Dance Theater

Μάθημα Αφρικάνικου-Fusion με την Λασκαρίνα Φεγγίσα

Μάθημα Αφρικάνικου-Fusion με την Λασκαρίνα ΦεγγίσαΝέος κύκλος μαθημάτων Αφρικάνικου – fusion ξεκινάει στο Shantom με την Λασκαρίνα Φεγγίσα, με ανοιξιάτικη προσφορά: έκπτωση 35%. Δηλώστε άμεσα συμμετοχή.

Afro-fusion
Η ανάγκη του δυτικού ανθρώπου να ξανασυνδεθεί με την φύση, να νιώσει τον εσωτερικό πρωταρχικό παλμό του και να αγκαλιάσει τα βασικά ένστικτα του, τον σπρώχνει όλο και περισσότερο στην εξερεύνηση της αφρικάνικης κουλτούρας. Σε όλες τις περιοχές και παραδόσεις της Αφρικής ο χορός και η μουσική παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Κάθε περιοχή και χώρα έχει τον δικό της τρόπο έκφρασης, την δική της παράδοση και το δικό της κινησιολογικό λεξιλόγιο.
Στο μάθημα αυτό στόχος μας δεν είναι να μάθουμε χορογραφίες και παραδοσιακούς χορούς της Αφρικής, αλλά με εργαλεία της κουλτούρας της όπως το άνοιγμα του στέρνου και της λεκάνης, η γείωση μέσω των γυμνών πελμάτων, ο ρυθμός, μαζί με εργαλεία της δυτικής κουλτούρας όπως ο σύγχρονος χορός και ο αυτοσχεδιασμός, το παιχνίδι, θα εξερευνήσουμε την ρίζα της εσωτερικής μας κίνησης, με στόχο να αποδομήσουμε κάθε τεχνική φτάνοντας στην πρωτόγονη κίνηση, την ελεύθερη κίνηση.
Θα έρθουμε πιο κοντά στην φύση χρησιμοποιώντας συμβολισμούς από τα ζώα αλλά και της ανθρώπινης καθημερινότητας.

Το μάθημα απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειρίας σε οποιοδήποτε είδος χορού.
Το μάθημα περιλαμβάνει εξοικείωση με τον ρυθμό, ζέσταμα, ενδυνάμωση, παιχνίδι, αυτοσχεδιασμό, ομαδική δημιουργία χορογραφιών και τέλος διατάσεις και αποθεραπεία.


Κάθε Τετάρτη
| 18.30-20.00
Πολυχώρος Πολιτισμού και Τεχνών Shantom, Τριπόλεως 35Α & Ευβοίας, 152 31 Χαλάνδρι (στάση μετρό «Χολαργός».


Προσοχή! Επειδή το τμήμα τώρα δημιουργείται, απαραίτητη η προηγούμενη δήλωση συμμετοχής
Επικοινωνία: τηλ. 210-6717529 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Λασκαρίνα Φεγίσσα
Γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα από πατέρα αιθιοπικής καταγωγής και μητέρα ελληνικής. Αποφοίτησε από την Επαγγελματική Σχολή Ραλλού Μάνου το 2003. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού, flamenco, tango, Brazilian, African. Αργότερα ασχολήθηκε με τοπικούς χορούς της Ανατολικής Αφρικής.
Από το 2013 σπουδάζει Χοροθεραπεία μέσω Πρωτόγονης 'Έκφρασης στο Atelier du Geste Rythmé. Διδάσκει κλασικό σύγχρονο χορό και μουσικοκινητική. Συνεργάστηκε με ομάδες χορού και θεατρικές ομάδες. Θέλοντας να κατανοήσει καλύτερα τις ρίζες της (Δύση-Αφρική) αποφάσισε να 'παντρέψει' τον αφρικάνικο χορό με τον σύγχρονο, διδάσκοντας το μάθημα Afro-contemporary fusion.

Share this post

Last modified on
  • Σεμινάριο DanceDisability στην Αθήνα

  • Δρυάδες Εν Πλω

  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 418
Εγγεγραμένα μέλη: 4579
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources