Dance Theater

Synaskisi

Synaskisi

Αγγελάκη 3, Θεσσαλονίκη, Τ. 2313 00 25 17

Περισσότερα...

Physio Art Center

Physio Art Center

Ελ. Βενιζέλου 12Α, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 9344233 - 6944776251

Περισσότερα...

Corealign

Το Corealign είναι ένα νέο καινοτόμο εργαλείο που χρησιμοποιείται ως μέθοδος αποθεραπείας, γυμναστικής  και ανάπτυξης των κινητικών ικανοτήτων, μέσα από τον έλεγχο του μυαλού προς το σώμα (mind and body training) με αργές ή αερόβιες κινήσεις από την καθημερινότητα του ατόμου (functional training). Η μέθοδος παρουσιάζεται παγκοσμίως από τον οργανισμό Balanced Body (www.pilates.com) από το 2010.

Ο εφευρέτης του Corealign φυσιοθεραπευτής Jonathan Hoffman, ασχολήθηκε με ομάδες αθλητών, χορευτών και ανθρώπους που είχαν τραυματισμούς/πόνους στη μέση. Η μέθοδος εξελίχθηκε από εργαλείο αποκατάστασης σε εργαλείο άσκησης, καθώς οι ασθενείς ζητούσαν από τον Jonathan να συνεχίσουν τη γυμναστική τους πάνω στο Corealign μετά τη θεραπεία τους. Η μέθοδος εφαρμόζεται μέσα από το ομώνυμο όργανο το οποίο αποτελείται από μια μονάδα εδάφους με δυο ανεξάρτητες μεταξύ τους κυλιόμενες πλατφόρμες και οι οποίες ελέγχονται από ελαστικές αντιστάσεις προσαρμοσμένες είτε στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος. Συνοδεύεται από μια σκάλα και σχοινιά με λαβές για ασφάλεια.

 

Η κυρία Φωτεινή Παπαρούπα - Master Instructor για το Corealign (CAMI) - γράφει: "Ως χορεύτρια και εκπαιδεύτρια Pilates είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ με πολλούς επαγγελματίες χορευτές και να τους βοηθήσω στην αποθεραπεία τους από τους διάφορους τραυματισμούς στους οποίους είχαν επέλθει λόγω λανθασμένης χρήσης του σώματος (κάτι που μπορεί πολύ εύκολα να συμβεί σε ένα γρήγορο και απαιτητικό μάθημα αλλά και σε πρόβες). Η συμβολή όμως της μεθόδου δεν μένει σε επίπεδο αποθεραπείας προχωράει και πέρα από αυτό δηλαδή στη βελτίωση της επίδοσης των χορευτών.

Όταν άρχισα να χρησιμοποιώ το Corealign στα προγράμματα μου οι διορθώσεις και οι παρεμβάσεις στην κίνηση, άρχισαν να έχουν νόημα για τους χορευτές και ταυτόχρονα να γίνονται διασκέδαση. Πάνω σε δυο κινούμενες πλατφόρμες, η κίνηση γίνεται πιο ενδιαφέρουσα και περισσότερο αποκαλυπτική, όλες οι καλά κρυμμένες δυσαρμονίες ξεδιπλώνονται. Το αποτέλεσμα είναι οι κρυμμένες ‘’ανισορροπίες’’ να διορθώνονται ακόμα και στις πιο απλές κινήσεις. Με το Corealign το σώμα μαθαίνει να ενεργοποιεί τις κατάλληλες μυϊκές δυνάμεις, δίνοντας τόνο στους μυς έμμεσα επαναπροσδιορίζοντας τη θέση του σκελετού".  

 

Ο στόχος της μεθόδου είναι η αυτοματοποίηση της αρμονικής κίνησης με άλλα λόγια  η ‘’όμορφη’’ κίνηση να πραγματοποιείται χωρίς σκέψη. Στο χορό μιλάμε για συνδέσεις των μέρων του σώματος που δημιουργούνται (ή θα έπρεπε να δημιουργούνται) για μια «όμορφη» κίνηση.Μέθοδος Corealign

Οι δύο ανεξάρτητες κινούμενες πλατφόρμες του Corealign βοηθούν στη δημιουργία συνεργιών. Το έναυσμα της κίνησης και η μετάδοση της σε ολόκληρο το σώμα μέσα από εύθραυστες γραμμές σύνδεσης γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία στο Corealign λόγω της αστάθειας που προσθέτουν στην κίνηση οι πλατφόρμες φέρνουν στην επιφάνεια τις δυσαρμονίες του σώματος.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί σε σχέση με την εκπαίδευση των χορευτών στο Corealign, δίνοντας την ευκαιρία να συνδέσουν τα άκρα του σώματος τους με τον πυρήνα (την περιφέρεια με το κέντρο) με ένα ιδιαίτερο τρόπο και επιτρέπει μακροχρόνια αντοχή και ευλυγισία. Απλές κινήσεις της μπάρας σε πιο πολύπλοκες χορογραφίες όπως ένα απλό plié a la seconde, ένα battement Glisse ένα Fondu ή arabesque στο Corealign ακόμη και για έναν επαγγελματία χορευτή θα αποτελέσει πρόκληση και θα βοηθήσει να ανεβεί  σε υψηλότερα επίπεδα σταθερότητας και κατ’ επέκταση θα προσφέρει περισσότερη κινητοποίηση. Μέσω της επανάληψης οι κινήσεις θα αυτοματοποιηθούν και θα είναι έτοιμες να χρησιμοποιηθούν ανά πάσα στιγμή. Οι υπερεκτεινόμενες και πολυχρησιμοποιημένες αρθρώσεις θα αποφύγουν τριβές και χρόνιους πόνους.

Το Corealign είναι ιδανικό από ηλικίες 8 ετών και για όλες τις ομάδες ανθρώπων που επιθυμούν να κτίσουν γερές βάσεις κίνησης για μια πιο ευχάριστη ζωή.

Το  Springs Pilates & Dance Studio, είναι ο πρώτος χώρος που παρουσίασε το Corealign στην Ελλάδα και το μοναδικό εκπαιδευτικό κέντρο της Balanced Body για τη μέθοδο αυτή. Μαθήματα που προσφέρονται είναι για οποιονδήποτε θέλει να ασκηθεί με λειτουργικό τρόπο και με ασφάλεια καθώς και μαθήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης τα οποία τρέχουν όλο το χρόνο.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ανακοινώνονται στο www.pilates.com καθώς και στην ιστοσελίδα του Studio www.springstudio.gr

Share this post

Last modified on
Greek English French German Italian Spanish
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018

Πες ό,τι θες

History
Vana: Τις προσκλήσεις για την παράσταση Sasha Waltz & Guests | "Kreatur" κερδίζουν οι: Ελένη Ζαχαροπούλου, Ίνα Βάρκα , Μαρία Αρβανιτάκη.
admin: Πατήστε "Δημοσίευση Κειμένου" επάνω δεξιά.
Alice Kyriakidou: γεια σας!πως μπορω να δημοσιευσω μια αγγελια?ευχαριστω
admin: Τον μήνα Σεπτέμβριο είχαμε ρεκόρ επισκεψιμότητας στο Dancetheater.gr με περισσότερες από 98.500 επισκέψεις! Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.
admin: Τον μήνα Ιούλιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 95.000 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Ιούνο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 94.500 επισκέψεις!
admin: Τον μήνα Μάιο η επισκεψιμότητα του Dancetheater.gr ξεπέρασε τις 96.500 επισκέψεις!
annakiii: καλησπερα!! μηπως ξερει κανεις αν παραδιδονται μαθηματα twerk στην αθηνα?
admin: Για να προμηθευτείτε την κάρτα πατήστε στο banner στην κορυφή του site.
admin: admin: Εννοείτε να προμηθευτείτε την κάρτα ή να εντάξετε το μαθημα σας στην κάρτα?
psycorps: καλησπέρα πως μπορώ να ενταχθώ στην κάρτα dance theatre plus?
admin: Η κάρτα Dancetheater Plus είναι πλέον διαθέσιμη.
Margianna: Υπαρχει καποια ανακοιωση για την καρτα dancetheatre plus?
evoulatisvroxis: καλημερες. Πως αποκτουμε τη καρτα dancetheater plus?
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod 5 μέρες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: Η Elizabeth Harrod, σολίστ του Βασιλικού Μπαλέτου (Royal Ballet), 3 εβδομάδες πριν γεννήσει!!! «link»
3 τελίτσες: φωτο: 7 μηνών έγκυος Elizabeth Harrod, σολίστ του Royal Ballet «link»
3 τελίτσες: RAD's new Advanced 1 & 2 male syllabi. «link»
admin: Τις θέσεις για τα σεμινάρια του Akropoditi κερδίζουν: ΚΙΤΣΙΟΥ ΓΙΩΤΑ, Αρέστη Εύη, Τσαλκιτζογλου Μαριτα, Ηρώ Μητρούτσικου, Σπύρος Πετρίτης. Καλή διασκέδαση και καλά μπάνια!
something: Tiny Dancers Among Us «link»
drakaki: Γιούπι!!!!! Ευχαριστωωωώ dancetheatre για τη θέση στο εργαστήριο φωνής της Καζαντζίδη στο Dance fest Akropoditi
something: ''Σε κάθε περίπτωση, ο χορευτής που θέλει να γίνει καλός στο μοντέρνο πρέπει να έχει βάσεις κλασικού μπαλέτου.'' ~ Yolanta Zaharieva, χορογράφος και καθηγήτρια μπαλέτου
admin: Στο Acroplane θα πάνε οι: Παναγιωτακοπούλου, Καπετανάκη, Χριστίδη. Καλή διασκέδαση!
ernper: Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση για την "Ωραία Κοιμωμένη¨" Ερνέστος Περάκης
admin: Τις προσκλήσεις για την Ωραία Κοιμωμλενη κερδίζουν οι: Αρβανίτη Μικέτα, Κατερίνα Κορμπή, Ερνέστος Περάκης. Καλή διασκέδαση!
admin: Τα ονόματα για τις 24/4 για τον Αντώνη Φωνιαδάκη είναι: Κωνσταντοπούλου, Χαϊδά, Βασιλείου, Κόντες, Λεγάκη, Λέκκας. Καλή διασκέδαση.
amira17: σας ευχαριστώ πολύ. Κάλή σας μέρα
admin: Σε ό,τι αφορά την Σωματοψυχοπαιδαγωγική έχει δημοσιευθεί. Για το ερώτημα της creo-reon αν δεν μας πείτε για ποια καταχώρηση μιλάτε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν την έχουμε λάβει ή όχι. Πάντως δεν υπάρχουν τόσο παλιές εκκρεμότητες στις Καταχωρήσεις που έχουμε λάβει.
amira17: στειλτε μου μειλ και στο evangelia.marougka@gmail.com .αυτό σας έχω στείλει. Ευχαριστώ πολύ
amira17: Καλησπέρα, σας έχω στείλει ένα εργαστήριο κίνησης βασισμένο στην πανεπιστημιακή μέθοδο της Σωματοψυχοπαιδαγωγικής. Δεν γνωρίζω αν το λάβατε. μηπως κατι δεν έκανα σωστά. θα γίνει στο Horos στις 25 Απριλίου. Θα εκτιμούσα μια απάντησή σας
creo-reon: αγαπητέ admin, θα θελα να ρωτήσω αν λαμβάνετε τις καταχωρήσεις μου, γιατί τη μία φορά δεν δημοσιεύτηκε καθόλου και τώρα είχα κάνει μια πριν το πάσχα. Αναρωτιέμαι αν κάτι δεν πάει καλά με το λογαριασμό μου. φιλία
admin: Πατήστε "Καταχώρηση" και στείλτε αρχείο κειμένου με τα στοιχεία. Στον τίτλο γράψτε Στοιχεία Ομάδας. Στην κατηγορία επιλέξτε Καταχώρηση Στοιχείων Σχολής (θα καταλάβουμε). Προσέξτε, η ομάδα θα πρέπει να έχει Καταστατικό προκειμένου να καταχωρηθεί.
κιραν: Καλημέρα!πως μπορούμε να καταχωρήσουμε την ομάδα μας?
admin: Στο Betelgez στις 13/3 θα πάνε: Αφροδίτη Ντρισμπιώτη, Μαρία Μαντούκου.
admin: Στο Medula στις 14 και 15/3 θα πάνε:ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, Αλεξανδρος Μπαμπαρακος, Μαρία Τσίχλη, Ναυσικά Θεοδωρίδου
admin: Βέβαια όταν αποκαλώ "εκπληκτική" την Τζοκόντα της Λυρικής, τότε τι να πω για τα Nederlands? Από άλλο πλανήτη..

Only registered users can send messages, register or login

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 10-24-2018 : 1948
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 1047
Εγγεγραμένα μέλη: 4339
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources