Dance Theater

Σεμινάριο Κίνησης, Χορού και Χορογραφίας με την Πέρσα Σταματοπούλου (Κινητήρας)

Πτώση-Επαναφορά: Σωματοποιώντας ένα κοινωνικό φαινόμενο

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα δουλέψουμε την βασική αρχή που διέπει τη φιλοσοφία του σύγχρονου χορού (fall and recovery) ως μία φυσική, σωματική κατάσταση και παράλληλα θα προσπαθήσουμε να το προσεγγίσουμε κι από την πλευρά ενός κοινωνικού φαινομένου.
Πότε οι άνθρωποι πέφτουν, τι είναι αυτό που τους βαραίνει και λυγίζουν, πώς χάνουν την ισορροπία τους, πώς και γιατί ένα σώμα γκρεμίζεται και με ποιόν τρόπο επανέρχεται; Τι προλαβαίνουμε να σώσουμε κάθε φορά πριν ή και μετά από μία πτώση;

Στόχος μας είναι να ερευνήσουμε πολλά και διαφορετικά είδη πτώσης μέσα από την δυναμική που δημιουργούνται (ακαριαία, αναπάντεχα, αργά), τα αίτια που μπορούν να τις προκαλέσουν και τα αποτελέσματα που παράγουν ως φόρμα στο σώμα.

Μοχλοί στήριξης κατά τη διάρκεια της πτώσης, τρόποι μετακίνησης του βάρους με τη λιγότερη μυϊκή δύναμη,αντίσταση, γρήγορες και αργές επαναφορές στην όρθια θέση, είναι μερικά από τα κινητικά στοιχεία που θα ερευνήσουμε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
Η εγρήγορση, η σωστή χρήση της αναπνοής, η μυϊκή κυριαρχία, αλλά και ενίοτε η συνεργασία των συμμετεχόντων ως αντίδραση στην πτώση, ή βοήθεια στην επαναφορά, θα διαμορφώσουν τον βασικό άξονα του σεμιναρίου.
Οι εικόνες που θα δημιουργηθούν και τα στοιχεία που θα συλλέξουμε καθ όλη τη διάρκεια θα παρουσιαστούν την τελευταία ημέρα σε όποιον ενδιαφέρεται να δει την πορεία και την εξέλιξη της συγκεκριμένης έρευνας.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε χορευτές (επαγγελματίες και ερασιτέχνες), ηθοποιούς, σε όσους ασχολούνται με τη δραματοθεραπεία και τη χοροθεραπεία καθώς και σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις εκφραστικές τους δυνατότητες μέσα από τη χρήση του σώματος.

Παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εργαστηρίου το Σάββατο 19/12/2015 στις 19.30.

Σεμινάριο Κίνησης, Χορού και Χορογραφίας με την Πέρσα Σταματοπούλου (Κινητήρας)
κάθε Σάββατο από 21/11/2015 έως 19/12/2015 |15.00-18.00
Κόστος: 60 € (10% έκπτωση στους κατόχους κάρτας ανεργίας)
Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κινητήρας Studio-Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.kinitirastudio.com
Facebook page: Kinitiras-Studio
Twitter: https://twitter.com/KINITIRAStudio


Η Πέρσα Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Γαλλία, όπου κατά τη διάρκεια παραμονής της παρακολούθησε σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού με διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους, (Lario Eksson, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Mark Tompkins, Dominique Duzinski κ.α.) και συμμετέχει ως χορεύτρια σε δύο ομάδες σύγχρονου χορού. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα διδάσκει σε σεμινάρια επιδοτούμενα από την Ε.Ε. κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε ηθοποιούς και χορευτές, καθώς και στις Ανώτερες επαγγελματικές σχολές θεάτρου των Γ.Κιμούλη και Κ.Νταλιάνη (Μοντέρνοι Καιροί). Από το 1995 έως το 2014 διδάσκει τεχνική σύγχρονου χορού (Limon – Release) και θεωρία στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Δ.Γρηγοριάδου. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Γ.Κακλέα, Α.Αντύπα, Ρ.Πατεράκη, Γ.Κιμούλη, Μ.Παπαδημητρίου, Α.Κοκκίνου, Π.Κοκκινόπουλο, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής και το Κ.Θ.Β.Ε. Το 1991 ιδρύει την «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου», η οποία έχει επιδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπου χορογραφεί, χορεύει και δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Κύπρο). Εχει βραβευτεί δύο φορές στο διαγωνισμό Νέων χορογράφων στη μνήμη της Ρ.Μάνου κι έχει λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Επίσης έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (συνεργασία με τον Ακαδημαϊκό Γ.Βέλτσο στην αναδρομική έκθεση του Χ.Μπότσογλου), το BIOS και το Μουσείο Μπενάκη. Το 2011 σε παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών παρουσίασε το έργο «Κοίτα με» και συνεργάστηκε με την Μάνια Παπαδημητρίου στην παράσταση «Ο γνωστός μας άγνωστος Κύριος Γκάτσος» στη Μικρή Επίδαυρο (παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών). Το 2013 παρουσιάζει το έργο «Fight or Flight» σε συνεργασία με τη χορογράφο Σταυρούλα Σιάμου (παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών) ενώ τον Ιανουάριο του 2015 παρουσίασε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το έργο «Σιωπή» (σε παραγωγή της Στέγης). Συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως χορογράφος και να διοργανώνει σεμινάρια για χορευτές και ηθοποιούς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

 

Share this post

elenfrdeites
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Νέλλη Πουλοπούλου

    Afro Samba Dance

  • Afro Samba Dance

    Νέλλη Πουλοπούλου

  • Άννα Ομηρίδη

    Mexican Handstand Workshop

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1085
Εγγεγραμένα μέλη: 4540
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources