Dance Theater

Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού και Performance με την Μαρίνα Μαυρογένη

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ηθοποιούς, χορευτές, σπουδαστές παραστατικών τεχνών, αλλά και σε οποιόνδηποτε αγαπά της παραστικές τέχνες και έχει εμπειρία στην κίνηση και το λόγο.

"Αισθάνομαι τυχερή που για χρόνια δούλεψα σε ένα αρκετά μεγάλο φάσμα καλλιτεχνικών δρώμενων. Στην πορεία ανακάλυψα ότι ούτε οι θεάτες ούτε και εγώ διαθέτουμε τηλεπαθητικές ικανότητες. Οι πιο ωραίες παραστάσεις, οι πιο ωραίοι ερμηνευτές αγγίζουν το κοίνο και επικοινώνουν ξεκάθαρα και με επιτύχια την ιστορία που διαπραγματεύονται. Αυτό προϋποθέτει μία αλήθεια και αφορά κάθε μορφή τέχνης ή όραμα σκηνοθέτη, μαέστρου, χορόγραφου.

Τελικά υπάρχει μόνο μια πρόθεση, να είμαστε συνδεδεμένοι ως performers με το "μέσα" μας, να είμαστε "πάρον", γνήσιοι και αυθέντικοι."

Αυτός είναι και ο βασικός στόχος του σεμινάριου, να εξερευνήσουμε τους τρόπους που ένας ερμηνευτής μπορεί να σωματοποιήσει την πρόθεσή του, διευρύνοντας παράλληλα τις επιλογές του.
Η αυθεντικότητα, η ενέργεια και η πληρότητα μέσα στην προσωπική σωματικότητα, αποκτούν ειδικό βάρος και δουλεύονται κινητικά.
Έτσι, πιο συγκεκριμένα θα εξερευνήσουμε το σώμα μας σε επαφή με:
• το συναίσθημα
• τη δραματουργική πρόθεση
• τους άλλους ερμηνευτές
• τη φαντασία μας
• τη σχέση μας με το κοινό

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 16:30 - 19:30
Κόστος συμμετοχής: 35€, συν ΦΠΑ
Α ΚΙΝ Art Space, Σαρρή 14, ΨΥΡΡΗ. (Μετρό Μοναστηράκι ή ΗΣΑΠ Θησείο)

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο: 6976 334315
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
& https://www.facebook.com/events/1183073581707948/
Η Μαρίνα Μαυρογένη γεννήθηκε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν». Συνεχίζει τη μελέτη πάνω στη κίνηση, το χορό, τη χορογραφία, τον αυτοσχεδιασμό και την έκφραση δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες/ δασκάλους όπως οι: Jylian Hamilton, Guy Gools, Mary O'Donell, Jeremy Nelson, Marie Cabrielle Rondie, Paul Douglas, Sumako Koseki, Norbert Servos, Kurt Koegel, Thomas Thayer, Wendy Peron, Lutz Foster, Claude Brumachon & Benjamin, James Lepore, Daniel Lommel, James D'Silva. Παράλληλα διδάσκει, χορεύει, χορογραφεί και σκηνοθετεί. Από το Νοέμβριο του 1997 έως και σήμερα είναι καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος της ομάδας σύγχρονου χορού Α ΚΙΝ, ενώ τον Απρίλιο του 2015 ίδρυσε το χώρο τέχνης και έρευνας "A KIN Art Space" στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα και σκηνές χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. H Μαρίνα Μαυρογένη ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Νέλλη Πουλοπούλου

    Afro Samba Dance

  • Afro Samba Dance

    Νέλλη Πουλοπούλου

  • Άννα Ομηρίδη

    Mexican Handstand Workshop

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1176
Εγγεγραμένα μέλη: 4539
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources