Dance Theater

Σεμινάριο Κίνησης και Αυτοσχεδιασμού με την Πέρσα Σταματοπούλου (Κινητήρας)

Τυχαίες συναντήσεις

Οι «τυχαίες συναντήσεις» είναι ένα παιχνίδι του σώματος με το απρόοπτο και το αναπάντεχο.
Επιδρούν στην εξέλιξη της ροής ως ανατρεπτικός παράγοντας δημιουργώντας εικόνες μη αναμενόμενες οι οποίες προκύπτουν μέσα από ένα σωματικό, ακαριαίο, απροσδόκητο συμβάν.
Η ρευστότητα που προκύπτει στο χώρο και το χρόνο, η ετοιμότητα που καλείται να έχει ένα σώμα για να μην συντριβεί, η ενδεχόμενη παύση ως πρώτη αντίδραση, αλλά και η αμεσότητα, η εγρήγορση των σωμάτων όταν καλούνται να αντιδράσουν σε ένα τυχαίο ερέθισμα, είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που θα ερευνήσουμε στο συγκεκριμένο σεμινάριο.
Χτίζοντας σταδιακά έναν κινητικό συνδυασμό ο οποίος θα έχει μία συνέχεια και μία σταθερότητα θα προσεγγίσουμε τις έννοιες της ανατροπής και της αποσταθεροποίησης μέσα από απρόσμενες αποφάσεις και τις σωματικές συνέπειες ως αποτέλεσμα αυτών των αντιδράσεων.
Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές, σε ηθοποιούς, σε χοροθεραπευτές και σε όσους ασχολούνται με την κίνηση ως μέσο έκφρασης και εκτόνωσης.
Σεμινάριο Κίνησης και Αυτοσχεδιασμού με την Πέρσα Σταματοπούλου
κάθε Κυριακή | 12.00-15.00 (από 20/3/2016 έως 17/4/2016)
Κόστος: 60 € (10% έκπτωση στους κατόχους κάρτας ανεργίας)
Δηλώσεις συμμετοχής: 210-9248328 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κινητήρας studio-Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Τηλ: 2109248328
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.kinitirastudio.com
Facebook page: Kinitiras-Studio
Twitter: https://twitter.com/KINITIRAStudio


Η Πέρσα Σταματοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στη Γαλλία, όπου κατά τη διάρκεια παραμονής της παρακολούθησε σεμινάρια διαφορετικών τεχνικών σύγχρονου χορού με διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους, (Lario Eksson, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Mark Tompkins, Dominique Duzinski κ.α.) και συμμετέχει ως χορεύτρια σε δύο ομάδες σύγχρονου χορού. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα διδάσκει σε σεμινάρια επιδοτούμενα από την Ε.Ε. κίνηση και αυτοσχεδιασμό σε ηθοποιούς και χορευτές, καθώς και στις Ανώτερες επαγγελματικές σχολές θεάτρου των Γ.Κιμούλη και Κ.Νταλιάνη (Μοντέρνοι Καιροί). Από το 1995 έως το 2014 διδάσκει τεχνική σύγχρονου χορού (Limon – Release) και θεωρία στην Ανώτερη επαγγελματική σχολή χορού της Δ.Γρηγοριάδου. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Γ.Κακλέα, Α.Αντύπα, Ρ.Πατεράκη, Γ.Κιμούλη, Μ.Παπαδημητρίου, Α.Κοκκίνου, Π.Κοκκινόπουλο, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής και το Κ.Θ.Β.Ε. Το 1991 ιδρύει την «Ομάδα Σύγχρονου χορού της Πέρσας Σταματοπούλου», η οποία έχει επιδοτηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, όπου χορογραφεί, χορεύει και δίνει παραστάσεις στην Ελλάδα και σε Φεστιβάλ του εξωτερικού (Ολλανδία, Γερμανία, Σουηδία, Κύπρο). Εχει βραβευτεί δύο φορές στο διαγωνισμό Νέων χορογράφων στη μνήμη της Ρ.Μάνου κι έχει λάβει μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας. Επίσης έχει συνεργαστεί με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (συνεργασία με τον Ακαδημαϊκό Γ.Βέλτσο στην αναδρομική έκθεση του Χ.Μπότσογλου), το BIOS και το Μουσείο Μπενάκη. Το 2011 σε παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών παρουσίασε το έργο «Κοίτα με» και συνεργάστηκε με την Μάνια Παπαδημητρίου στην παράσταση «Ο γνωστός μας άγνωστος Κύριος Γκάτσος» στη Μικρή Επίδαυρο (παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών). Το 2013 παρουσιάζει το έργο «Fight or Flight» σε συνεργασία με τη χορογράφο Σταυρούλα Σιάμου (παραγωγή Φεστιβάλ Αθηνών) ενώ τον Ιανουάριο του 2015 παρουσίασε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών το έργο «Σιωπή» (σε παραγωγή της Στέγης). Συνεχίζει να δραστηριοποιείται ως χορογράφος και να διοργανώνει σεμινάρια για χορευτές και ηθοποιούς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

 

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Νέλλη Πουλοπούλου

    Afro Samba Dance

  • Afro Samba Dance

    Νέλλη Πουλοπούλου

  • Άννα Ομηρίδη

    Mexican Handstand Workshop

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1084
Εγγεγραμένα μέλη: 4540
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources