Dance Theater

Μάθημα Pilates με την Λίλλυ Βελισσαρίου

Μέθοδος PILATES στο Shantom
MAT I - MAT II - PILATES PROPS

"Σε 10 μαθήματα νιώθεις την διαφορά. Σε 20 βλέπεις την διαφορά και σε 30 έχεις ένα νέο σώμα"
Joseph Pilates

Κάποτε ήταν ένα μυστικό που μοιράζονταν μόνο χορευτές και διασημότητες. Τώρα, είναι προσιτό στον καθένα που επιθυμεί ένα υγιές, αθλητικό και ευλύγιστο σώμα, ανεξαρτήτως φύλου και κυρίως ηλικίας. Φαίνεται λοιπόν ότι το Pilates ήρθε για να αχρηστεύσει το ερώτημα, «Μήπως είμαι μεγάλος για ν' αρχίσω γυμναστική;» Άλλωστε ο ίδιος ο Pilates έλεγε ότι "Εάν η σπονδυλική σου στήλη είναι μη ευέλικτη και σκληρή στα 30 σου χρόνια, είσαι γέρος. Αν είναι εντελώς ευέλικτη στα 60 σου χρόνια, είσαι νέος".
Είναι ένα σύστημα που δημιουργήθηκε από τον Γερμανό ελληνικής καταγωγής Joseph Pilates 1880-1967 αρχές 20ου αιώνα, αρχικά αποκλειστικά για άντρες και με στόχο την καλή υγεία σώματος και πνεύματος για μία καλή και ποιοτική καθημερινότητα. Το σύστημά του ο ίδιος το ονόμασε Contrology αλλά μετά τον θάνατό του πήρε το όνομά του. Οι αρχές του, τα σημεία που εστιάζεται όλο το σύστημα είναι: αναπνοή, συγκέντρωση, έλεγχος, κέντρο powerhouse, ακρίβεια και ρευστότητα.

Συνοπτικά, σας προσφέρουμε δέκα λόγους για να επιλέξετε το PILATES:
1. Ενδυναμώνει τους κοιλιακούς μυς σε συνδυασμό με όλους του μυς που συγκρατούν την σπονδυλική στήλη.
2. Επιμηκύνει τους μυς, με τελικό αποτέλεσμα ένα ευλύγιστο και δυνατό σώμα.
3. Βελτιώνει τη στάση του σώματος και αποκαθιστά θέματα όπως κύφωση, σκολίωση, λόρδωση, ευθειασμός.
4. Μειώνει τις πιθανότητες για καθημερινά ατυχήματα λόγω κακής στάσης, μυικής χαλάρωσης.
5. Διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος με τη διαρκή οξυγόνωση του αίματος και την ανανέωση των κυττάρων ενώ εξαφανίζει την ένταση χαρίζοντας ψυχική ανανέωση.
6. Βοηθά στο να έχουμε μια καλή και ποιοτική καθημερινότητα.
7. Επαναφέρει και εξισορροπεί τους μύες, ώστε να λειτουργούν πιο αρμονικά και αποδοτικά στο σύνολό τους.
8. Βελτιώνει την αυτοσυγκέντρωση: γνωρίζο¬ντας το σώμα και ασκώντας συνειδητό έλεγχο στις κινήσεις, καταφέρνουμε να ακούμε το σώμα και τις ανάγκες του.
9. Προστατεύει από τις ασθένειες που συνδέονται με την παχυσαρκία (καρδιακά νοσήματα, παθήσεις της σπονδυλικής στήλης) και την έλλειψη άσκησης (οστεοπόρωση).
10. Ενισχύει την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση.

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη | 20:00-21:00

με την κάρτα Dancetheater Plus


Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών Shantom
Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Κ.Χαλάνδρι (στάση μετρό «Χολαργός» - έξοδος προς Αθήνα)

Επικοινωνία: τηλ.210-6717529, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες λειτουργίας γραμματείας: πρωινά Τρίτη & Πέμπτη 10.30-13.30, απογεύματα Δευτέρα ώς Παρασκευή 18.00-22.00


H Λίλλυ Βελισσαρίου είναι χορεύτρια, χορογράφος και καθηγήτρια χορού. Διδάσκει την αυθεντική μέθοδο Joseph Pilates όπως διδάσκεται στην σχολή της Romana Kryzanowska (1923-2013) μίας εκ των 9 μαθητών του Pilates στην Αμερική. Έχει σπουδάσει χορό - τέχνες στην Αθήνα, το Παρίσι και το Βερολίνο. Στην Αθήνα ολοκλήρωσε το επαγγελματικό τμήμα χορευτών καθηγητών χορού και είναι κάτοχος των διπλωμάτων Royal Academy of Dancing "Dance Education Syllabus Classical", "Elementary Executant Certificate" και "Dance Education Syllabus Character". Στο Παρίσι σπούδασε χορό και σκηνογραφία στην Σορβόννη παίρνοντας τα διπλώματα «Diplôme d'Université Paris Sorbonne IV premier et deuxième cycle en danse» και "Diplôme de spécialité en scénographie chorégraphique». Στη γαλλική πρωτεύουσα εργάστηκε και ως μέλος της ομάδας της Maguy Marin. Από το 1989 ως το 2004 είχε την ομάδα "θεατρικοχορευτική ομάδα Λίλλυ Βελισσαρίου". Είναι διπλωματούχος της A.F. Studies Pilates Academy. Επίσης παρακολούθησε και παρακολουθεί σεμινάρια χορού, κίνησης, Pilates από Έλληνες και ξένους δασκάλους. Στο Shantom διδάσκει Πιλάτες από το 2004.

Share this post

Last modified on
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 654
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources