.
Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας επανακτούν την κινητικότητα τους, ενω παράλληλα συνεχίζουν τη διαδικασία της μάθησης που οφελεί το σώμα και το μυαλό.

Τι προσφέρει η Μέθοδος Feldenkrais

- Εργονομία, ευελιξία, ευλυγισία και ευεξία σώματος και μυαλού, βελτίωση της συνολικής εικόνας του εαυτού
- Βελτίωση της στάσης του σώματος και της συνειδητότητας του
- Αντιμετώπιση χρόνιων πόνων
- Αποκατάσταση τραυματισμών
- Βελτίωση επιδόσεων σε αθλητές, χορευτές-ηθοποιούς, μουσικούς και άλλες δραστηριότητες υψηλών σωματικών απαιτήσεων
- Αντιμετώπιση κινητικών-μαθησιακών δυσκολιών
- Αντιμετώπιση νευρολογικών παθήσεων (πχ. σκλήρυνση, Parkinson, παράλυση, άνοια) και μυοσκελετικών προβλημάτων (πχ. κακώσεις, αρθρίτιδες, ρευματοπάθειες)

-----

Ομαδικά μαθήματα

Ο Dr. Feldenkrais σχεδίασε περίπου 1000 διαφορετικά ομαδικά μαθήματα, το καθένα είναι αυτοτελές με διάρκεια περίπου μια ώρα.

Σε κάθε ομαδικό μάθημα, ο δάσκαλος καθοδηγεί λεκτικά τους μαθητές μέσα απο μια δομημένη αλληλουχία κινήσεων να διευρευνήσουν μια συγκεκριμένη λειτουργία, μέσω ορισμένων βασικών αρχών, όπως η καθοδηγούμενη προσοχή, η αργή ταχύτητα, η ποικιλία στο ρυθμό και η διαφοροποιημένη χρήση των μελών του σώματος.
Η επίδραση αυτών των μαθημάτων στο μαθητή είναι βαθιά και άμεση. Μαθαίνει να μαθαίνει. Καθώς βελτιώνεται η κιναισθητική ευαισθησία και ικανότητα αντίληψης του μαθητή, ο μαθητής μαθαίνει νέους έξυπνους τρόπους να χρησιμοποιεί το σώμα του και αποκτά ζωτικότητα και αποτελεσματικότητα στις καθημερινές του λειτουργίες.

Η κατεύθυνση της προσοχής εναλλάσσεται ανάμεσα στην αίσθηση, κίνηση, συνείδηση και ξεκούραση. Οι εγκατεστημένες, μη-λειτουγικές ή αυτοματισμένες κινητικές συνήθειες αντικαθίστανται απο νέες ικανότητες και συνειδητότητα. Ρυθμίζεται ο μυϊκός τόνος, αναδιοργανώνεται η στάση, η κίνηση αποκτά μεγαλύτερο εύρος και άνεση ενω οι πόνοι μειώνονται ή και εξαφανίζονται.

 

Share this post

elenfrdeites
Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 775
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources