Dance Theater

Κύκλος 6 Mαθημάτων Σύγχρονου Χορού με την Μαρία Πασχαλίδου (Cumana)

"Το μάθημα ξεκινά με ένα μικρό «ξεμούδιασμα» του σώματος, στο έδαφος ή στο όρθιο επίπεδο.
Στη συνέχεια, αρχίζουμε το ζέσταμα και την προετοιμασία του σώματος για τον τελευταίο συνδυασμό, είτε μέσω αυτοσχεδιαστικών ασκήσεων είτε μέσω φιξαρισμένων υλικών, στο χαμηλό επίπεδο, και φυσικά με μια σειρά ασκήσεων ενδυνάμωσης. Μαθαίνουμε πώς να διαχειριζόμαστε την ενέργειά μας, ούτως ώστε να αποφεύγουμε την άσκοπη σπατάλη της, χρησιμοποιούμε το βάρος μας και συμφιλιωνόμαστε με το έδαφος.

Ακολουθούν ασκήσεις ή μικροί συνδυασμοί στο μεσαίο και όρθιο επίπεδο, με στόχο τη γείωση και την σταθερότητα και έπειτα την αύξηση της ταχύτητας των ποδιών, καθώς και την ευκολία της λεκάνης να αλλάζει επίπεδα. Σταδιακά, ο ρυθμός και η ένταση αυξάνονται με κορύφωση τον τελικό συνδυασμό, η σύνθεση του οποίου βασίζεται σε ό,τι δουλέψαμε προηγουμένως.
Το μάθημα ολοκληρώνεται με τη χαλάρωση και τη μείωση των παλμών της καρδιάς."

Κάθε Τρίτη | 19.30-21.00 και Παρασκευή | 18.30-20.00 (από 2 έως 20 Δεκεμβρίου 2016).
κόστος μαθήματος: 7 € (καλύτερες τιμές για τους κατόχους μηνιαίων καρτών της Cumana, για φοιτητές και για ανέργους με κάρτα ΟΑΕΔ)
με την κάρτα Dancetheater Plus
CUMANA dance
Κωνσταντινουπόλεως 38 & Αχνιάδων, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)

www.cumana.gr
info: τηλ 6977805517 ή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Μαρία Πασχαλίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο τμήμα Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας, απ'το οποίο αποφοίτησε το 2012. Την ίδια χρονιά εισήχθη στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης κι αποφοίτησε το 2015. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού και χορογραφίας με σημαντικούς δασκάλους της Ελλάδας και του εξωτερικού, μερικοί από τους οποίους είναι οι εξής: Jose Agudo, Damien Jalet, Αθανασία Κανελλοπούλου, Ευριπίδης Λασκαρίδης, Eulalia Ayguade Farro, Yen-Ching Lin, Στέλλα Ζάννου, Χριστίνα Μερτζάνη, Andrej Petrovic, Νανά Βάχλα, Peter Jasko, Laura Aris, Linda Kapetanea & Josef Frucek, Πατρίσια Aπέργη. Ως σπουδάστρια της Κ.Σ.Ο.Τ., συνεργάστηκε με τη Hellenic Dance Company και συμμετείχε σε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Επαγγελματικά έχει συνεργαστεί μεταξύ αλλων με τους:
• Στέλλα Σπύρου – στο έργο "Omnira", που παρουσιάστηκε στο Σύγχρονο Θέατρο (Μάρτιος 2016), στο Φεστιβάλ Ρεματίας δήμου Χαλανδρίου, στο συνέδριο ΙΕΤΜ - Freedom of Expression (Σεπτέμβριος 2016) και στο Masdanza Festival στα Κανάρια Νησιά, απ'το οποίο κι απέσπασε το Special Mention of the Jury Award (Οκτώβριος 2016).
• Αναστασία Βαλσαμάκη – στο έργο "Sync" που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Bios Tesla (Ιούνιος 2016) κι έχει επιλεχθεί από το διεθνές φεστιβάλ χορού Aerowaves, που θα πραγματοποιηθεί στη Δανία τον Απρίλιο του 2017.

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020
  • Contemporary Syllabus

    Αγγελ. Ανδρινοπούλου - PROASTIO ART

  • Άννα Ομηρίδη

    Mexican Handstand Workshop

  • Χριστίνα Αρμύρα

    Σεμινάριο Τεχνικής Dunham

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 1107
Εγγεγραμένα μέλη: 4535
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources