Dance Theater

Σεμινάριο Thai Yoga Massage και Κίνηση με τις Μ.Κουτίβα και Μ.Παπαδοπούλου (+PLUS)

Μετά από το πρόσφατο ταξίδι τους στην Ταυλάνδη, η Μαρίνα Κουτίβα και η Μαρία Παπαδοπούλου προσφέρουν ένα συμπυκνωμένο σεμινάριο ταϋλανδέζικου μασάζ και των εφαρμογών του σε κινητικό και χορευτικό επίπεδο, συνεχίζοντας το ταξίδι της Ανατολής στη Δύση.

Το Thai Yoga Massage είναι ένα είδος "ιερού χορού" μεταξύ δύο ανθρώπων που συναντήθηκαν για να ξεμπλοκάρουν μια στάσιμη μορφή ενέργειας στο σώμα. Αποτελεί μία πιο εξελιγμένη και εμπλουτισμένη εκδοχή του παραδοσιακού ταϋλανδέζικου μασαζ, μία αρχαία Ανατολίτικη θεραπευτική τεχνική (Ινδία & Ταυλάνδη). Βασισμένο στην σωστή και ωφέλιμη χρήση της αναπνοής και του φυσικού βάρους του σώματος, το Thai Yoga Massage δουλεύει με πιέσεις κατά μήκος των ενεργειακών γραμμών και εφαρμόζει παθητικές διατάσεις, εξερευνώντας το εύρος κίνησης των αρθρώσεων, μαλακώνοντας τους μύες και ανακουφίζοντας πιθανές μυοσκελετικές παθήσεις. Σημαντικός παράγοντας είναι το χτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης μέσω του αγγίγματος, και η άφεση του "δέκτη" του μασάζ, έτσι ώστε ο "δότης" να μπορέσει όντως να προσφέρει. Οι ρόλοι ''giver'' και ''receiver'' στην πραγματικότητα εναλλάσσονται, καθώς δημιουργείται ένας βουβός διάλογος μεταξύ των σωμάτων με ενεργή ακοή και σεβασμό στην μοναδικότητα του κάθε σώματος και της ιστορίας που αυτό φέρει.

Στο σεμινάριο αυτό θα δοθούν αρχικά κάποιες πληροφορίες για τις αρχές του ταϋλανδέζικου μασάζ και θα γίνει ένα ζέσταμα αναπνοών και εξοικείωσης της χρήσης του αγγίγματος και του φυσικού μας βάρους ως θεραπευτικό μέσο, ακόμα και στον εαυτό μας. Στη συνέχεια, θα δοθεί ένα sequence για μασάζ σε ολόκληρο το σώμα, όπου όλοι θα περάσουν και από τους δύο ρόλους. Θα δοθεί και υποστηρικτικό έντυπο υλικό (manual με τις θέσεις που θα προτείνουμε, ώστε οι συμμετέχοντες να μπορούν να κάνουν πρακτική εξάσκηση του μασάζ και μετά το πέρας του σεμιναρίου). Ο χώρος θα είναι ειδικά διαμορφωμένος να υποστηρίξει τη χαλάρωση των συμμετεχόντων, δημιουργώντας ένα περιβάλλον ηρεμίας και καλλιέργειας εμπιστοσύνης.
Στο τελευταίο μέρος του σεμιναρίου, θα εφαρμόσουμε και θα μετατρέψουμε αυτήν την πληροφορία σε κινητικό πλαίσιο, τόσο σε ζευγάρια όσο και ατομικά στον χώρο. Χρησιμοποιώντας ένα ξεκούραστο κι αποσυμπιεσμένο πλέον σώμα, το θεραπευτικό sequencing του ταϋλανδέζικου μασάζ αποτελεί οδηγία και αφορμή για κίνηση και χορό. Χορός ως απόρροια της φυσικότητας της κίνησης, και αναγκαίας λειτουργικότητας του σώματος.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν μαζί τους στο σεμινάριο ένα μαξιλάρι και μια πετσέτα για μεγαλύτερη άνεση.
To σεμινάριο απευθύνεται σε όλους.

4 και 5 Φεβρουαρίου 2017 | 12.00-15.30
κόστος: 35 ευρώ (30 ευρώ με προκαταβολή μέχρι 31/1)

με την κάρτα Dancetheater Plus
Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση, 
Πλατεία Ελευθερίας 25/Πλατεία Κουμουνδούρου 

Για περισσότερες πληροφορίες:
https://www.facebook.com/events/1653907771291067/
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. / 6986422581, 6984514325


Η Μαρίνα Κουτίβα σπούδασε σύγχρονο και κλασικό χορό και αποφοίτησε από την Επαγγελματική σχολή Ραλλού Μάνου το 2012. Συνέχισε για ένα χρόνο τις σπουδές της στο σύγχρονο χορό και χορογραφία στη Σικελία, στο SCENARIO PUBBLICO / COMPAGNIA ZAPPALÀ DANZA CENTRO NAZIONALE DI PRODUZIONE DELLA DANZA. Συμμετείχε ως χορεύτρια σε παραστάσεις σύγχρονου χορού και video dance projects σε Ελλάδα και Σικελία. Το 2015 παρακολούθησε επιτυχώς το Yoga Teacher Training 200RYT του Swaha Yoga Center παίρνοντας την πιστοποίηση δασκάλας Hatha, Vinyasa και Gentle Yoga από την Yoga Alliance. Έκανε μετεκπαίδευση στην Prenatal & Postnatal/ Mom and baby Yoga με την Jonni Lyn Friel. Πρώτη της επαφή με το ταυλανδεζικο μασάζ ήταν το 2012 σε έναν 3μηνο σεμιναριακο κύκλο μαθημάτων στην Αθήνα. Το 2016 παρακολούθησε επιτυχώς το εκπαιδευτικό σεμινάριο Thai Yoga Massage level 1&2 στις Βρυξέλλες με τον Thierry Bienfaisant και συνέχισε την εκπαίδευση της στο Chiang Mai στην Ταυλανδη, με τον δάσκαλο Pitchet Boonthumme και τον γιο του. Πρόσφατα ολοκλήρωσε ένα σύντομο σεμινάριο πάνω στην παλια παραδοσιακή τεχνική Tok Sen (μασάζ που βασίζεται στην θεραπευτική ιδιότητα των δονήσεων και του ήχου χτυπημάτων σε ξύλο), καθώς και "Thai yoga massage applications for assisting yoga asanas", για δασκάλους Γιογκα, στο sunshine massage school, Chiang Mai.

H Μαρία αποφοίτησε με άριστα από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2014.Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με τη Hellenic Dance Company (Ηρώδειο -2013, New York City Center-2014, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών -2014, Πειραιώς 260 -2015 ), με τη ''Zfin Malta Dance Company'' (Asian tour of''Je tiens de la reine'' as part of the CHOGM Cultural Exchange programme-2015) και τον Αντώνη Φωνιαδάκη (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-2016). Το 2015 παρακολούθησετο ''International Summer Program'' στο Watermill Center μετο Robert Wilson. Το 2016 πραγματοποίησε πρόγραμμα βελτίωσης τεχνικής στο ''danscentrumjette''(Βρυξέλλες), με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση. Διδάσκει σύγχρονο χορό τα τελευταία 3 χρόνια σε διάφορες σχολές και στούντιο στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες. Παράλληλα είναι φοιτήτρια στο ΕΚΠΑ, στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία και ασχολείται με το βιολί και τη μουσική. Πρόσφατα ολοκλήρωσε με επιτυχία τα level 1 (30 CE hours) & 2 (30 CE hours) του training course in Traditional Thai Yoga Massage στο Sunshine School στο Chiangmai (Ταϋλάνδη) με δασκάλα την Dot Po.

Share this post

Last modified on
  • Σύγχρονος Χορός με τον Βαγγέλη Λεγάκη

  • Εκφραστική Κίνηση - Rio Abierto

  • Ενοικίαση χώρου για πρόβες και μαθήματα στα Άνω Πετράλωνα

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 678
Εγγεγραμένα μέλη: 4578
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources