Dance Theater

2η Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών Mēta

Η Mēta παρουσιάζει τη δεύτερη Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών στο θέατρο ΠΟΛΗ σε δύο τριήμερα παραστάσεων στις 14 – 16 και 21- 23 Οκτωβρίου 2016.

Χορογραφίες από την πρώτη Πλατφόρμα (Απρίλιος 2016), καθώς και νέες performance σε μορφή work in progress συστήνονται στο κοινό ως έργα με κοινό παρονομαστή την καλλιτεχνική σύμπραξη. Οι θεατές θα απολαύσουν την ολοκληρωμένη μορφή τριών χορογραφιών της προηγούμενης πλατφόρμας και θα δουν πρώτοι την αφετηρία τριών νέων έργων μικρής διάρκειας.

Πρόκειται συνολικά για 6 έργα από τους Στάθη Δογάνη, Δημήτρη Κουτσούμπα, Μυρτώ Δελημιχάλη, Αnouk Arra, Κωνσταντίνο Καρβουνιάρη και Βάσια Ζορμπαλή που επιλέχθηκαν από την ομάδα συντονισμού της πλατφόρμας η οποία και παρέχει υποστήριξη στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες για τον σχεδιασμό, την εξέλιξη και παρουσίαση των έργων τους.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης, αρχικός εμπνευστής της Mēta, «Βασικός σκοπός μας είναι να ενισχυθεί ένας ζωντανός πυρήνας σύμπραξης καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία (μουσική, θέατρο, χορός, εικαστικά κ.α.) οι οποίοι και συνδιαλέγονται με το κοινό κατά την εξέλιξη και ολοκλήρωσή πρότυπων και πρωτότυπων έργων.»
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου θα υπάρξει επιπλέον σύντομη παρουσίαση της δράσης και του έργου της Mēta, από τους ανθρώπους που στηρίζουν και υλοποιούν το εγχείρημα. Στο διάστημα των παραστάσεων θα υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος εκθεσιακός χώρος στο φουαγιέ του θεάτρου με οπτικοακουστικό υλικό από την προετοιμασία και εξέλιξη των 6 έργων.

Κάθε πλατφόρμα παραστατικών τεχνών Mēta παρουσιάζεται ανά 6 μήνες (Απρίλιος, Οκτώβριος) και εμπεριέχει την εξελιγμένη μορφή έργων που παρουσιάστηκαν στην προηγούμενη πλατφόρμα καθώς και νέα έργα που βρίσκονται ακόμα στην αρχική μορφή τους.

2η Πλατφόρμα Παραστατικών Τεχνών Mēta

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

-Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης

Βάλε αλεύρι κάμε πίτα
Διάρκεια: 13΄
Σύλληψη - Ερμηνεία: Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης
Βοηθοί: Αγγελική Δαλαγγέλη, Ιουλία Ριζοπούλου, Μαριάννα Καραβά
Με υλικό το αλεύρι, με εργαλείο τον πλάστη, παρέα με το ρήμα «φαντάζομαι», τα χέρια πλάθουν τόπους και τοπία, που γεννιούνται και πεθαίνουν μ' ένα φύσημα.
Άραγε αυτό που θα μείνει στο τέλος... τρώγεται;

-Δημήτρης Κουτσούμπας
My sad self
Διάρκεια: 26'
Χορογραφία: Δημήτρης Κουτσούμπας
Βοηθός χορογράφου: Κατερίνα Λάττα
Χορεύει ο Άρης Παπαδόπουλος
Ένας άνδρας αντιμέτωπος με τις αναμνήσεις του και τον απολογισμό μιας ζωής, μέσα στον φθαρμένο κόσμο που ζει. Μέσα από συνθήματα του Μάη του '68 και κείμενα, όπως το ποίημα Ο θλιμμένος μου εαυτός του Άλεν Γλίνσμπεργκ, επιδιώκεται ο συνδυασμός διαφορετικών προσεγγίσεων, τόσο δημιουργικών όσο και σύνθεσης.

-Στάθης Δογάνης
Under siege

Διάρκεια: 30΄
Σύλληψη - Χορογραφία: Στάθης Δογάνης
Ερμηνεία / Συνδημιουργία: Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Κωνσταντίνα Μπάρκουλη, Adrian Kolaritz
Μουσική σύνθεση: Χρήστος Σακελλαρίδης
Σκηνικά: Μαρίζα Σουλιώτη
Το Under siege εστιάζει στη βάναυση κατάλυση των ανθρώπινων αξιών μέσω μιας απότομης αλλαγής και στην κατάλυση του βασικότερου ανθρώπινου δικαιώματος, της ελευθερίας. Όταν αυτή καταλυθεί και όταν ελαττωθούν οι πνευματικές αντιστάσεις, οδηγούμαστε στην κατάρρευση και τη διάλυση. Από εκείνη τη στιγμή και μέχρι το τέλος, ο άνθρωπος προσπαθεί να ξαναβρεί τις αξίες του μέσω του αδιάκοπου αγώνα, αλλά κυρίως μέσω της ψυχικής και πνευματικής ελευθερίας.

-Anouk Arra
Be carefull and watch your step, especially at night or when it's wet. There is a small gap. (from the platform)
Διάρκεια: 12΄-14΄
Ερμηνεία: Anouk Arra
Βοηθός: Κωνσταντίνος Χαλδαίος
Μουσικός: Χάρης Παρασκευάς / Αργύρης Παρασκευάς
Ήχος: Νικόλας Καζάζης
Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Σκηνογράφοι: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Ιωάννα Πλέσσα
Όταν βρισκόμουν για ένα διάστημα στο Παρίσι, συνήθιζα να παίζω μπιλιάρδο. Ήταν για μένα ένα είδος γιόγκα. Χρειαζόταν συγκέντρωση, υπομονή και ψυχραιμία, πράγματα που δεν διαθέτω. Μια μέρα επιστρέφοντας με το μετρό, συνειδητοποίησα ότι το χρωματικό σύστημα που χρησιμοποιείται στο μπιλιάρδο είναι παρόμοιο με το χρωματικό σύστημα στο μετρό του Παρισιού: 1 για το κίτρινο, 2 για το μπλε, 3 για το κόκκινο κ.οκ Ξαφνικά δύο διαφορετικά οργανωμένα συστήματα, που χρησιμοποιούν δομές και γραμμές διασύνδεσης, άρχισαν να συνταιριάζονται. Πόσο τα επίπεδα της ύπαρξής μας καθορίζονται από αυτά τα συστήματα, από το τυχαίο, από φυσικές και ψυχολογικές δομές; Πόσο το πλαίσιο του ελέγχου μέσα στον οποίο ζούμε είναι μια ψευδαίσθηση ενάντια σε αυτό που πιστεύουμε; Αν το τραπέζι του μπιλιάρδου ήταν το κρεβάτι του κόσμου, τι θα βάζαμε πάνω του;

-Βάσια Ζορμπαλή
Χάρτες
Διάρκεια: 15'
Σύλληψη: Βάσια Ζορμπαλή
Χορογραφία: Βάσια Ζορμπαλή, σε συνεργασία με τους χορευτές. Χορεύουν: Άγγελος Αντωνάκος, Βάσια Ζορμπαλή, Περικλής Σκορδίλης, Ίρις Φουστέρη, Εύη Ψάλτου.
Η ομαλή συγκατοίκηση προϋποθέτει την αναγνώριση, την αποδοχή και τον κοινό κώδικα επικοινωνίας. Για να φτάσουν σε αυτό το σημείο πέντε διαφορετικοί άνθρωποι ακολουθούν μια πορεία διαφορετικού διαλόγου κάθε φορά. Πόσο προκατειλημμένοι είναι στην αρχή και πόσο πραγματικά ακούν ο ένας τον άλλον; Πόσο χρειάζεται να επαναληφθούν για να καταφέρουν να συνεννοηθούν; Στο συγκεκριμένο 15λεπτο απόσπασμα παρακολουθούμε μία από τις διαδρομές που κάνουν στο ξεκίνημά τους...

-Μυρτώ Δελημιχάλη
time. wasted.
Διάρκεια: 35'
Σύλληψη - Χορογραφία: Μυρτώ Δελημιχάλη
Ερμηνεία: Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Μυρτώ Κατσού, Νατάσα Παντερμαλή
Φωτισμοί - Σκηνικός χώρος: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Καθημερινά ο χρόνος μας αναλώνεται ανάμεσα σε επαναλαμβανόμενες διαδρομές, καθημερινά καλούμαστε να επαναλάβουμε συμπεριφορές και να υποκύψουμε στον ρυθμό της μητρόπολης. Επαναληπτικότητα, αναμονή, παθητικότητα και συνήθεια αποτελούν στοιχεία της καθημερινής αυτής ρουτίνας και κατά συνέπεια του προσωπικού μας χρόνου.


14-16 & 21-23 Οκτωβρίου 2016

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή | 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 10 € ολόκληρο, 8€ μειωμένο (ανέργων/φοιτητικό), και 5 ευρώ για όσους έρθουν δεύτερη ημέρα με την προσκόμιση του αποκόμματος του εισιτηρίου τους.

Θέατρο ΠΟΛΗ (http://www.politheatro.gr/)
Φωκαίας 4 & Αριστοτέλους 87 Πλατεία Βικτώριας (δίπλα στον ηλεκτρικό)
Τηλ. 2111828900

Συντελεστές MĒTA

Επιμέλεια Πλατφόρμας: Γιώργος Σιώρας Δεληγιάννης
Βοηθός Επιμελητή Πλατφόρμας, Σύμβουλος Δραματουργίας: Γιάννης Πεδιαδιτάκης
Επιμέλεια Εικαστικού τομέα, Υπεύθυνη Σκηνής: Ιωάννα Πλέσσα
Επιμέλεια Εικαστικού και Σκηνογραφικού τομέα: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Επιμέλεια Μουσικού τομέα: Μάιρα Μηλολιδάκη
Mentoring Χορογραφίας: Ίρις Κάραγιαν
Υπέυθυνη Φωτισμών: Ελίζα Αλεξανδροπούλου
Επιμέλεια Ενδυματολογίας: Βίβιαν Μεσσήνη
Συντονισμός Παραγωγής: Νεφέλη Γιώτη
Επιμέλεια Κειμένων: Κατερίνα Χάλκου
Συνεργάτης Παραγωγής: Μαρία Πιτσούλη
Συνεργάτης Επικοινωνίας: Βίκυ Μπαρμπόκα
Σχεδιασμός Λογότυπου, Γραφιστική Επιμέλεια: Βασίλης Παπαδάτος
Σχεδιασμός και Επιμέλεια Ιστοσελίδας: Στάθης Δογάνης


Η Mēta αποτελεί μια πλατφόρμα καλλιτεχνών από διαφορετικά πεδία που καλούνται να συμπράξουν, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία μιας σειράς παραστατικών έργων. Η Mēta παρουσιάζει το έργο της στο κοινό δύο φορές μέσα στην περίοδο ενός έτους, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να αναπτύσσουν τις συνθέσεις τους εντός αυτού του χρονικού πλαισίου και στους θεατές να παρακολουθούν τις συνθέσεις στην εξέλιξή τους. Δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και λειτουργεί υπό τη νομική υπόσταση της Tripodium AMKE.

Περισσότερα για τη Mēta:
http://platformameta.com/
Facebook: https://www.facebook.com/platformameta/
vimeo: https://vimeo.com/161250628
Ανοικτό κάλεσμα http://platformameta.com/nea_gr/open_call_2016/

Share this post

Last modified on
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 650
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources