Dance Theater

Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού με τη Σοφία Μαυραγάνη (ΚΙΝΟΥΜΕ) (Θεσ/νίκη)

Δομές Παιχνιδιού και Αυτοσχεδιασμός

Με αφετηρία το Παιγνιώδες Σώμα και χαρακτηριστικές δομές Παιχνιδιού το σεμινάριο διερευνά στρατηγικές στιγμιαίας δημιουργίας κινησιολογικού/σωματικού υλικού, σύνθεσης και ερμηνείας. Αρχίζοντας με την εξερεύνηση των χαρακτηριστικών του Παιγνιώδους Σώματος σε σχέση με το Κινούμενο Σώμα, οδηγούμαστε μέσω των ιδιοτήτων του Παιχνιδιού στην ανάπτυξη και εφαρμογή στιγμιαίων ιδεών και εργαλείων αυτοσχεδιασμού. Το σεμινάριο εμπλουτίζει τα ερμηνευτικά και κινησιολογικά εργαλεία των συμμετεχόντων, διεγείρει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, δυναμώνει την αποφασιστικότητα, τη καθαρότητα των επιλογών, τη δυνατότητα εστίασης και απελευθερώνει τις εν δυνάμει καλλιτεχνικές τους δυνατότητες.
Αυτό που τελικά μελετάμε είναι η διαδικασία λήψης αυτοσχέδιων αποφάσεων μεταξύ αυστηρών κανόνων και εκφραστικής ελευθερίας. Ένα παιχνίδι κανόνων.
Το σεμινάριο αποτελεί απόσταγμα μιας εμπειρικής μελέτης πάνω στη σχέση Παιχνιδιού και Παραστατικών Τεχνών, όπως αυτή εξελίσσεται τα τελευταία 3 χρόνια μέσω του διεθνούς ερευνητικού προγράμματος: playforPLACE. Η Σοφία Μαυραγάνη έχει πραγματοποιήσει το εργαστήριο σε 11 πόλεις μεταξύ των οποίων: Αθήνα, Κωνσταντινούπολη, Θεσσαλονίκη (ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ), Μπουένος Άιρες, Λευκωσία, Καλαμάτα (ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ), Αμβέρσα, Κέρκυρα, Ρέικιαβικ, Ουέλινγκτον.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε χορευτές, χορογράφους, ηθοποιούς, σπουδαστές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες.
Σεμινάριο Αυτοσχεδιασμού με τη Σοφία Μαυραγάνη (ΚΙΝΟΥΜΕ) (Θεσ/νίκη)
5 και 6 Δεκεμβρίου 2015 | 14.00-17.30
κόστος συμμετοχής
60 ευρώ / 50 ευρώ για τους μαθητές του studio
για την κράτηση της θέσης είναι απαραίτητη η προκαταβολή 30 ευρώ μέχρι τις 25/11 – το ποσό εξοφλείται με την έναρξη του σεμιναρίου.
ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 10 άτομα.

πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
studio χορού KINOYME
καμβουνίων 9, καμάρα-συντριβάνι, είσοδος Β, 1ος όροφος
2310 241871 (Δε-Πα, 16.00-21.00)
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.kinoume.gr/


Η Σοφία Μαυραγάνη είναι χορογράφος, εκπαιδεύτρια, concept designer. Έχει σπουδάσει χορογραφία/dance making στο ArtEZ University of Arts, Άρνεμ/Ολλανδία (2001-2005) και Oργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων/marketing στo Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1996-2000). Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε ανεξάρτητα θέατρα καθώς και φεστιβάλ (Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Φεστιβάλ Δημητρίων, MIR festival, ΚΘΒΕ, PARK YOUR ID festival/Mάαστριχτ, DANCE DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL/Χανιά, Θέατρο Απόλλων/Σύρος, Τeatro BELISARIO/Μπουένος Άιρες, Teatro LAGRADE/Mαδρίτη κ.α.). Μαζί με την ομάδα amorphy, σχεδιάζει και διοργανώνει τις βραδιές αυτοσχεδιασμού DoBeDOBEDO με τη συμμετοχή κάθε χρονιά πάνω από 70 καλλιτεχνών. Η εκπαιδευτική της δράση χαρακτηρίζεται απο τη δημιουργία πρωτότυπων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών μοντέλων (out of order, playfor4, play for PLACE, το οποίο έχει πραγματοποιηθεί σε 13 πόλεις στην Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ωκεανία). Είναι ιδρυτικό μέλος του διεθνούς καλλιτεχνικού δικτύου FINGERSIX και της ομάδας FINGERSIX/Athens.

Περισσότερες πληροφορίες:
www.sofiamavragani.com
https://playfor4.wordpress.com/playforplace/

Share this post

Last modified on
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 649
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources