Dance Theater

Μάθημα Σύγχρονου Χορού με την Justine Goussot (+PLUS)

"Αφού δεν είμαστε Robots !"

Ο στόχος αυτού του μαθήματος χορού είναι να δημιουργήσουμε ένα δημοκρατικό χώρο, μια ανοιχτή πλατφόρμα, όπου ο καθένας μπορεί να ασκήσει και να προσαρμόσει το περιεχόμενο, ανεξάρτητα με το επίπεδό του. Μέσα από τη διαδικασία του περπατήματος στο χώρο, το γκρουπ θα εξασκηθεί σε συγκεκριμένα μοτίβα κίνησης, η ροή των οποίων θα φέρει μια χορογραφική πρόταση. Κάθε μοτίβο μπορεί να εκτελεστεί με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας και κάθε ένας είναι ελεύθερος να επιλέξει το όριο αυτό.

Ο τεχνικός προσανατολισμός θα επικεντρωθεί στην οργανική κίνηση) σπείρες, αναπνοή, σύνδεση με το χώρο και συνειδησιακή ευαισθητοποίηση της ομάδας), στοχεύοντας σε μια καλή λειτουργία μέσα στο γκρουπ αλλά και με τον εαυτό μας".

Το μάθημα αυτό έχει προκύψει από τη συσσώρευση πολλών συνεργασιών και εμπειριών: γερμανικό χορό, ιαπωνικό χορό Butoh, πολεμικές τέχνες, μέθοδο Axis Syllabus. Ο σχεδιασμός του έγινε για να προσφέρει ένα χώρο έξω από ακαδημαϊκές προσδοκίες για τον τρόπο της μετακίνησης και της ανατομικής ευθυγράμμισης.

Επιθυμία μου είναι να αυξηθεί η αίσθηση συνειδητότητας του σώματος, ώστε να προκύψει η ξεχασμένη σοφία των οστών και των περιττονιών μας, που συνδέεται με μια διαδικασία κατανόησης του πώς προχωρούμε και τι μπορεί να είναι μια "καλή" κίνηση υπό την έννοια: 
- της απολύτως μοναδικού, αφού όλοι είμαστε διαφορετικοί
- της ασφαλούς
- της παιχνιδιαρικής


Δευτέρα | 12.00-13.00 και Πέμπτη | 18.00-19.30

Κόστος: μάθημα 7 ευρώ
ένας μήνα 25 ευρώ για ένα μάθημα της εβδομάδας /45 ευρώ για δύο μαθήματα
με την κάρτα Dancetheater Plus
Quilombo Centro Cultural
Σερβίων 8 & Λ. Αθηνών 44 Ακαδημία Πλάτωνος

Επικοινωνία: 6982992123 - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Η Justine Goussot είναι Γαλλίδα χορεύτρια, χορογράφος και μουσικός. Μετά τις σπουδές της στη μουσική για 16 χρόνια, αποφασίζει να ακολουθήσει το δρόμο του χορού. Μετά από τρία χρόνια σπουδών στο σύγχρονο χορό, με δίπλωμα από το National Academy του Bordeaux, πάνω στη θεωρία και την ανάλυση κίνησης, σπουδάζει χορογραφία με τη Nina Dipla (Folkwang school), και πηγαίνει στην Ινδία για την εκμάθηση διαφορετικών στυλ του Ινδικού κλασικού και παραδοσιακού χορού, με εξειδίκευση στο Kathak. Συνεργάζεται με χορογράφους (Carlotta Ikeda, Florence Peyramond, Alain Gonotey, Myriam Gourfink) και Εθνικά θέατρα (Bordeaux, Lausanne, Saint-Etienne), και δημιουργεί τη δική της εταιρεία ̈La Lali.cie ̈, το 2010. Τώρα γράφει την 6η δημιουργία της, και συνεργάζεται με καλλιτέχνες στη Γαλλία, την Ινδία, τη Σουηδία και την Ελλάδα.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Σύγχρονος Χορός & Intense Training Improv.

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 527
Εγγεγραμένα μέλη: 4577
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources