Dance Theater

Present Body: Πρόγραμμα Μαθημάτων 2016-17

Οι εγγραφές για τα προγράμματα ξεκινούν στις 20/9. Προτείνουμε:

→ Μαθήματα Σύγχρονου χορού-Αυτοσχεδιασμού με βάση τις τεχνικές somatics/release και Contact Improvisation.
Γιόγκα, τεχνική Feldenkrais, και άλλα συναφή μαθήματα-εργαστήρια που αποσκοπούν στην ενσυνείδητη κίνηση και άσκηση νου-σώματος
Ατομικές συνεδρίες και θεραπευτικές ομάδες με βάση τη σωματική ψυχοθεραπεία και τη θεραπεία μέσω του χορού, της κίνησης και της εμβάθυνσης στην επαφή.
Ατομικές συνεδρίες Σιάτσου.

Για 7η συνεχή χρονιά στο Present Body, με 30ετή πείρα διδασκαλίας και εξαιρετικούς συνεργάτες.
Προσφέρουμε σταθερά μαθήματα/εργαστήρια yoga, χορού-εκγύμνασης που απευθύνονται τόσο σε άτομα με εμπειρία στην κίνηση όσο και σε αρχάριους με λίγη ή καθόλου γνώση του σώματος, σε άτομα που έχουν την περιέργεια και την ανάγκη να αναζητούν να γνωρίσουν έναν εναλλακτικό τρόπο επαφής με την κίνηση και την έκφραση του σώματος τους έτσι να μπορέσουν να τον εντάξουν συνολικά στην καθημερινή τους ζωή. Μαθαίνοντας καλύτερα τη λειτουργία του σώματος και τις εκφραστικές του δυνατότητες αλλάζουμε σε όλα τα επίπεδα, η βιωματική αυτή εμπειρία μπορεί να έχει άμεση αντανάκλαση στις επιλογές μας, στις σχέσεις μας, στα δώρα που δίνουμε και παίρνουμε καθώς εξελισσόμαστε.

Πρόθεσή μας είναι η φυσική εναλλαγή ανάμεσα στην χαλάρωση και στην ενδυνάμωση του σώματος, η εστίαση του νου στην άσκηση που μας φέρνει σε καλύτερη σχέση με τον εαυτό μας και το περιβάλλον, η επαφή με τις αισθήσεις, η αυτεπίγνωση και η έκφραση, η παρουσία, η ροή.

Χορεύουμε καθώς αφουγκραζόμαστε την εσωτερική κίνηση, και αυτή η διαδικασία μας φέρνει σ' επαφή με το δυναμικό που υπάρχει μέσα μας. Το αποτέλεσμα είναι η χαρά και η απόλαυση που είναι διαθέσιμα μέσα μας όταν αποφασίζουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Το σώμα μας ανακαλύπτει έτσι τρόπους να μας υπενθυμίσει τι είναι αυτό που λειτουργεί στην κίνηση, τις ανάγκες του και τις κεκτημένες-δυσλειτουργικές συνήθειες που χρειάζεται να μεταμορφωθούν.

Ψυχανάλυση-Σωματική Ψυχοθεραπεία

Η Χριστίνα Κλεισιούνη είναι η μόνη ψυχοθεραπεύτρια-ψυχαναλύτρια στην Αθήνα που συνδυάζει τη θεραπευτική της ιδιότητα ως Σωματική Ψυχοθεραπεύτρια με τη βαθειά γνώση και μακρόχρονη εμπειρία 30 ετών που προσδίδει η έρευνα της κίνησης και της επαφής ως δασκάλα του CI/τεχνικών Somatics. Οργανώνει θεραπευτικές ομάδες για θεραπευτές (εποπτείας), ομάδες αυτογνωσίας, θεραπείας και συμβουλευτικής, προσφέρει ατομική ψυχοθεραπεία-ψυχανάλυση με βάση τη σωματική εμπειρία. Βιογραφικό στο www.presentbody.com.

Για ατομικές συνεδρίες ή τη συμμετοχή σας σε θεραπευτική ομάδα, μπορείτε να επικοινωνήσετε άμεσα με την Κα Κλεισιούνη στο κινητό 6932 190273.


Πρόγραμμα 2016-17 (το πρόγραμμα υπόκειται σε αλλαγές)

Δευτέρα
17.30-19.00 Yoga με την Μαριάννα Τσαγκαράκη
19.15 - 21.15  Βιωματική ανατομία-Body Basics. Εκγύμναση με βάση τις τεχνικές somatics, ασκήσεις χάθα γιόγκα, εξελικτική κίνηση (τμήμα αρχαρίων). Χριστίνα Κλεισιούνη

Τρίτη
18.00-19.30 Yoga με τον Περικλή Φωκιανό
20.00 - 22.00  Συνειδητή Κίνηση & Αυτοσχεδιασμός (αρχές του Contact Improvisation), όλα τα επίπεδα, αρχάριοι ευπρόσδεκτοι.


Τετάρτη
11.00 - 13.00  Συνειδητή Κίνηση & Αυτοσχεδιασμός (αρχές του Contact Improvisation), όλα τα επίπεδα.
18.00-19.30 Σύγχρονος χορός-release με την Κατερίνα Χριστοφόρου
19.45 - 21.45 Το δημιουργικό Σώμα. On Presence. Τεχνικές για την ερμηνεία, τη δημιουργική έκφραση & τον αυτοσχεδιασμό. Contact Improvisation, μελέτη της αυθεντικής κίνησης, διαλογιστική κίνηση και φωνή. Εργαστήριο δύο μηνών. 8 συναντήσεις.
Έναρξη 14/10-9/12.

Πέμπτη
17.30-19.00 Yoga με τον Περικλή Φωκιανό
19.15 - 21.15  Βιωματική ανατομία-Body Basics. Εκγύμναση με βάση τις τεχνικές somatics, ασκήσεις χάθα γιόγκα, εξελικτική κίνηση (τμήμα αρχαρίων).

Παρασκευή
10.30 - 12.30 Συνειδητή Κίνηση & Αυτοσχεδιασμός (αρχές του Contact Improvisation), όλα τα επίπεδα.
18.30 - 20.30 Επαφή με το συναισθηματικό σώμα. Ομάδα εποπτείας-αυτογνωσίας για θεραπευτές με βάση τη σωματική ψυχοθεραπεία και τη Gestalt σε συνδυασμό με την πρακτική της αυθεντικής κίνησης και πρακτικές hands-on από τεχνικές ενσωμάτωσης της κίνησης.


Διδάσκουν
- CI/Somatics/Αυτοσχεδιασμός/Σωματική Ψυχοθεραπεία - 
Χριστίνα Κλεισιούνη
- Σύγχρονος Χορός- Release - Κατερίνα Χριστοφόρου
- Yoga - Μαριάννα Τσαγκαράκη
- Yoga - Περικλής Φωκιανός

Αν ενδιαφέρεστε για πρωινά μαθήματα Yoga παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


Περισσότερες πληροφορίες και βιογραφικά δασκάλων στο www.presentbody.com, για ενημέρωση και εγγραφή στα εργαστήρια:
καλέστε στο 6932 190273 ή μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , για μια προσωπική συνάντηση στο στούντιο κατόπιν ραντεβού με την Κα Κλεισιούνη.


Σεμινάρια

1, 2 Οκτωβρίου 2016 | 12.00-17.30 προτείνουμε εισαγωγικό Σ/Κ σεμινάριο στις αρχές του Feldenkrais & Contact Improvisation με θέμα «Η τέχνη της ακρόασης στην κίνηση» ακολουθώντας τη βασική αρχή «Κάνοντας λιγότερο, παρεμβαίνοντας λιγότερο στη ροή, αισθανόμαστε περισσότερο, κινούμαστε με μεγαλύτερη οικονομία στην ενέργεια, λιγότερη περιττή ένταση και προσπάθεια, πιο λειτουργικά και ελεύθερα».

Διδάσκουν η Αταλάντη Μουζούρη & η Χριστίνα Κλεισιούνη. Πληροφορίες στο www.presentbody.com

Παράλληλα με τα συστηματικά εργαστήρια μαθημάτων, το Present Body διοργανώνει σεμινάρια  Contact Improvisation με διακεκριμένους δασκάλους από τη διεθνή κοινότητα του CI.

Οι συμμετέχοντες που είναι εγγεγραμμένοι ως μέλη του στούντιο έχουν πάντα μειωμένα τα δίδακτρα στα Σ/Κ σεμινάρια και εκδηλώσεις.

Ευχόμαστε μια νέα δημιουργική χρονιά με έμπνευση, σωματική και ψυχική υγεία, δύναμη για αλλαγές.


Με εκτίμηση,

Χριστίνα Κλεισιούνη


Present Body Studio
Ερεσσού 16, Εξάρχεια, Αθήνα
Τηλ: 210 3605964, 6932190273

e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Άνω Πετράλωνα

    Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1032
Εγγεγραμένα μέλη: 4566
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources