Dance Theater

7ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»: Πρόσκληση Καλλιτεχνών

Το 7ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ», ο επιτυχημένος θεσμός που καθιερώθηκε από την Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ και την Τατιάνα Λύγαρη με στόχο την προώθηση και ανάδειξη των νέων καλλιτεχνικών δυνάμεων του τόπου, θα διεξαχθεί και φέτος αναβαθμισμένο, για 7η συνεχή χρονιά, από την Παρασκευή 26 Μαΐου έως και την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017.

Το μοναδικό αυτό στον κόσμο πολιτιστικό σιδηροδρομικό Φεστιβάλ προσκαλεί νεανικές ομάδες αλλά και μεμονωμένους καλλιτέχνες από όλες τις μορφές της Τέχνης (Θέατρο, Μουσική, Χορός, Εικαστικά, Φωτογραφία, Video Art κ.λπ.) να συμμετάσχουν σε ένα πολύ ιδιαίτερο και απροσδόκητο Φεστιβάλ νεανικής έκφρασης και δημιουργίας.

Η καρδιά του Φεστιβάλ χτυπάει στο New Wagon της Αμαξοστοιχίας με τα 12 «κουπέ» του. Στα 12 ιδιωτικά μικρά διαμερισματάκια του, με την αυθεντική ατμόσφαιρα και την πατίνα του χρόνου, οι καλλιτέχνες καλούνται να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν πρωτοποριακά projects σύντομης διάρκειας για μικρές ομάδες θεατών, καθημερινά, επί ένα συνεχές δεκαήμερο.

Από το 2010 έως σήμερα μέσα στα ελάχιστα τετραγωνικά του New Wagon έχουν παρουσιάσει τη δουλειά τους 114 νεανικές ομάδες, αλλά και μεμονωμένοι καλλιτέχνες (μουσικοί, χορευτές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορογράφοι, performers, video artists, εικαστικοί, μουσικά συγκροτήματα κλπ.) και έχουν αναδειχθεί πρωτότυπες και ευφάνταστες καλλιτεχνικές δράσεις, που αποτέλεσαν αφετηρία γνωριμίας με το μοναδικό Τρένο-Θέατρο και έναυσμα για νέες συνεργασίες.

Μουσικά live, εικαστικές εγκαταστάσεις, θεατρικές και χορευτικές performances φιλοξενούνται παράλληλα και στα υπόλοιπα βαγόνια καθώς και στην Αποβάθρα της Αμαξοστοιχίας προσφέροντας σε καλλιτέχνες και επισκέπτες μια ευφρόσυνη και δημιουργική γιορτή Τεχνών.
Οι άξονες που θα καθορίσουν την επιλογή των προτεινόμενων δράσεων του Φεστιβάλ είναι η μείξη των τεχνών, η διαδραστικότητα, η σατιρική διάσταση καθώς και θέματα εμπνευσμένα από την ιδέα του Τρένου σε συνδυασμό με σύγχρονους προβληματισμούς όπως η μετακίνηση, η όσμωση, η ανταλλαγή, ο εγκλεισμός, ο αποκλεισμός, η επικοινωνία, η συνύπαρξη, η ιδιωτικότητα, κ.λπ.
7ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»: Πρόσκληση Καλλιτεχνών

Απαραίτητη προϋπόθεση τα projects να είναι πρωτότυπα και να μην έχουν παρουσιαστεί σε άλλον χώρο ή φεστιβάλ.

→Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την πρόταση τους (εκτενή περιγραφή του project ή και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό) καθώς και βιογραφικά συνοδευόμενα από φωτογραφίες στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 24 Μαρτίου 2017.
Η επιλογή των τελικών συμμετεχόντων θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2017.

Πληροφορίες

τηλ. 210 9237076
fax 210 9240108
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.totrenostorouf.gr
www.facebook.com/To-Treno-sto-Rouf-railway-carriage-theatre https://twitter.com/ToTrenoStoRouf

Share this post

Last modified on
elenfrdeites
Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

Παραστάσεις χορού σήμερα

  • Παραδοσιακοί Χοροί

    Tres Marias Movement Cult

Στοιχεία Επισκεψιμότητας

Επισκέπτες τώρα: 667
Εγγεγραμένα μέλη: 4563
Dancetheater.gr. All rights reserved 2010-2016

Login or Register

LOG IN

resources