Dance Theater

Μάθημα Σύγχρονου Χορού με την Δάφνη Μουρέλου

Το μάθημα μας βασίζεται στην τεχνική Release. Βασικός στόχος της μεθόδου αυτής είναι η επιδίωξη μιας κινητικής κατάστασης κατά την οποία ο χορευτής χρησιμοποιεί την λιγότερη δυνατή μυϊκή δύναμη. Ο σκοπός αυτός γίνεται εφικτός μέσα από την χαλάρωση του σώματος από τυχόν εντάσεις, την ανάπτυξη του εσωτερικού ρυθμού με την βοήθεια της αναπνοής, την συνολική ενδυνάμωση, την λειτουργική χρήση της βαρύτητας και την συνειδητή διαχείριση της προσωπικής ενέργειας στο χώρο. Έτσι, θα μάθετε να ακούτε το σώμα σας και να κινείστε με ευκολία, ελευθερία και οικονομία δυνάμεων, κάτι που θα σας επιτρέπει να αντλείτε μεγάλη ευχαρίστηση από τον χορό σας.

Για όλους όσους θέλουν ένα μάθημα release τεχνικής που να απευθύνεται και σε αρχάριους και σε προχωρημένους.

Κάθε Πέμπτη 20.00 – 21:30

Κόστος : με την κάρτα Dancetheater Plus
Χοροκίνηση

 Λαοδικείας 18, Άνω Ιλίσια, Αθήνα, Τηλ. 210 7231957
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , www.chorokinisi.gr


Δάφνη Μουρέλου

Γεννήθηκα το 1983 στη Αθήνα. Ξεκίνησα να χορεύω σε μικρή ηλικία και πολύ γρήγορα ήξερα ότι ο χορός είναι η αγάπη της ζωής μου. Οι γονείς μου, ωστόσο, επέμεναν ότι πρώτα έπρεπε να τελειώσω το Πανεπιστήμιο. Αν και εγώ αντιδρούσα, εν τέλει μου βγήκε σε καλό. Σπούδασα πολιτικές επιστήμες και μετά ήμουν ελεύθερη επιτέλους να κυνηγήσω το όνειρό μου. Συνέχισα με σπουδές χορού στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου».
Όταν αποφοίτησα το 2008, συμμετείχα ως χορεύτρια σε ομάδες («Κλασική Σκηνή Μπαλέτου», «Ταν»), παρακολούθησα σεμινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, συνεργάστηκα ως χορογράφος με διάφορους φορείς (Odeon, Sigmatron/ SMP- Εδιμβούργο) και, παράλληλα, άρχισα να δραστηριοποιούμαι ως καθηγήτρια.
Ήταν η στιγμή που άρχισα να αντιλαμβάνομαι την ανάγκη μου να διευρύνω κάποιες θεωρητικές αναζητήσεις που με απασχολούσαν αρκετά χρόνια. Αποφάσισα να κάνω μεταπτυχιακό επάνω στην κοινωνιολογία. Στη συνέχεια, θέλοντας να ειδικευτώ στην κοινωνιολογία του χορού ξεκίνησα διδακτορική έρευνα, την οποία εκπονώ μέχρι σήμερα, με σκοπό να εστιάσω το ενδιαφέρον μου στην επαγγελματική χορευτική εκπαίδευση.
Η μεγαλύτερή μου μέριμνα είναι να μπορέσω να προσεγγίσω ολοκληρωμένα την χορευτική εκπαίδευση μέσα από τις πρακτικές και θεωρητικές μου αναζητήσεις, ώστε να είμαι σε θέση να βοηθάω κάθε μαθητή και μαθήτριά μου να επεκτείνουν τις δυνατότητές τους στο έπακρο.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Παραστάσεις χορού σήμερα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Top Visiting Day: 07-11-2019 : 1462
Αριθμός μελών σε σύνδεση: 0
Επισκέπτες τώρα: 1975
Εγγεγραμένα μέλη: 4473
Τώρα σε σύνδεση:
-
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources