Dance Theater

Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού, Αυτοσχεδιασμού – Σύνθεσης με την Αναστασία Μπρουζιώτη

Το σεμινάριο αποτελείται από τέσσερα μέρη:
Α. Ζέσταμα μέσα από ασκήσεις τεχνικής σύγχρονου (floorwork, ενδυνάμωση και ακροβατικά στοιχεία) έτσι ώστε να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας, τον χώρο και τους συγχορευτές μας καθώς και για να προετοιμάσουμε για την συνέχεια.
Β. Ακολουθεί οδηγημένος αυτοσχεδιασμός. Οι συμμετέχοντες θα χωριστούνε σε ζευγάρια και θα δουλέψουνε κάτω από συγκεκριμένες οδηγίες. Σκοπός μας είναι να κινηθούμε στον χώρο μαζί και να μάθουμε να «ακούμε» ο ένας τον άλλο δημιουργώντας έτσι έναν δυνατό μηχανισμό. Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε-μελετήσουμε πως η κίνηση μεταμορφώνεται σε χορό αλλά και πόσο σημαντική είναι η σχέση που «χτίζεται» ανάμεσα σε δύο ανθρώπους μέσα από μία τέτοια διαδικασία. Θα βασιστούμε σε στοιχεία partnening και contact improvisation.
Γ. Το τρίτο μέρος θα το αφιερώσουμε στην σύνθεση . Κάθε ζευγάρι θα καλεστεί να δημιουργήσει μία μικρή χορογραφία βασισμένη στην δουλειά που θα έχει προηγηθεί με την βοήθεια και την καθοδήγηση του δασκάλου.
Δ. Η τελευταία ώρα του σεμιναρίου θα είναι αφιερωμένη στην σύνθεση μίας χορογραφίας που θα παρουσιαστεί από τους συμμετέχοντες στο Σύγχρονο Θέατρο την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Το σεμινάριο απευθύνεται
σε ανθρώπους που αγαπάνε τον χορό, την δημιουργία και ασχολούνται με το σώμα τους ή με οποιαδήποτε μορφή κίνησης.


1 -5 Ιουνίου 2015 | 16.00-20.00 καθημερινά

Διάρκεια: 20 ώρες
Κόστος 65 ευρώ/ φοιτητικό, ανέργων 55 ευρώ , απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Γκάζι
Για πληροφορίες και εγγραφές παρακαλώ επικοινωνήστε εγκαίρως στο εmail:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 210 3464380, 6945321352.

H Αναστασία Μπρουζιώτη γεννήθηκε στη Λάρισα το 1982. Φοίτησε στην Δημοτική Σχολή Μπαλέτου Λάρισας και σπούδασε σύγχρονο χορό στη σχολή της AREA (Bcn) και Company & Company (Bcn). Ξεκίνησε να εργάζεται ως χορεύτρια και δασκάλα χορού στην Ελλάδα και την Ισπανία από το 2008. Το 2012 ίδρυσε την ομάδα Alma Libre στην οποία δρά και ως χορογράφος. Συμμετείχε με τα έργα της στο Φεστιβάλ νέων δημιουργών, Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών (Τρένο Ρουφ), Revault Φεστιβάλ, Contact Art Festival, Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, Site Specific Festival 2013- Βυρσοδεψείο, Certamen Coreografico de Madrid (βραβεύτηκε για το project A true story), AVDP 2014, Scale 1:100, Music inMotion Festival 2015. Ως performer συνεργάστηκε με τις ομάδες La Taimada, Iasis, Yelp.com, Soyuz, Circle Team, Παντελής Μάκκας, A.Lamprianidou, D.Martinez, Ol.Alvarez, Γ.Ζώης.

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://anastasiabrouzioti.wix.com/anastasiabrouzioti#

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Νέλλη Πουλοπούλου

    Afro Samba Dance

  • Afro Samba Dance

    Νέλλη Πουλοπούλου

  • Άννα Ομηρίδη

    Mexican Handstand Workshop

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1061
Εγγεγραμένα μέλη: 4540
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources