Dance Theater

Χοροθεραπεία με τη Λήδα Shantala

Οι Επώδυνοι περιορισμοί του «Εγώ» και το Μονοπάτι της απελευθέρωσης

Η ταύτιση, με το σώμα, με το εγώ, και το περιβάλλον, είναι διαδικασίες απαραίτητες και αναπόφευκτες στην εξέλιξη του ανθρώπου, που συμβαίνουν από τη σύλληψη και μετά.
Όμως συγχρόνως αποτελούν και τα βασικά εμπόδια στο βίωμα της αγάπης, στην επίγνωση του ποιος είμαι, του τι πραγματικά επιθυμώ και πως ανοίγω το δρόμο μου ανάμεσα σε τόσες διαφορετικές επιλογές.
Με τη βοήθεια της χοροθεραπείας και των πολύτιμων βοηθημάτων της θα επιχειρήσουμε να διεισδύσουμε στην εικόνα σώματος και στα ψυχονοητικά αρχεία, από όπου πηγάζουν οι νοητικές μας κατευθύνσεις και επιλογές και να αντιληφθούμε τις σωματοποιήσεις που προκαλούν και τον τρόπο που μας ωθούν να παρεμβαίνουμε στη ζωή.
Ο χορός και η εκφραστικότητα θα μας «μιλήσουν» βαθειά και θα μας βοηθήσουν να διαχωρίσουμε αυτό που πραγματικά είμαστε από τη ψυχαναγκαστική ταύτιση με πρότυπα που προξενούν πόνο και περιορισμό.


Η χοροθεραπεία αντιμετωπίζει τα προβλήματα του ατόμου στον τομέα της εκφραστικής συμπεριφοράς. Με τον όρο αυτό προσδιορίζονται οι τρόποι με τους οποίους ο συμμετέχων επικοινωνεί. Αυτό που κάνει ή δεν κάνει, καθώς επίσης και τις σχεδιασμένες ή μη σχεδιασμένες επιδράσεις του πάνω στο περιβάλλον. Η αλλαγή επέρχεται άμεσα στον τομέα της εκφραστικής κίνησης. Ο συμμετέχων υποκινείται να «βγάλει προς τα έξω» μεγαλύτερη κινητική συμπεριφορά και να συνειδητοποιήσει ότι έχει περισσότερες δυνατότητες και επιλογές για αντίδραση, συναναστροφή και δημιουργία.
Η χοροθεραπεία προσφέρει ένα δρόμο που οδηγεί στην απελευθέρωση των περιοριστικών συνηθειών, όπως αυτές εκδηλώνονται στη στάση του σώματος, στα καθημερινά «πεζά» πρότυπα κινήσεων και στις εκφραστικές χειρονομίες, καθιστώντας το ασυνείδητο, συνειδητό. Επιτρέπει στον άνθρωπο να κατανοήσει τις αυθεντικές ποιότητες του βαθύτερου πυρήνα της ύπαρξής του και να εναρμονιστεί με αυτές.
Οι απελευθερωτικές διαδικασίες της χοροκινητικής έκφρασης, καλλιεργούν καινούργιες δυνατότητες ύπαρξης, εξέλιξης, επικοινωνίας και μάθησης, οι οποίες γεμίζουν τους συμμετέχοντες με ζωντάνια, χαρά και αισιοδοξία.

Τι μπορεί κάποιος να περιμένει από την χοροθεραπεία;
Αποδέσμευση ψυχοσωματικών εντάσεων
Μείωση του άγχους
Πρόληψη και αυτο-θεραπεία ψυχοσωματικών ασθενειών
Απελευθέρωση της κίνησης και ανάπτυξη του προσωπικού τρόπου έκφρασης
Ευκαμψία
Βελτίωση του τρόπου επικοινωνίας με τους γύρω
Καλλιέργεια καλής επαφής με το σώμα, κατανόησης του τί θέλω, ποιές είναι οι προκλήσεις και ποιά τα εμπόδια στην επίτευξη στόχων
Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης και της αποφασιστικότητας
Ανάπτυξη της ζωτικότητας, της διάθεσης για ζωή και δημιουργικότητα
Καταπολέμηση της αρνητικής εικόνας σώματος
Καταπολέμηση της κατάθλιψης, της μελαγχολίας, της έλλειψης διάθεσης.

Χοροθεραπεία με τη Λήδα ShantalaΚυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 | 11:00-15:00

με την κάρτα Dancetheater Plus

Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών Shantom
Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας (στάση μετρό Χολαργός), 152 31 Κάτω Χαλάνδρι
Τηλ. 210-6717529, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
Ώρες λειτουργίας γραμματείας: Τρίτη & Πέμπτη10.30-13.30 Δε έως Παρ. 18.00-22.00
www.shantala.gr

Συνέντευξη της Λήδας Shantala για το shantom, τη γιόγκα, τον ινδικό χορό και τη χοροθεραπεία εδώ
Οι τετράωρες ομαδικές συνεδρίες χοροθεραπείας με τη Λήδα Shantala γίνονται Κυριακή 11.00-15.00, μία φορά το μήνα, στον Πολυχώρο Shantom. Παρ'όλο που έχουν ένα συνδετικό νήμα και αποτελούν θεματικούς κύκλους, ωστόσο είναι και εντελώς αυτοτελείς, μπορεί δηλαδή κάποιος να παρακολουθήσει μόνο μία, ή δύο, ή τρείς κλπ, μεμονωμένα.


Λήδα Shantala
Aπόφοιτος Γαλλικής Φιλολογίας της Σορβόννης, χοροθεραπεύτρια, χορογράφος, χορεύτρια, καθηγήτρια ινδικού κλασικού χορού και γιόγκα, μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Παρίσι απέκτησε πλούσια εμπειρία σε ομάδες θεραπείας. Το 1983 ταξίδεψε για 2 χρόνια, στo Γκαμπόν της Αφρικής, στη σαμανιστική κοινότητα «Μοmbwiri» της φυλής Mitsogo, με στόχο την έρευνα των «θεραπειών ομάδας» - η μοναδική δυτική ερευνήτρια διεθνώς που έγινε δεκτή για να διδαχτεί κοντά τους την αρχέγονη αυτή μορφή ίασης. Στη συνέχεια συμπλήρωσε τη σπουδή της χοροθεραπείας με τη δρ. Μάρσια Λέβενταλ, υφηγήτρια του Πανεπιστημίου της Ν. Υόρκης).
Στην Ελλάδα, από το 1987 διδάσκει (πρώτα στο Κέντρο Μάντιραμ και έπειτα στο Shantom) Γιόγκα, Μπάρατα Νάτυαμ και συντονίζει ομάδες Χοροθεραπείας.

Share this post

Last modified on
  • Σεμινάριο DanceDisability στην Αθήνα

  • Δρυάδες Εν Πλω

  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 308
Εγγεγραμένα μέλη: 4579
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources