Dance Theater

Corealign

Το Corealign είναι ένα νέο καινοτόμο εργαλείο που χρησιμοποιείται ως μέθοδος αποθεραπείας, γυμναστικής  και ανάπτυξης των κινητικών ικανοτήτων, μέσα από τον έλεγχο του μυαλού προς το σώμα (mind and body training) με αργές ή αερόβιες κινήσεις από την καθημερινότητα του ατόμου (functional training). Η μέθοδος παρουσιάζεται παγκοσμίως από τον οργανισμό Balanced Body (www.pilates.com) από το 2010.

Ο εφευρέτης του Corealign φυσιοθεραπευτής Jonathan Hoffman, ασχολήθηκε με ομάδες αθλητών, χορευτών και ανθρώπους που είχαν τραυματισμούς/πόνους στη μέση. Η μέθοδος εξελίχθηκε από εργαλείο αποκατάστασης σε εργαλείο άσκησης, καθώς οι ασθενείς ζητούσαν από τον Jonathan να συνεχίσουν τη γυμναστική τους πάνω στο Corealign μετά τη θεραπεία τους. Η μέθοδος εφαρμόζεται μέσα από το ομώνυμο όργανο το οποίο αποτελείται από μια μονάδα εδάφους με δυο ανεξάρτητες μεταξύ τους κυλιόμενες πλατφόρμες και οι οποίες ελέγχονται από ελαστικές αντιστάσεις προσαρμοσμένες είτε στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος. Συνοδεύεται από μια σκάλα και σχοινιά με λαβές για ασφάλεια.

 

Η κυρία Φωτεινή Παπαρούπα - Master Instructor για το Corealign (CAMI) - γράφει: "Ως χορεύτρια και εκπαιδεύτρια Pilates είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με πολλούς επαγγελματίες χορευτές και να τους βοηθήσω στην αποθεραπεία τους από τους διάφορους τραυματισμούς στους οποίους είχαν επέλθει λόγω λανθασμένης χρήσης του σώματος (κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να συμβεί σε ένα γρήγορο και απαιτητικό μάθημα αλλά και σε πρόβες). Η συμβολή όμως της μεθόδου δεν μένει σε επίπεδο αποθεραπείας προχωράει και πέρα από αυτό δηλαδή στη βελτίωση της επίδοσης των χορευτών.

Όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το Corealign στα προγράμματα μου οι διορθώσεις και οι παρεμβάσεις στην κίνηση, άρχισαν να έχουν νόημα για τους χορευτές και ταυτόχρονα να γίνονται διασκέδαση. Πάνω σε δυο κινούμενες πλατφόρμες, η κίνηση γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και περισσότερο αποκαλυπτική, όλες οι καλά κρυμμένες δυσαρμονίες ξεδιπλώνονται. Το αποτέλεσμα είναι οι κρυμμένες ‘’ανισορροπίες’’ να διορθώνονται ακόμα και στις πιο απλές κινήσεις. Με το Corealign το σώμα μαθαίνει να ενεργοποιεί τις κατάλληλες μυϊκές δυνάμεις, δίνοντας τόνο στους μυς έμμεσα επαναπροσδιορίζοντας τη θέση του σκελετού".  

 

Ο στόχος της μεθόδου είναι η αυτοματοποίηση της αρμονικής κίνησης με άλλα λόγια  η ‘’όμορφη’’ κίνηση να πραγματοποιείται χωρίς σκέψη. Στο χορό μιλάμε για συνδέσεις των μέρων του σώματος που δημιουργούνται (ή θα έπρεπε να δημιουργούνται) για μια «όμορφη» κίνηση.Μέθοδος Corealign

Οι δύο ανεξάρτητες κινούμενες πλατφόρμες του Corealign βοηθούν στη δημιουργία συνεργιών. Το έναυσμα της κίνησης και η μετάδοση της σε ολόκληρο το σώμα μέσα από εύθραυστες γραμμές σύνδεσης γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία στο Corealign λόγω της αστάθειας που προσθέτουν στην κίνηση οι πλατφόρμες φέρνουν στην επιφάνεια τις δυσαρμονίες του σώματος.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί σε σχέση με την εκπαίδευση των χορευτών στο Corealign, δίνοντας την ευκαιρία να συνδέσουν τα άκρα του σώματος τους με τον πυρήνα (την περιφέρεια με το κέντρο) με ένα ιδιαίτερο τρόπο και επιτρέπει μακροχρόνια αντοχή και ευλυγισία. Απλές κινήσεις της μπάρας σε πιο πολύπλοκες χορογραφίες όπως ένα απλό plié a la seconde, ένα battement Glisse ένα Fondu ή arabesque στο Corealign ακόμη και για έναν επαγγελματία χορευτή θα αποτελέσει πρόκληση και θα βοηθήσει να ανεβεί  σε υψηλότερα επίπεδα σταθερότητας και κατ’ επέκταση θα προσφέρει περισσότερη κινητοποίηση. Μέσω της επανάληψης οι κινήσεις θα αυτοματοποιηθούν και θα είναι έτοιμες να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Οι υπερεκτεινόμενες και πολυχρησιμοποιημένες αρθρώσεις θα αποφύγουν τριβές και χρόνιους πόνους.

Το Corealign είναι ιδανικό από ηλικίες 8 ετών και για όλες τις ομάδες ανθρώπων που επιθυμούν να κτίσουν γερές βάσεις κίνησης για μια πιο ευχάριστη ζωή.

Το  Springs Pilates & Dance Studio, είναι ο πρώτος χώρος που παρουσίασε το Corealign στην Ελλάδα και το μοναδικό εκπαιδευτικό κέντρο της Balanced Body για τη μέθοδο αυτή. Μαθήματα που προσφέρονται είναι για οποιονδήποτε θέλει να ασκηθεί με λειτουργικό τρόπο και με ασφάλεια καθώς και μαθήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης τα οποία τρέχουν όλο το χρόνο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ανακοινώνονται στο www.pilates.com καθώς και στην ιστοσελίδα του Studio www.springstudio.gr

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
  • Δωρεάν online μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 601
Εγγεγραμένα μέλη: 4544
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources